Saw V

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Saw V
Generell informasjon
GenreSplatterfilm
Utgivelsesår2008
NasjonalitetUSA
Lengde92 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiDavid Hackl
ManusPatrick Melton, Marcus Dunstan
Produsent(er)James Wan, Leigh Whannell
MusikkCharlie Clouser
KlippKevin Greutert
Foran kamera
MedvirkendeTobin Bell, Costas Mandylor, Scott Patterson, Betsy Russell, Julie Benz, Meagan Good, Mark Rolston, Greg Bryk, Louis Ferreira, Donnie Wahlberg, Danny Glover, Shawnee Smith, Bahar Soomekh, Angus Macfadyen, Cory Lee, Ken Leung, Dina Meyer, Erik Knudsen, Emmanuelle Vaugier, Beverley Mitchell, Glenn E. Plummer, Carlo Rota, Joris Jarsky, Laura Gordon, Niamh Wilson, Al Sapienza,[1] Lyriq Bent,[1] Natalie Brown,[1] Sarah Power,[1] Athena Karkanis,[1] Timothy Burd[1]
Annen informasjon
Farve/s.hvFarge
FilmselskapTwisted Pictures
DistributørLionsgate Films, Budapest Film (Ungarn),[2] Netflix
Premiere(r)2008, 23. oktober 2008, 15. januar 2009 (Tyskland),[3] 8. januar 2009 (Ungarn),[2] 31. oktober 2008 (Danmark)
FilmserieSaw
Eksterne lenker

Saw V er en skrekkfilm fra 2008 regissert av David Hackl. Manus ble skrevet av Patrick Melton og Marcus Dunstan. Dette var den femte filmen i Saw-filmserien. Handlingen følger FBI-agent Peter Strahm, som forfølger etterforsker Mark Hoffman etter å ha oppdaget sin identitet som en av Jigsaw Killer-lærlingene. Men Hoffman begynner å designe hans egne Jigsaw-"spill" for å teste mennesker, samtidig som han forsøker å holde sin egen identitet hemmelig. Saw V ble utgitt av Lionsgate i USA den 24. oktober 2008. En oppfølger, Saw VI, ble utgitt i USA i 2009.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

En dømt morder Seth Baxter våkner lenket til et bord. En video forteller at han kan løslate seg ved å knuse begge hendene sine. Han gjør dette, men han blir fremdeles drept. Etterforsker Mark Hoffman følger etter FBI-agent Peter Strahm gjennom en skjult døråpning, men blir angrepet i tunnelen av en figur med en grisemaske. Han våkner med hodet forseglet i en boks som er fylt med vann, men han overlever ved å utføre en trakeotomi. Utenfor møter Hoffman politiet og påstår at han var den eneste overlevende. Men han blir sjokkert når Peter Strahm også blir funnet levende.

Under en pressekonferanse forfremmes Hoffman på jobben og krediteres for å ha avsluttet Jigsaw-saken. I en underjordisk kloakk våkner fem personer - Ashley, Brit, Charles, Luba og Mallick - med krager låst rundt halsen, bundet fast med kabler til et sett med kniver montert på veggen bak dem. Nøklene til kraven er i individuelle bokser spredt over hele rommet. En video informerer dem om at de alle er koblet sammen og må gjennom en rekke tester for å overleve. De blir også bedt om å "gjøre det motsatte" av instinktene deres gjennom hele spillet. Ashley dør i det første spillet fordi hun ikke klarer å hente en nøkkel. Hun blir halshugd når kragen trekker seg tilbake. I det andre rommet, som er fylt med eksplosiver og en tidtaker, får Mallick, Brit og Luba hver sin nøkkel. Men Charles dør når tidtakeren utløper og eksplosivene sprenger.

I det tredje rommet blir Luba drept av Brit, når hun og Mallick kobler liket hennes til fem kabler for å fullføre en elektrisk krets og redde dem selv. I neste rom finner Mallick og Brit en maskin utstyrt med fem sager og et beger som krever blod for å åpne den siste døren. De innser at alle de tidligere tester kunne ha blitt gjennomført uten offer hvis de hadde samarbeidet. De oppdager forbindelsen deres: De var alle involvert i en brann i en bygning som drepte åtte mennesker. Mallick og Brit går med på våpenhvile og skjærer hver deres arm i sagene for å gi blodet som trengs for å åpne døren.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Tobin Bell.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]