John Helmer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
John Helmer
Født1956[1]Rediger på Wikidata
Utdannet ved University of SussexRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Sanger, låtskriverRediger på Wikidata
Nasjonalitet StorbritanniaRediger på Wikidata

John Helmer (født 1956) er en britisk låtskriver som har skrevet flere sangtekster for rockegruppa Marillion.

Helmer har en fortid som gitarist og sanger i punk-bandet The Piranhas, som hadde en singelhit i 1980 med sangen Tom Hark. Gruppa gikk i oppløsning etter kort tid, men sangen fikk nesten 20 år senere nytt liv da fans av flere engelske fotballklubber tok den i bruk som fotballsang.

Høsten 1988 lette gruppa Marillion etter en ny sanger og låtskriver, etter at sanger Fish hadde forlatt gruppa. Marillion regnet med at de ville finne en habil sanger, men de var usikre på om den de fant ville være i stand til å skrive gode sangtekster. Dermed satte plateselskapet deres, EMI, dem i kontakt med John Helmer. Marillion fant Steve Hogarth, som viste seg å være en dyktig låtskriver. Men gruppa valgte likevel å bruke tekster av John Helmer på flere album, i tillegg til Steve Hogarths egne tekster. Helmer bidro med tekster på album til og med marillion.com i 1999. Han skrev også de fleste av tekstene på albumet Marillion-gitarist Steve Rotherys sideprosjekt The Wishing Tree ga ut i 1996.

John Helmer debuterte som forfatter i 1999 med romanen Mother Tongue. Han bor med familien sin i Brighton, og jobber til daglig som markedsføringssjef i et internettselskap.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Discogs, 9. okt. 2017, John Helmer (2), 832918

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]