Rust (videospill)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Rust
Rust
UtviklerFacepunch Studios
UtgiverFacepunch Studios
DistributørSteam og Humble Store
SpillmotorUnity
PlattformLinux, Microsoft Windows, macOS, PlayStation 4 og Xbox One
Utgivelse8. februar 2018
GenreAction-eventyrspill, overlevelsesspill, skytespill
ModusFlerspiller

Rust er et flerspiller-overlevelsesspill fra 2018, utviklet og publisert av det uavhengige Facepunch Studios 8. februar 2018 for Microsoft Windows, macOS og Linux. Rust var opprinnelig laget som en klone av DayZ, en populær mod for ARMA 2, med lignende bygge-elementer som de funnet i Minecraft.

Innhold[rediger | rediger kilde]

I spillet befinner spilleren seg i en post-apokalyptisk verden, og må gjøre alt for å overleve. Man starter med en stein og en fakkel og må utnytte disse, lage en øks, og samle ressurser til man kan opprette en base. Man må samle ressurser som skinn, mat, jern, svovel og ved, som kan samles inn ved å bruke en stein eller en øks. Man kan også konstruere avanserte våpen, og må overkomme ville dyr som bjørn og ulv. Men den største utfordringen i spillet er å overleve de andre spillerne. I spillet kan spillerne velge forskjellige servere å spille på, disse kan spillerne bytte på så ofte de vil.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

videospillstubbDenne videospillrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.