Till Lindemann

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Till Lindemann
Till Lindemann P.R.Brown.JPG
Født4. januar 1963 (55 år)
Leipzig
Far Werner Lindemann
Beskjeftigelse
8 oppføringer
Sanger, skuespiller, lyriker, svømmer, skribent, tømrer, låtskriver, filmskuespiller
Nasjonalitet Tyskland, Øst-Tyskland
Medlem av Rammstein

Till Lindemann (født 4. januar 1963) er en tysk musiker, mest kjent som vokalist i det tyske bandet Rammstein.

Personlig karakteristikk[rediger | rediger kilde]

Till Lindemann er et kraftig syn på scenen. Et av hans mest kjente trekk er når han bøyer seg ned og slår seg på låret etter takten på riffet.

Lindemann har uttalt at han er i sitt beste når han hører på Chris Isaak, Marilyn Manson, Jean-Michel Jarre, Tangerine Dream, Mike Oldfield, Ministry, Nine Inch Nails, Type O Negative, Limp Bizkit, Placebo, Black Sabbath, Deep Purple,Led Zeppelin og jazz mens han går en tur i parken en søndags ettermiddag.

Han er ateist. Han ga ut novellesamlingen Messer (kniv) i 2008.

Han har oppdratt ett barn; Nele som alenefar(mor: Anja Koesling), og det finnes ubekreftede rykter om at han har tre til.

Lindemann er utdannet pyrotekniker. Han jobbet som kurvfletter i en periode i DDR. Habil fluefisker på fritiden.

Personlig bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Lindemann ble født i Leipzig, men vokste opp i byen Wendisch-Rambow i Schwerin som ligger i Øst-Tyskland). Faren hans, Werner Lindemann, var poet. Hans mor Brigitte (Gitta) Lindemann, var kunstner og forfatter som hadde skrevet minst en bok sammen med Werner. De skilte seg i 1975, da Till var 12 år.Lindemann har en søster som er seks år eldre. Da han var 12 år gikk han på en idrettsskole i Rostock Sports Club, og fra 1977 til 1980 gikk han på et internat.

Till Lindemann var tysk landslagsdeltaker i svømming. Han var tatt ut i troppen til OL 1980 i Moskva. Han ble imidlertid nektet deltakelse etter at han uten lov forlot hotellet i Roma under europamesterskapet i svømming samme år.

Musikalsk karriere[rediger | rediger kilde]

I 1986 begynte Lindemann å spille trommer i det tyske bandet First Arsch.

Senere, på 1990-tallet begynte han å skrive sangtekster som var delvis basert på dikt han hadde skrevet. Han ville da starte et soloprojekt med disse tekstene, men da Richard Z. Kruspe spurte om han ville være med i Rammstein svarte han ja. De brukte tekstene han hadde skrevet til å lage en demo.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]