Hopp til innhold

Mick Harris

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Mick Harris
Født12. okt. 1967Rediger på Wikidata (56 år)
Birmingham
BeskjeftigelseTrommeslager, plateprodusent Rediger på Wikidata
NasjonalitetStorbritannia
Medlem avScorn
Musikalsk karriere
SjangerGrindcore
Punk rock
Elektronisk musikk
Ambient
InstrumentTrommer
Elektroniske instrumenter
Aktive årca.1980 - i dag
Ensemble(r)
Scorn
Lull
Quoit
Tidligere band
Napalm Death
Doom
Extreme Noise Terror
Defecation
Painkiller

Michael John Harris (vanligvis kjent og kreditert som Mick Harris) (født 1967) er en britisk musiker. Han ble først kjent på 1980-tallet som trommeslager for forskjellige punk rock- og grindcore-band (spesielt det banebrytende grindcore-bandet Napalm Death). Han er av mange sett på som oppfinneren av blast beats, som senere har blitt en nøkkelkomponent innen ekstrem metal og grindcore. Fra midten av 1990-tallet har han imidlertid primært arbeidet innen ambient og elektronisk musikk, og hans hovedprosjekter er Scorn og Lull. Ifølge All Music Guide har Harris's «sjanger-overspennende aktiviteter gjort mye for å riste opp i hodene, forventningene og platesamlingene til grupper av publikum som tidligere har hatt et aggressivt motsetningsforhold.»

Harris' platedebut var som Napalm Deaths andre trommeslager, og han ble med i gruppen etter at grunnleggeren Miles «The Rat» Ratledge forlot bandet i november 1985. Hans første live-opptreden med bandet var 18. januar 1986, da de åpnet for Amebix. Harris var den eneste bandmedlemmet som forble i den urolige gruppen gjennom mange endringer i besetningen, men han forlot dem til slutt i 1991, like etter turnéen for Harmony Corruption. Mens han var i Napalm Death spilte Harris også trommer for Doom og Extreme Noise Terror, og deltok i et sideprosjekt med Mitch Harris kalt Defecation, som laget én plate, Purity Dilution, gjennom Nuclear Blast.

Etter å ha sluttet i Napalm Death startet Harris bandet Scorn sammen med Napalm Deaths opprinnelige bassist og vokalist Nic Bullen. Scorn utga flere godt mottatte album og EPer tidlig på 1990-tallet, og dannet en unik fusjon av eksperimentell heavy metal, elektronisk musikk, og mørk dub-musikk. Bullen forlot Scorn i 1995, men Harris fortsatte å gi ut album under Scorn-navnet, og utforsket mørke og minimalistiske dub/trip hop-territorier, med fokus på ekstremt lave bassfrekvenser på høyt volum. Harris' arbeid forvarslet mange aspekter ved dubstep-moten midt på 2000-tallet.

Harris var involvert i mange andre prosjekter i tillegg til Scorn, blant annet Lull (hans rytmeløse mørke ambient-prosjekt) og Painkiller, og har samarbeidet med John Zorn, James Plotkin, Justin Broadrick, Bill Laswell, Mark Spybey og mange andre. Harris laget også en rekke drum and bass-utgivelser under navnet Quoit, og drev sitt eget eksperimentelle drum and bass-plateselskap, Possible, fra 1996-1998. Hed Nod, en sub-label av Disques Hushush, var eksklusivt tilegnet en serie av Harris' solo-sessions fra 1999-2001.

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]