Riot!

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Riot!
Artist, bandParamore
Utgitt12. juni 2007
SjangerPower pop, alternativ rock, pop punk
Lengde38:58.
PlateselskapFueled by Ramen
Produsent(er)David Bendeth, John Janick
Anmeldelse(r)

Riot! er det andre studioalbumet til bandet Paramore.

Albumet ble utgitt i USA 12. juni 2007, og 25. juni samme år i Storbritannia. Albumet ble solgt til platina i juli 2008 av RIAA, og gull i Storbritannia og Irland.

Sporliste[rediger | rediger kilde]

 1. «For a Pessimist, I'm Pretty Optimistic» – 3:48 (Josh Farro/Hayley Williams)
 2. «That's What You Get» – 3:40 (J. Farro/Williams/Taylor York)
 3. «Hallelujah» – 3:23 (J. Farro/Williams)
 4. «Misery Business» – 3:31 (J. Farro/Williams)
 5. «When It Rains» – 3:35 (J. Farro/Zac Farro/Williams)
 6. «Let the Flames Begin» – 3:18 (J. Farro/Williams)
 7. «Miracle» – 3:29 (J. Farro/Williams)
 8. «Crushcrushcrush» – 3:09 (J. Farro/Williams)
 9. «We Are Broken» – 3:38 (J. Farro/D. Bendeth/Williams)
 10. «Fences» – 3:19 (D. Bendeth/J. Farro/Williams)
 11. «Born for This» – 3:58 (J. Farro/Williams)

B-Sider

 1. «Sunday, Bloody Sunday» – 4:18

Singler[rediger | rediger kilde]

 • Singelen Misery Business ble gitt ut 18. juni 2007. Den ble nominert som «Beste Video» av Kerrang! Awards i 2007, men tapte mot Fall Out Boy's This Ain't a Scene, It's An Arms Race.[1] Ifølge Williams, handler sangen om en tidligere erfaring hun hadde som involverte en guttevenn hun følte ble manipulert av en jente. Musikkvideoen ble filmet på Reseda High School i California. Den handler om en jente som spankulerer ned gangen på skolen, dytter en allerede skadet gutt inn i veggen og gjør han enda mer skadet og klipper av fletta av ei jente mens hun gliser. Deretter går hun bort til et par som tydeligvis er forelsket, dytter jenta vekk og begynner å kysse gutten lidenskapelig. Til slutt kommer bandet ut av et klasserom sammen. De møtes og Williams tar ut de falske puppene hennes og tørker av all sminken hennes med en serviett, så hun får vist hva hun egentlig er.
 • Singelen Hallelujah ble gitt ut 18. september 2007. Videoen ble regissert av Big TV! og inneholder live klipp, bilder og klipp av bandet backstage.
 • Singlen Crushcrushcrush ble gitt ut 15. januar 2008. Videoen begynner med at bandet opptrer i et ørken-lignende landskap, hvor ukjente personer spionerer på dem. På slutten ødelegger de utstyret til bandet. Sangen er å få tak i på diverse spillkonsoller som f.eks. Rock Band, Ultimate Band og Guitar Hero On Tour: DecadesNintendo DS.
 • Singelen That's What You Get ble gitt ut 24. mars 2008. Videoen ble filmet i Nashville, Tennessee en uke etter at bandet avbrøt Europa turnéen sin. Dette resulterte i at det ble spekulasjoner om at bandet ble oppløst. Det gjorde de altså ikke. Før videoen fikk de beskjed fra regissør Marcos Siega om å ta med seg vennene sine til innspillingen. Siden de omgav seg med venner og familien og holdt en lav profil i denne perioden, fungerte videoen nesten som terapi for bandet. I musikkvideoen ser vi bandet som spiller i en stue, blandet med klipp av de og venner som slapper av, hører på musikk, tar bilder og har det gøy sammen.

Personell[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

 1. ^ «Kerrang Awards 2007: The Winners». Digital Spy. Besøkt 26. august 2007.