Halvsju

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Halvsju
Generell informasjon
SjangerBarn / Ungdom / Underholdning
Prod.landNorsk
Introduksjonsår1979
Lengdeca 60 min. (per episode)
SpråkNorsk
Foran kamera
Programleder(e)Trond-Viggo Torgersen
Karin Julsrud
Ivar Dyrhaug
Turid Øversveen
Bjarte Ytre-Arne
Sending
Periode27. jan. 197927. des. 1986
TV-kanalNRK
Eksterne lenker
IMDb

Halvsju er et TV-program for barn og unge som gikk på NRK fra 1979 til 1986. Programmets målgruppe var ungdom i alderen 10 til 14 år, og hvert program pleide å ha et ungdomsrelatert tema. Programmet gikk på lørdager klokken 18:30, derav navnet, og varte i ca. 55 minutter, fram til Dagsrevyen. Programmet var et av de viktigste programmet for ungdom i en tid det kun var én TV-kanal.

I tillegg til å ta opp viktige temaer for ungdom, er programmet kjent for sine tilleggsserier som vanligvis avsluttet programmet. De mest kjente er seriene om Brødrene Dal og Pelle Parafins Bøljeband som det begge ble vist tre serier av. Halvsju hadde også faste humoristiske og musikalske innslag som Baksnytt, Espen og Ann Mari og Harry Halvsjuk. Sistnevnte med Bjarte Ytre-Arne i rollen som Harry, førte til utgivelsen av albumet Harry Halvsjuk under navnet «Harry Halvsjuk & the Håpløse». Albumet vant Spellemannprisen 1985 i klassen barneplate. Harry Halvsjuk & The Håpløse bestod av Bjarte Ytre-Arne, Lars Lønne, Torgeir Gabrielsen, Tom Erik Antonsen og Tor Bendiksen.

Programmet hadde også musikalske innslag hvor unge lovende talenter fikk opptre. Band som Drama og Dollie fikk nærmest sitt gjennombrudd etter å ha opptrådt i serien. Blant mange andre kjente som opptrådte i ung alder, var Karoline Krüger, Heidi Gjermundsen Broch og Stian Carstensen.

De fleste sendingene ble produsert av redaksjonen i Oslo, men enkelte sesonger ble det også produsert enkelte program av egne redaksjoner i Tromsø og Bergen. Blant programlederne var: Ivar Dyrhaug, Karin Julsrud, Turid Øversveen, Inger-Gunn Sande, Karin Westrheim, Trond-Viggo Torgersen, Bjarte Ytre-Arne, Hans-Tore Bjerkaas, Bente Reibo og Erik Meyn.

Programmet ble avløst av Blikkbåx, forløperen til Midt i smørøyet som startet sendingene i 1987, og som brukte ungdom som programledere.

Programledere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ VG - Halvsju jubilerer (07.02.1981)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]