Oliver Riedel

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Oliver Riedel
Oliver Riedel.jpg
Født11. april 1971Rediger på Wikidata (49 år)
SchwerinRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Bassist, komponist, sangtekstforfatterRediger på Wikidata
Nasjonalitet TysklandRediger på Wikidata
Medlem av RammsteinRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
Pseudonym(er)Ollie
SjangerNeue Deutsche Härte
InstrumentBassgitar, gitar
Aktive år1995
PlateselskapMotor Music
IMDbIMDb

Oliver Riedel

Oliver Riedel (født 11. april 1971 i Schwerin) er en tysk musiker. Han mest kjent som bassist i det tyske metalbandet Rammstein. Han var en av grunnleggerne av bandet og har vært med siden 1994.

Musikalsk karriere[rediger | rediger kilde]

Som 19-åring i 1990 begynte Riedel å spille i et band som besto både folkemusikk og punkrock kalt «The Inchtabokatables». I 1994 vant han sammen Till Lindemann, Richard Z. Kruspe, og Christoph «Doom» Schneider en musikktevling i Berlin som førte til at de fikk spille inn en profesjonell demo med fire spor. Paul H. Landers og Christian «Flake» Lorenz ble senere med i et band som ble kalt for Rammstein.

De seks utga sitt første album, Herzeleid, i september 1995. Deres andre album, Sehnsucht, kom i 1997, og solgte senere til platina. I april 2001 ble albumet Mutter utgitt, fulgt av en Europa-turné som ble avsluttet i juli 2002. Deretter tok gruppen en pause for å gruble på fortsettelsen.

I 2003 begynte Rammstein arbeidet med sitt fjerde album som viste seg å bli et vendepunkt. I september 2004 ble det utgitt med tittelen Reise, Reise. Året etter kom albumet Rosenrot, og det siste albumet, Liebe ist für alle da, ble utgitt i oktober 2009.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]