Justin Broadrick

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Justin Broadrick
Jesu Primavera Sound 2009.jpg
Født 1969
Birmingham
Yrke Produsent
Musiker
Vokalist
Statsborger i Birmingham, England
Kallenavn Justin K. Broadrick
JKB
JKFlesh
Sjanger Rock
Heavy metal
Industrial
Electronica
Instrument Vokalist, Gitar, Bass, Trommer
Aktive år 1982 - i dag
Plateselskap Hydra Head Records
Nettsted avalancheinc.co.uk
Band
Jesu
Final
Tidligere band
Napalm Death
Head of David
Techno Animal
Godflesh

Justin Broadrick (født 1969 i Birmingham i England) er en av grunnleggerne av bandet Godflesh, som var et av de første bandene som krysset elementer fra rock og industrial music.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Justin Broadrick's første musikalske plateselskap var Final. Det begynte som et punk band (dog med trommemaskin) i 1982, men prosjektet utviklet seg til å omfatte power electronics-subkulturen innen industrial musikk i 1983 (da han ga ut materiale på sitt eget Post Mortem Rekordings plateselskap), før bandet ble oppløst i juli 1985.

Broadrick ble spurt av Nicholas Bullen om å bli med i Napalm Death som gitarist i juli 1985, og var med på A-siden av bandets debutalbum Scum. Han spilte med gruppen til oktober 1986, da han ble tilbudt stillingen som trommeslager i Head of David.

Etter at han forlot Head of David i 1988 startet han prosjektet Godflesh, som kom så langt som til å spille inn en plate for Earache Records. Godflesh ble oppløst i 2002 (like etter at G. Christian Green, en av grunnleggerne, forlot bandet), og Broadrick gikk inn i en dvaleperiode frem til han returnerte med Jesu-prosjektet. Han gjenopplivet også Final-prosjektet rundt samme tid.

Gjennom hele sin karriére har Broadrick hatt et antall midlertidige «sideprosjekter», herunder deltakelse i et antall prosjekter med Kevin Martin (inkludert Techno Animal og Curse of the Golden Vampire, og også opptredener i Martin's grupper God og Ice).

Han har også vedlikeholdt en parallell karriére som produsent, hvor han har produsert plater og remikser for grupper som Pantera, Isis og Hydra Head-kollegene Pelican.

I 2007 begynte Broadrick å utgi midre serier med materiale på sitt Avalanche Inc.-selskap, herunder nytt materiale fra Final-prosjektet.

Han avslo tilbud om å bli med i meget kjente rockegrupper som Faith No More og Danzig (Intervju med Glenn Danzig).

Diskografi[rediger | rediger kilde]

En liste over Justin Broadrick's arbeider.

Jesu (2004-i dag)[rediger | rediger kilde]

Final (1993 - i dag)[rediger | rediger kilde]

Techno Animal (1991 - 2001)[rediger | rediger kilde]

Godflesh (1988-2002)[rediger | rediger kilde]

Ice (1993-1998)[rediger | rediger kilde]

Napalm Death (1985-1987)[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Heavy metal-musikerstubbDenne biografien om en heavy metal-musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.