Painkiller (band)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Painkiller
OpphavNew York, USA
Periode1991 - 1995
Flere kortvarige gjenforeninger
SjangerAvant-garde jazz
Grindcore
Eksperimentell rock
Aktive år
PlateselskapEarache
Tzadik
Medlemmer
John Zorn
Bill Laswell
Mick Harris
Tidligere medlemmer
Yamatsuka Eye
Buckethead
Mike Patton
Makigami Koichi
Justin Broadrick
G. C. Green
Keiji Haino
Andy «Flippin» Williams

Painkiller (også skrevet Pain Killer) er et amerikansk band opprinnelig dannet i 1991. Stilen deres er eksperimentell, og kan beskrives som en blanding av grindcore og avant-garde jazz. Senere album har også tatt opp elementer av ambient og dub.

De tre primære medlemmene i bandet er: John Zornsaksofon, Bill Laswellbass og Mick Harris (ex-Napalm Death og grunnleggeren av Scorn) på trommer. Bandet har også latt mange musikere gjøre gjesteopptredener, både live og i studio, for eksempel Yamatsuka Eye, Buckethead, Mike Patton, Makigami Koichi, Justin Broadrick og G. C. Green fra Godflesh, og Keiji Haino fra Fushitsusha.

Harris forlot bandet i 1995 for å dedikere seg fullt og helt elektronisk musikk, og etter hans avgang antok mange at Painkiller var dødt. Imidlertid har Zorn og Laswell nylig gjenopplivet bandnavnet og har spilt noen konserter med Hamid Drake eller Yoshida Tatsuya som trommeslager. Rykter om et nytt studioalbum fra bandet er ikke bekreftet.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

(En viss overlapping eksisterer i diskografien: Guts of a Virgin/Buried Secrets er åpenbart en samling av de to første EP-ene på en enkelt CD, og Collected Works kombinerer de første to EP-ene med Execution Ground og en live bonusdisk.)