Hopp til innhold

Earache Records

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Earache Records er et heavy metal-orientert plateselskap basert i Nottingham i England og i New York, USA. Det hjalp til med å dra i gang ekstrem musikk ved å utgi mange av de tidligste grindcore og death metal-platene i perioden fra 1988 til 1992.

Earache ble dannet sist på åttitallet av Digby «Dig» Pearson. I 1985, før han antok navnet «Earache Records», ga Pearson ut Anglican Scrape Attic, en samling av tidlige hardcore punk og crossover band (som Hirax, Lipcream, Concrete Sox, etc.). Den første offisielle Earache-utgivelsen, på vinyl i 1987, og med katalog-referansen MOSH 1, var The Accüseds Return of Martha Splatterhead. Selskapets første store utgivelse, imidlertid, var Napalm Deaths debutalbum Scum. I 1989 ga Earache ut Naked Citys Torture Garden, en LP av «hardcore miniatyrer». Samlealbumet Grindcrusher kom i 1990.

Earache har mange sub-labels, herunder Wicked World Records, Elitist Records, og de kortlivede Necrosis Records og Sub Bass Records.

Senere utgivelser omfatter arbeider av Deicide og av de californiske rockerne Adema, som kom inn på USAs Billboard-charts top 200 i april 2005.

Earache har blitt uatskillelig lenket spesielt til death metal-scenen. Men de har også utgitt det walisiske ragga-metal bandet Dub War, Nottinghams hardcore techno-gruppe Ultraviolence og Mick Harris' industrial/eksperimentelle Scorn, og hver gang har de utvidet den ekstrem musikkens grenser. Earache har i det siste signert enda mere musikalsk eventyrlystne grupper, som for eksempel Ewigkeit, men death metal og grindcore, som selskapet skapte navnet sitt med, dominerer fortsatt.

Den opprinnelige logoen til Earache Records ble designet av Jeffrey Walker, vokalist og bassist i bandet Carcass.

Tidlig i 2007 skrev selskapet under en distribusjonsavtale med Caroline Distribution. Avtalen omfatter både digital og butikk-distribusjon av selskapets utgivelser.

Betydningsfulle artister (tidligere og nåværende)

[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]