Pia Lykke

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Pia Lykke
Født18. jan. 1975Rediger på Wikidata (47 år)
EidsvollRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Manusforfatter, TV-programlederRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
IMDbIMDb

Pia Catharina Lykke (født 18. januar 1975) er en norsk programleder, skuespiller, manusforfatter, regissør og fjernsynsprodusent fra Eidsvoll.[1] Hun har siden 2011 vært programleder for underholdningsprogrammet Hvem kan slå Aamodt og Kjus?TVNorge.

Hun var produksjonsassistent for Lille Lørdag i 1995, i et arbeidslag som ellers bestod av Gitte Calmeyer som var produsent, Kathleen McIntyre produksjonsleder og Cathrine Wiik/Marit Åslein fra Let. Hun hadde hovedrollen i kortfilmen En annen Anna. Etter å ha vært produksjonssekretær for Eurosong, ble hun hyret av prosjektleder Ida Scheie i NRK, for å lede NRQ-sporten for barn på onsdager.[1] Dette samarbeidsprosjektet med Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité ble tatt av luften etter seks månede.[2] I den siste episoden fra 22. januar 1997, så man Lykke og Arne Scheie i Zimbabwe hvor de var for å finne ut hva slags sport afrikanske barn driver med. Fra januar 1997 var Lykke sentral i NRK-serien Direkte Lykke, en oppfølger til Halvsju.

Hun har regissert og skrevet kortfilmene Klippan i livet (2006) og Romslighet (2006). Videre har hun regissert Idol, Senkveld med Thomas og Harald, og Gullfisken. Hun har produsert Kaoskontroll for NRK, og Kjetil og Kjartan Show og Isdans for TV2. Hun har vært med i flere reklamefilmer, spilt i innslag i Manshow, Lille Lørdag og Senkveld. Hun var programleder for Skal vi danse høsten 2009 sammen med Kristian Ødegård. Tidligere samme år var hun programleder for Norske Talenter 2009 sammen med Sturla Berg-Johansen. Pia Lykke eier Fy Fillern Film ANS sammen med Ingvild Daae. Selskapet har produsert bl.a. X-faktor, Understrømmer - en film om angst og Sivilforsvaretsskole Starum. Sammen med Synnøve Skarbø var hun en sesong i 2012 programleder for TVNorge sin «Sommerfesten», men skulle ledet «Hvem kan slå Aamodt og Kjus?» i 2013.[3] I 2014 var hun programleder i svensknorske Big Brother sammen med Adam Alsing.

Hun er oldebarn av statsminister Ivar Lykke (1872–1949) og i slekt med eierne av I.K. Lykke.[4]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b At hun er fra Eidsvoll ble nevnt i Anette Aasheims artikkel En sports-Lykke i Aftenposten den 4. juni 1996, da det ble kjent at Lykke skulle lede onsdags-sporten i NRQ. Det fremgikk også at hun hadde vært innom universitetet og Oslo Film- og TV-akademi.
  2. ^ Det fremgår i Slutt for NRQ-Sport den 7. januar 1997 (Aftenposten) at dette skyldtes et budsjettkutt i NRK2 som forplantet seg til NRK1, på tross av at der forelå en ekstra bevilgning fra kringkastingssjef Einar Førde på 2,1 millioner kroner for realisering. I en annen artikkel fra VG samme dag uttalte Kalle Fürst at «…det har ikke noe med kvalitet og innsats fra staben å gjøre. Pia Lykke er en veldig bra programleder, som vi håper å få jobbe videre med».
  3. ^ Avgjørelsen om å ta «Sommerfesten» av lufta etter én sesong Arkivert 9. juni 2013 hos Wayback Machine. kom 5. juni 2013.
  4. ^ Hennes slektskap med statsminister Ivar Lykke (1872–1949) er nevnt i artikkelen Her er mitt liv–Etter fylte 30 år skjønte jeg at jeg ikke var usårbar lenger, VG helg, 19. september 2009. Pia Lykke var da aktuell i media med den nye sesongen av Skal vi danse, kanskje, sammen med Kristian Ødegård. Det står også at hun som 27-åring tilbrakte et halvt år i Costa Rica for å lære seg spansk, og at hun har aksjer i I.K. Lykke, eierselskapet til lavpris-matvarekjeden Bunnpris.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]