Till Lindemann

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Till Lindemann
Till Lindemann - 2017287140953 2017-10-14 Buchmesse.jpg
Født4. januar 1963 (56 år)
Leipzig
Partner(e) Sophia Thomalla
Far Werner Lindemann
Beskjeftigelse
8 oppføringer
Sanger, skuespiller, lyriker, svømmer, skribent, tømrer, låtskriver, filmskuespiller
Nasjonalitet Tyskland, Øst-Tyskland
Medlem av Rammstein
Musikalsk karriere
SjangerNeue Deutsche Härte
Instrumenttrommesett, vokal
Stemmetypebassbaryton
Aktive år1981
PlateselskapMotor Music, Republic, Universal
Nettstedhttps://www.rammstein.de
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Till Lindemann (født 4. januar 1963) er en tysk musiker, mest kjent som vokalist i det tyske bandet Rammstein.

Personlig karakteristikk[rediger | rediger kilde]

Till Lindemann er et kraftig syn på scenen. Et av hans mest kjente trekk er når han bøyer seg ned og slår seg på låret etter takten på riffet.

Lindemann har uttalt at han er i sitt beste når han hører på Chris Isaak, Marilyn Manson, Jean-Michel Jarre, Tangerine Dream, Mike Oldfield, Ministry, Nine Inch Nails, Type O Negative, Limp Bizkit, Placebo, Black Sabbath, Deep Purple,Led Zeppelin og jazz mens han går en tur i parken en søndags ettermiddag.

Han er ateist. Han er en kjent og flink poet og ga ut novellesamlingen Messer (kniv) i 2008. Samt skrevet mange dikt, produsert og hjulpet til på flere utgitte diktsamlinger.

Han har oppdratt ett barn; Nele som alenefar(mor: Anja Koesling), og det finnes ubekreftede rykter om at han har tre til.[trenger referanse]

Lindemann er utdannet pyrotekniker. Han jobbet som kurvfletter i en periode i DDR. Habil fluefisker på fritiden.

Personlig bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Lindemann ble født i Leipzig, men vokste opp i byen Wendisch-Rambow i Schwerin som ligger i Øst-Tyskland). Faren hans, Werner Lindemann, var poet. Hans mor Brigitte (Gitta) Lindemann, var kunstner og forfatter som hadde skrevet minst en bok sammen med Werner. De skilte seg i 1975, da Till var 12 år.Lindemann har en søster som er seks år eldre. Da han var 12 år gikk han på en idrettsskole i Rostock Sports Club, og fra 1977 til 1980 gikk han på et internat.

Till Lindemann var tysk landslagsdeltaker i svømming. Han var tatt ut i troppen til OL 1980 i Moskva. Han ble imidlertid nektet deltakelse etter at han uten lov forlot hotellet i Roma under europamesterskapet i svømming samme år.

Musikalsk karriere[rediger | rediger kilde]

I 1986 begynte Lindemann å spille trommer i det tyske bandet First Arsch.

Senere, på 1990-tallet begynte han å skrive sangtekster som var delvis basert på dikt han hadde skrevet. Han ville da starte et soloprosjekt med disse tekstene, men da Richard Z. Kruspe spurte om han ville være med i Rammstein svarte han ja. De brukte tekstene han hadde skrevet til å lage en demo.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]