Richard Z. Kruspe-Bernstein

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Richard Z. Kruspe-Bernstein
Richard Zven Kruspe.jpg
Richard Z. Kruspe-Bernstein under en konsert med Rammstein i Luxembourg, januar 2010
Født24. juni 1967 (50 år)
Wittenberge
Ektefelle Caron Bernstein (19992004)
Beskjeftigelse Gitarist, sanger
Nasjonalitet Tyskland
Medlem av Rammstein

Richard Zven Kruspe (født 24. juni 1967) er en tysk musiker mest kjent som gitarist i bandet Rammstein.

Barndom[rediger | rediger kilde]

Richard ble født i Wittenberg i Tyskland. Han var den yngste av 2 søstre og 1 bror. Foreldrene hans skilte seg da han var ung, men moren giftet seg igjen. Richard likte ikke sin stefar, og de to kom aldri overens med hverandre. Veldig lite er kjent om Richards unge liv. Han har alltid ville være en rockestjerne.

Etternavnet Bernstein, som står på coveret på Mutter og Reise Reise stammer fra et tidligere ekteskap med den amerikanske skuespillerinde Caron Bernstein.

Karaktertrekk[rediger | rediger kilde]

Han har ingen tatoveringer eller piercinger. Han snakker utmerket engelsk med en sterk amerikansk aksent. Han liker Kiss, Black Sabbath, AC/DC, Big Black, Red Hot Chili Peppers, Suicidal Tendencies, og Pantera. Blant hans tidligere jobber er selger.

Fremtid[rediger | rediger kilde]

Kruspe kommer med all sannsynlighet til å fortsette å jobbe med Rammstein.Kruspe har derimot startet et solo band kalt Emigrate. Den første låta fra dem het "Wake Up" og ble sent til de som mottok nyhetsmail fra Rammstein. Det første albumet ble sluppet 31. august 2007. Fra denne plata har det blitt utgitt to singler. "New York City" og "Temptation".