Saw 3D

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Saw 3D
Generell informasjon
SjangerSkrekk
Utgivelsesår2010
Lengde90 min.
SpråkEngelsk
Aldersgrense18 (Norge)
Bak kamera
RegiKevin Greutert
ProdusentMark Burg
Oren Koules
Gregg Hoffman
Executive:
James Wan
Leigh Whannell
ManusforfatterPatrick Melton
Marcus Dunstan
MusikkCharlie Clouser
Foran kamera
MedvirkendeTobin Bell
Costas Mandylor
Cary Elwes
Betsy Russell
Sean Patrick Flannery
Annen informasjon
Budsjett$17 million
Prod.selskapLionsgate (United States)
Maple Pictures (Canada)
Eksterne lenker
Offisielt nettsted · Offisielt nettsted (en)

Saw 3D, også kjent som Saw VII, er en skrekkfilm i 3D regissert av Kevin Greutert. Filmen er skrevet av Patrick Melton og Marcus Dunstan. I hovedrollene finner man Tobin Bell, Costas Mandylor, Cary Elwes, Betsy Russell og Sean Patrick Flannery. Saw 3D var den sjuende og siste filmen i Saw-serien før Jigsaw kom ut sju år senere og var den første filmet i 3D. Saw 3D er konklusjonen til hele serien, som startet med Saw i 2004.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Dr. Lawrence Gordon har overlevd en Saw-test etter å ha sagd av foten sin for å unnslippe fellen. Fem år senere finner et nytt spill sted hvor to butikktyver Brad og Ryan er bundet fast til et arbeidsbord med motorsager, men deres felles kjæreste Dina henger over en tredje motorsag. Mennene måtte skyve på sagene for å drepe motstanderen i løpet av 60 sekunder. Men når de innser hvordan Dina tidligere sviktet dem, går Ryan og Brad med på en midlertidig våpenhvile, og de kjører en motorsag mot Dina og dreper henne. Etter å ha vært vitne til Mark Hoffmans overlevelse fra fellen hans, søker Jill Tuck hjelp fra detektiv Matt Gibson og tilbyr å inkriminere Hoffman i bytte mot beskyttelse og immunitet.

I mellomtiden bortfører Hoffman en gjeng skinheads og setter dem i en felle som dreper dem. Han tar også Bobby Dagen, en selvhjelpsguru som oppnådde berømmelse og formue ved å forfalske en historie om hans egen overlevelse fra en Saw-felle. Bobby våkner i et forlatt psykiatrisk sykehus og får beskjed om at han har en time på å redde sin kone Joyce som er lenket til en plattform som gradvis trekker henne ned samtidig som hun kan følge med på Bobby. Etter å ha kommet seg løs fra et bur hengende over et gulv med pigger, navigerer Bobby gjennom den forlatte bygningen for å gjennomføre en rekke andre tester og redde Nina, hans publisist. Suzanne, hans advokat, og Cale, hans aller beste venn. De kjente til Bobbys løgner og hjalp ham med å lage hans historie. Men til tross for hans innsats for å redde dem, blir alle drept i deres forskjellige feller. Bobby låser til slutt opp en dør og kan gjenforenes med sin kone.

Gibson oppdager hvor Bobbys felle ligger og sender et SWAT-team som blir forseglet i et annet rom og drept av giftig gass. Bobby blir tvunget til å gå gjennom fellen han påstod å ha overlevd ved å kjøre to kroker gjennom brystmusklene og heise seg opp for å deaktivere fellen til Joyce. Men før Bobby rekker dette, klarer ikke musklene hans å bære vekten, og Joyce brenner i hjel. Hoffman infiltrerer en politistasjon og dreper alle i hans vei, før han finner Jill og dreper henne med en ny felle. Hoffman begynner deretter å ødelegge alle bevisene etter det han har gjort og planlegger å forlate byen. Men før han rekker dette blir han overmannet av Dr. Gordon og et par håndlangere for å oppfylle arven etter den opprinnelige Jigsaw.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata