Regnbuen Kristne Fellesskap

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Regnbuen kristne fellesskap

Regnbuen Kristne Fellesskap var en kristen frikirkelig menighetLørenskog, i Akershus. Regnbuen Kristne Fellesskap ble stiftet i 1998, nedlagt (konkurs) 2013.

Menigheten hadde 112 medlemmer, medregnet tilhørige, det vil si barn av døpte medlemmer.[1] Finn Henrik Friis Larsen var pastor. Regnbuen Kristne Fellesskaps visjon var å nå ut til mennesker lokalt, nasjonalt og internasjonalt med evangeliet. Derfor var menigheten engasjert i misjon og startet både barnehage, grunnskole og bibelskole. For ungdom i konfirmasjonsalder tilbydde menigheten den frikirkelige konfirmantundervisningen Tentro.

Regnbuen Kristne Fellesskap ble dømt i Nedre Romerike tingrett til å betale en tidligere medarbeider, 258.162 kroner med tillegg av lovens rente [2]. Regnbuen Kristne Fellesskap ble nedlagt 27. desember 2012. Konkursen ble behandlet i Tingretten i Lillestrøm 2. april 2013. Menigheten hadde da en gjeld på 1,5 - 2 millioner kroner [3] [4].

Barnehage og skoler[rediger | rediger kilde]

Regnbuen barnehage er en barnehage for alle barn opptil seks år. Barnehagen legger vekt på å arbeide med drama. Den drives etter et kristent verdigrunnlag.

Lørenskog Friskole ble startet i 1999 under navnet Regnbuen skole. I 2008 hadde skolen omtrent hundre elever fra første til tiende klasse. Skolen er bygd på det kristent verdigrunnlag og følger læreplanen til den offentlige norske skolen. Jeremy Pyke er rektor.

Regnbuen Bibelskole har et internasjonalt, flerkulturelt miljø med studenter fra mange land. Undervisningen er på engelsk. Den er godkjent av Kunnskapsdepartementet og Statens lånekasse for utdanning.

Misjon[rediger | rediger kilde]

Regnbuen Kristne Fellesskap er engasjert i misjonsarbeid i India og Romania. I 2007 var menighetens misjonsregnskap på 28 044,- kr.[1].

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Brox, Torill F. (redaktør). 2007. Årbok 2007. For Pinsebevegelsen i Norge. Korsets Seier Publikasjoner AS
  2. ^ Davidsen, Torstein. 2012. Regnbuen dømt til å betale, Romerikes Blad 2. oktober 2012
  3. ^ Gudvangen, Stein. 2013. Lite å hente i Regnbuen-konkurs, Dagen 2. april 2013
  4. ^ Gudvangen, Stein. 2013. Regnbuen-konkurs trekkes inn i bibelskoletilsyn, Dagen 19. april 2013

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]