Hopp til innhold

Saw IV

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Saw IV
Generell informasjon
GenreSplatterfilm
Utgivelsesår2007
NasjonalitetUSA
Lengde96 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiDarren Lynn Bousman Rediger dette på Wikidata
ManusPatrick Melton, Marcus Dunstan Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)James Wan, Leigh Whannell, Mark Burg, Oren Koules, Gregg Hoffman
MusikkCharlie Clouser Rediger dette på Wikidata
FotoDavid A. Armstrong Rediger dette på Wikidata
KlippKevin Greutert Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeTobin Bell, Costas Mandylor, Scott Patterson, Betsy Russell, Louis Ferreira, Simon Reynolds, Donnie Wahlberg, Angus Macfadyen, Shawnee Smith, Bahar Soomekh, Dina Meyer, Devon Bostick, Emmanuelle Vaugier, Noam Jenkins, Erik Knudsen, Lyriq Bent, J. Larose, James Van Patten, Kelly Jones,[1] Kevin Rushton, Kim Roberts, Niamh Wilson, Ron Lea, Sarain Boylan, Simon Reynolds, Julian Richings,[2] Athena Karkanis,[2] Marty Adams,[2] Joanne Boland,[2] Tony Nappo, Oren Koules, Janet Land Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger
FilmselskapTwisted Pictures Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Lions Gate Films
Netflix
Premiere(r)25. oktober 2007[3]
7. februar 2008 (Tyskland)[4]
2. november 2007 (Danmark)
FilmserieSaw
Eksterne lenker

Saw IV er en skrekkfilm fra 2007 med Scott Patterson, Betsy Russell, Lyriq Bent, Donnie Wahlberg, Shawnee Smith som Amanda og Tobin Bell som John Kramer a.k.a. Jigsaw. Filmen er regissert av Darren Lynn Bousman som også laget Saw II og Saw III. Manuset er skrevet av Patrick Melton og Marcus Dunstan. Historien er utviklet av Thomas H. Fenton, Patrick Melton og Marcus Dunstan.

Den ble etterfulgt av Saw V (2008).

Handling[rediger | rediger kilde]

Filmen starter med obduksjonen av John Kramers kropp. Her blir hodet skåret opp, og vi ser tydelig merkene etter operasjonen fra Saw III. Johns hjerne blir hentet ut av hodet og lagt på en vekt. Like etter så er det magens tur til å bli undersøkt. Legene skjærer ut magen og legger den i vasken. Her blir den kuttet opp for å se hva som er inni. Da finner de til sin store overraskelse en kassett i stearin, og etterforsker Hoffman blir hentet ned for å sjekke hva som er på den. John Kramer a.k.a. Jigsaws stemme blir hørt, og her forteller han at lekene vil fortsette, og at hans død ikke endrer på noe.

Filmen går nå en tid tilbake for å forklare hele historien. Saw IVs handling foregår samtidig som handlingen i Saw III. Rigg og resten av SWAT-teamet beveger seg sakte ned en trapp til en kjeller. Her finner de Kerry i en av Amandas diabolske feller som tok livet av henne. Rigg er nå besatt av å finne Jigsaw og mister kjæresten på grunn av dette. Men ikke lenge etter blir han også kastet inn i en av Jigsaws leker. Jigsaw begrunner Riggs deltakelse med " du har for lenge sett dine kolleger bli drept av sitt arbeid mens du selv alltid har vært trygg." Rigg må nå se hendelsene fra Jigsaws syn på ting for å redde de to politimennene Eric Mathews og Hoffman fra den groteske død.

Filmen slutter der Saw III sluttet. Vi får møte Jeff og hans kone Lynn idet hun blir skutt, og Jeff da skyter Amanda og tar hennes liv. Vi får også se agent Strahm møte Jeff for så å skyte han ved en feiltagelse. Agent Strahm står da igjen i et rom hvor fire mennesker måtte bøte med livet. Rigg blir skutt i magen av Eric rett før Eric møter sin skjebne når to isblokker knuser hodet hans. Til tross for å ha blitt skutt overlever Rigg. Hoffman går også vekk med livet i behold ettersom det viser seg at han er en del av Jigsaw-teamet. Filmen slutter med at Hoffman stenger døren etter seg, og dermed stenger han alle inne.

Filmen slutter dermed med alle hovedrolle-figurene fra Saw-serien stengt inne i samme bygning. Mange spørsmål er fremdeles ubesvart, som for eksempel hvordan det går med datteren til Jeff og Lynn. Disse spørsmålene ble besvart i Saw V som hadde premiere 24. oktober 2008.

I rollene[rediger | rediger kilde]


Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ http://akas.imdb.com/title/tt0890870; besøksdato: 17. desember 2016.
  2. ^ a b c d (på cs) ČSFD, 2001, Wikidata Q3561957, https://csfd.cz 
  3. ^ Filmweb, Filmweb.pl-id 4.Pila, besøkt 13. mai 2020[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ Internet Movie Database, verkets språk engelsk, www.imdb.com, besøkt 14. april 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata