Red Dead Redemption

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Red Dead Redemption
Utvikler Rockstar San Diego
Utgiver Rockstar Games
Distributør Take-Two Interactive
Serie Red Dead
Spillmotor Rockstar Advanced Game Engine
Plattform Xbox 360 og PlayStation 3
Sjanger action-eventyrspill og åpen verden
Modus enspiller og flerspiller

Red Dead Redemption er et action-eventyrspill satt i et western-miljø der du skal spille som John Marston og ta hevn på de som nesten drepte deg, spillet ble utviklet av Rockstar San Diego og utgitt av Rockstar Games. Det ble utgitt til Xbox 360 og PlayStation 3 i mai 2010.[1] Red Dead Redemption er en åndelig oppfølger[2] til Red Dead Revolver, som ble gitt ut i 2004.

Store deler av historien finner sted i 1911 i den gamle vesten i Amerika. Man spiller som John Marston, en tidligere forbryter, som jakter på sine tidligere gjengmedlemmer for å redde familien sin.

Red Dead Redemption mottok stort sett positive anmeldelser, og fikk en samlet poengsum på 95/100 på både Metacritic[3] og GameRankings[4], noe som gjør spillet til et av de høyest rangerte for både Xbox 360 og PlayStation 3 på begge nettstedene.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Reilly, Jim (3. mars 2010). «Red Dead Redemption Delayed» (engelsk). IGN. Besøkt 16. juni 2010. 
  2. ^ «Asked & Answered: Red Dead Redemption Multiplayer Posses, Episodes from Liberty City, and Much More» (engelsk). RockstarGames.com. 16. april 2010. Besøkt 16. juni 2010. 
  3. ^ «Red Dead Redemption på Metacritic» (engelsk). Metacritic. Besøkt 16. juni 2010. 
  4. ^ «Red Dead Redemption på Gamerankings» (engelsk). Gamerankings. Besøkt 16. juni 2010. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

videospillstubbDenne videospillrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.