Manshow

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Manshow er en norsk humorprogram som har gått på TV2 Zebra siden høsten 2006. Programleder er Håvard Lilleheie, med Morten Ramm som medprogramleder. Konseptet er basert på et amerikansk program med tittelen The Man Show [1]

Serien hadde premiere på TV2 Zebra den 9. oktober 2006. Fjerde sesong startet 16. september 2008.

Om serien[rediger | rediger kilde]

Programmet blir regnet som til dels kontroversielt siden Lilleheie kjører en stil som tradisjonelt blir oppfattet som mannssjåvenistisk. Serien fikk mye kritikk både fra seerne og tildels pressen. [2].

TV2 Zebra omtalte serien slik: "- Er du lei av skjønnhets- og interiørtips, sexspalter med fokus på kvinnen, unisex og metrosex? Er du drittlei av Magne Hoset og andre jålete fotballspillere, eller av at Kristian Valen griner hos Skavlan, eller generelt av at gutter skal likne mest mulig på jenter? Vi du ha sladden vekk og kvinnene tilbake til kjøkkenbenken? Misliker du feminine menn og synes du barn i dag blir puslete oppdratt, misliker du at NRK putter ugler som Anne Grosvold og gladgutter som Per Sundnes på skjermen? Synes du media gir altfor lite oppmerksomhet til ordentlige menn som Rune Rudberg, Martin Schancke, Porno-Hagen og Ole Klemetsen? sier Håvard Lilleheie". [3].

Omtale av programmet i VG: "«Manshow» er et upretensiøst og jovialt gladprogram for menn. Promping, raping og øl er kjerneverdiene, men vi skal også være omfavnende og gjør alt med et smil og glimt i øyet, forklarer Lilleheie når VG Nett treffer ham på Victoria teater i Oslo". [4].

Manshow begynte som rølpeprogram, men er nå blitt mer talkshowrettet. Manshow er fortsatt kontroversielt, provoserende og med grisete humor.[1]

Kilder[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Dagbladet 14. september 2008. Fakta. «Manshow». Side 44

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]