Pia Lykke

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Pia Lykke
Født Pia Catharina Lykke
18. januar 1975 (40 år)
Norge Eidsvoll, Norge
Yrke Skuespiller og programleder
Statsborger Norge

Pia Catharina Lykke (født 18. januar 1975) er en norsk programleder, skuespiller, manusforfatter, regissør og fjernsynsprodusent fra Eidsvoll.[1] Hun har siden 2011 vært programleder for underholdningsprogrammet Hvem kan slå Aamodt og Kjus?TVNorge.

Pia dukket opp som produksjonsassistent for Lille Lørdag i 1995, i et arbeidslag som ellers bestod av Gitte Calmeyer som var produsent, Kathleen McIntyre produksjonsleder og Cathrine Wiik/Marit Åslein fra Let. Ved filmen hadde hun på denne tiden rukket å inneha hovedrollen i den prisbelønte kortfilmen «En annen Anna». Etter et sidesprang som produksjonssekretær for Eurosong, ble hun hyret av NRK og prosjektleder Ida Scheie, for å lede NRQ-sporten for barn på onsdager,[1] men samarbeidsprosjektet med Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité ble tatt av luften etter seks måneder, og Lykke ble da student på heltid fra våren 1997.[2] I den siste episoden fra 22. januar 1997, så man Lykke og Scheie i Zimbabwe for å finne ut hva slags sport afrikanske barn driver med. Fra januar 1997 var hun sentral i NRK-serien «Direkte Lykke», en oppfølger til Halvsju.

Hun har regissert og skrevet kortfilmen Klippan i livet (2006) med Trond Fausa Aurvåg og Jannike Kruse Jåtog i hovedrollene, og kortfilmen Romslighet (2006). Videre har hun regissert Idol, Senkveld med Thomas og Harald, og Gullfisken. Hun har produsert Kaoskontroll for NRK, og Kjetil og Kjartan Show og Isdans for TV2. Hun har deltatt som skuespiller i flere reklamefilmer spilt i innslag i Manshow, Lille Lørdag og Senkveld. Hun var programleder for Skal vi danse høsten 2009 sammen med Kristian Ødegård. Tidligere samme år var hun programleder for Norske Talenter 2009 sammen med Sturla Berg-Johansen. Pia Lykke eier Fy Fillern Film ANS sammen med Ingvild Daae. Fy Fillern Film har produsert bl.a. X-faktor, Understrømmer-en film om angst og Sivilforsvaretsskole Starum. Sammen med Synnøve Skarbø (født 1970) var hun bare en sesong (2012) programleder for TV Norge sin «Sommerfesten», men heller skulle programlede «Hvem kan slå Aamodt og Kjus?» i 2013.[3]

Hun er oldebarn av statsminister Ivar Lykke (1872–1949) og i familie med bedriften I.K. Lykke, som eier butikk-kjeden Bunnpris.[4]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b At hun er fra Eidsvoll ble nevnt i Anette Aasheims artikkel En sports-Lykke i Aftenposten den 4. juni 1996, de det ble kjent at hun skulle lede den onsdags-sporten i NRQ. Det fremgikk også at hun hadde gått litt på universitetet og at hun hadde vært student på Oslo Film- og TVakademi.
  2. ^ Det fremgår i Slutt for NRQ-Sport den 7. januar 1997 (Aftenposten) at dette skyldtes et budsjettkutt i NRK2 som forplantet seg til NRK1, på tross av at der forelå en ekstra bevilgning fra kringkastingssjef Einar Førde på 2,1 millioner kroner for realisering. Konsekvensen for Pia Lykke var ifølge artikkelen, at hun dermed kunne bli student på heltid. I en annen artikkel fra VG samme dag uttalte Kalle Fürst at «...det har ikke noe med kvalitet og innsats fra staben å gjøre. Pia Lykke er en veldig bra programleder, som vi håper å få jobbe videre med».
  3. ^ Avgjørelsen om at «Sommerfesten» av lufta etter én sesong kom fra kjendis.no den 5. juni, 2013. Det fremgår der at en ny runde med «Sommerfesten» ikke hadde vært aktuelt for Pia Lykke's del i sommer, da hun er opptatt med innspillinga av «Hvem kan slå Aamodt og Kjus?» der en rekke idrettskjendiser utfordrer noen idrettskjendiser.
  4. ^ Hennes slektskap til statsminister Ivar Lykke (1872–1949) er nevnt i artikkelen Her er mitt liv–Etter fylte 30 år skjønte jeg at jeg ikke var usårbar lenger, VG helg, 19. september, 2009. Pia Lykke var da aktuell i media med den nye sesongen av Skal vi danse, kanskje, sammen med Kristian Ødegård. Det står også at hun som 27-åring tilbrakte et halvt år i Costa Rica for å lære seg spansk, og at hun har mange aksjer i I.K. Lykke, eieren av lavpris-matvarekjeden Bunnpris.