Steve Hogarth

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
England Steve Hogarth
Steve Hogarth.jpg
FødtRonald Stephen Hoggarth
14. mai 1956Rediger på Wikidata (64 år)
Kendal, England
Utdannet ved Nottingham Trent UniversityRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Sanger, komponist, låtskriver, gitaristRediger på Wikidata
Nasjonalitet StorbritanniaRediger på Wikidata
Medlem av MarillionRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
Pseudonym(er)Steve Hogarth, h
SjangerProgrock, kunstrock, rock, pop
InstrumentVokal, keyboards
Stemmetypetenor
Aktive år1980
IMDbIMDb
Ensemble(r)
Marillion
Tidligere band
The Europeans og How We Live

Steve Hogarth, i blant kalt bare H[1], (født 14. mai 1959) er en britisk sanger og musiker. Han er sanger i rockebandet Marillion, der han overtok i 1989, etter at tidligere sanger Fish forlot gruppa høsten 1988. Hogarth er også en habil keyboardist, og spiller også litt gitar ved behov.

Hogarth ble født i Kendal i Nord-England, og flyttet to år gammel sammen med familien til Doncaster, der han vokste opp. Rundt 1980 flyttet han til London, og fikk snart jobb som keyboardist (senere også delvis vokalist) i bandet Motion Pictures. Gruppa skiftet i 1981 navn til The Europeans. Fram til 1984 ga gruppa ut to studioalbum og ett konsertalbum, uten at de gjorde noen stor suksess.

I 1985 forlot Hogarth og gitarist Colin Woore The Europeans og dannet duoen How We Live. Duoen ga ut et album i 1987Dry Land. Heller ikke det albumet ble noen salgssuksess, og Hogarth begynte å vurdere framtida som sanger og musiker.

Høsten 1988 forlot sanger Fish gruppa Marillion, og gruppa så seg om etter en ny sanger. Steve Hogarth sendte gruppa en kassett, og etter et møte med gruppa ble han tilbudt jobben som deres nye sanger. Etter litt betenkningstid takket han ja til tilbudet, og ble offisielt medlem i Marillion 2. februar 1989.

Som vokalist i Marillion skriver Hogarth de fleste av gruppas tekster, fram til 1999 tidvis med hjelp og bidrag fra forfatteren John Helmer. Ved behov bidrar Hogarth også litt på keyboards og gitar, i tillegg til gruppas faste keyboardist og gitarist. Sin største salgssuksess så langt fikk han i 2004, da Marillion-singelen You're Gone nådde 7.-plass på den britiske singellista.[2]

I 1997 ga Steve Hogarth ut sitt første soloalbum – Ice Cream Genious. Senere har han også gitt ut et konsertalbum. En solokonsert ble filmet i 2006 og gitt ut på DVD i 2007.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

The Europeans[rediger | rediger kilde]

How We Live[rediger | rediger kilde]

Marillion (studioalbum)[rediger | rediger kilde]

Steve Hogarth i Vredenburg i Nederland den 16. september 2004

Soloalbum[rediger | rediger kilde]

  • Ice Cream Genious (1997)
  • Live Spirit: Live Body (2002)
  • h Natural (DVD) (2007)

Steve Hogarth har også medvirket på flere andre album som keyboardist, vokalist og bakgrunnsvokalist.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Steve Hogarth tok i bruk H som kallenavn etter at han ble medlem i Marillion, for å skille seg fra den andre Steve i gruppa, gitarist Steve Rothery.
  2. ^ everyhit.com

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]