Tore Petterson

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Tore Petterson
Født26. mars 1979Rediger på Wikidata (42 år)
Beskjeftigelse Komiker, sanger og foredragsholder
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Tore Petterson (født Bjørn Tore Petterson, født 26. mars 1979 i Drammen i Norge) er en norsk TV-personlighet, foredragsholder, sanger og stand-upkomiker.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Petterson har tidligere vært programleder for de interaktive TV-programmene Mess-TV og Sonen. Fra 2014 og et par år fremover deltok han i flere sesonger av NRK-programmet Sofa sammen med humormakkeren Adam A. Schjølberg. De to har også vært å høre som faste vikarer i radioprogrammet Tidenes morgenNRK P13, og med fast lørdaginnslag på NRK P1 i programmet Fritimen. Petterson har også gjestet programmer som Nytt på nytt, Beat for beat, Kvelden før kvelden, På hjul med Dag Otto, Fingrene av fatet, Huskestue og Melodi Grand Prix.

Vinteren 2017 deltok han i den første utgaven av Farmen kjendis, og siden 2016 har Petterson vært dommer i TV 2-programmet Skal vi danse.[1][2] I 2020 deltok han i Melodi Grand Prix med låten «The Start of Something New».[3]

Som foredragsholder reiser han rundt å snakker for ungdom, lærere, foreldre, næringsliv og fagpersoner med sitt foredrag «Det er en gave å være annerledes». Han roses for en humoristisk, sterk og brutalt ærlig formidling av sin historie om mobbing.[4]

Som jazzsanger har han jevnlig konserter med pianist Torbjørn Kvamme, og saksofonist Frøydis Grorud. Tidligere spilte han også fast i åtte år med pianistlegenden Ola Calmeyer.[5]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «TORE PETTERSON: Min ensom kamp». VisitDrammen. Arkivert fra originalen 13. januar 2020. Besøkt 13. januar 2020. 
  2. ^ «Tore Petterson fikk ikke kjøpe «Farmen kjendis»-hunden Balto». www.vg.no. Besøkt 13. januar 2020. 
  3. ^ «Anmeldelse: Skal vi danse-dommeren får MGP-slakt». www.vg.no. Besøkt 13. januar 2020. 
  4. ^ «Opplev Tore Petterson på Askøy: Om mobbing og det å være annerledes. Åpent for alle!». Delta (norsk). Besøkt 13. januar 2020. 
  5. ^ AS, TV 2. «Tore Petterson om MGP-deltagelsen:- Dette er bursdag og julaften på engang». TV 2. Besøkt 13. januar 2020. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)