Duolva Duottar

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Duolva Duottar
Duolva Duottar (4).jpg

Duolva Duottar er en samisk rapgruppe bestående av Ole Máhtte Gaup og Fred-René Øvergård Buljo. Buljo er gruppas komponist og skriver tekstene sammen med Gaup.

Våren 2008 nådde gruppa det norske folk gjennom underholdsningsprogrammet Norske TalenterTV 2. De fikk spesielt stor mediaoppmerksomhet etter at juryleder Thomas Giertsen ikke ville sende dem videre i konkurransen fordi han ikke forstod språket de rappet på, men de gikk likevel videre til semifinalen, der Giertsen kommenterte deler av opptredenen på samisk.[1] Gruppa gikk videre til finalen, og kom på fjerdeplass.

Duolva Duottar har hatt konserter på både norsk, finsk, og svensk side av Sapmi, samt på forskjellige festivaler. De har også vært på en egen turné rundt i Finnmark og Troms hvor Jørg-1, kjent fra bandet Tungtvann,[2] var DJ.

Etter suksessen i Norske Talenter, har gruppa drevet ustrakt turnevirksomhet i alle de nordiske landene, inkludert Russland. Gruppa lanserte sin første plate i november 2011, og gir i 2017 ut sitt andre fullengde studioalbum.

I 2007 vant gruppa Scene Finnmarks konkurranse «MufiStar» for unge musikere i Finnmark.[3] Samme år ble de kåret til «Årets artist» og «Årets unge same» av infonuorra.[4] Duolva Duottar vant også Kautokeino kommunes kulturpris i 2008.[5]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Rappere fra Kautokeino imponerte». NRK Troms. 7. april 2008. 
  2. ^ Poppa påske i Kautokeino. Altaposten 10. mars 2008
  3. ^ Om MufiStar Arkivert 4. november 2012 hos Wayback Machine.
  4. ^ Duolva Duottar Arkivert 14. mai 2012 hos Wayback Machine. på kulturnett.no
  5. ^ «Kulturpris til hip hop». Finnmarken. 7. februar 2009. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]