Tore Petterson

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Tore Petterson
Født1979
Beskjeftigelse Komiker, sanger og foredragsholder
Nasjonalitet Norge

Tore Petterson (født Bjørn Tore Petterson, født 1979 i Drammen) er en norsk TV-personlighet, foredragsholder, sanger og stand-up komiker. Petterson har tidligere vært programleder for de interaktive TV-programmene Mess-TV og Sonen. I senere tid har han deltatt i flere sesonger av NRK-programmet Sofa sammen med humormakkeren Adam A. Schjølberg. De to har også vært å høre som faste vikarer i radioprogrammet Tidenes Morgen på NRK P13, og med fast lørdaginnslag på NRK P1 i programmet Fritimen. Petterson har også gjestet programmer som Nytt på nytt, Beat for beat, Kvelden før kvelden, På hjul med Dag Otto, Fingrene av fatet, Huskestue og Melodi Grand Prix.

Siden 2016 har Petterson vært dommer i TV 2-programmet Skal vi danse.

I 2015 deltok han i den første utgaven av Farmen kjendis.

Som foredragsholder reiser han rundt å snakker for ungdom, lærere, foreldre, næringsliv og fagpersoner med sitt foredrag «Det er en gave å være anneledes». Han roses for en humoristisk, sterk og brutalt ærlig formidling av sin historie om mobbing.

Som jazzsanger har han jevnlig konserter med pianist Torbjørn Kvamme, og saxofonist i bl.a Beat for beat, Frøydis Grorud. Tidligere spilte han også fast i åtte år med pianist-legenden Ola Calmeyer.

personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)