Olsenbandens siste stikk

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Olsenbandens siste stikk
Olsenbandens siste stikk
Generell informasjon
SjangerKomedie
Prod.landNorge Norge
Utgivelsesår1999
Lengde90 min.
SpråkNorsk
Aldersgrense7 år. (Norge)
Bak kamera
RegissørKnut Bohwim
ProdusentStein Roger Bull
KomponistBent Fabricius-Bjerre
KlipperEinar Egeland
Foran kamera
MedvirkendeArve Opsahl
Sverre Holm
Aud Schønemann
Harald Heide-Steen jr.
Halvard Flatland
Annen informasjon
FilmformatWidescreen-85
Eksterne lenker

Olsenbandens siste stikk er den siste filmen i den norske serien om Olsenbanden, regissert av Knut Bohwim, med premiere i 1999.

Vi får vite i filmen av Valborg at Basse driver med handel med diamanter, og at han har sittet i Dartmoor fengsel i England. Vi får også vite at han er skilt fra Gry og gift på nytt. Vi ser også litt til ham helt i slutten av filmen da han besøker banden i syden. Vi ser også Kongen og Knekten som er på samme aldershjem som Egon.

Handling[rediger | rediger kilde]

Departementsråd, Hallandsen (Nils Ole Oftebro) har blitt veldig redd. Wandenberg-dokumentene har dukket opp igjen. Nå sender han byråsjef Grønn-Larsen (Kim Haugen) på jakt etter å stjele disse dokumentene. Men Grønn-Larsen trenger hjelp. Nye skurker er helt på jorde. Så han må finne skurker fra gamledager. Men alle er gått bort, bortsett fra Egon (Arve Opsahl). Å nå skal Grønn-Larsen finne Egon. Men det er ikke så lett.

Egon bor nå, på gamlehjem. Å nå har han blitt plukket ut som gjest i et program. Det programmet handler om folk som er gamle og glemt. Men programmet blir sett av noen som hadde glemt han. Nemlig Benny som har begynt sitt eget selvskap med mange chinesere. Det heter Bennys tut & kjør. Mens Valborg (Aud Schønemann) hulker hjemme etter Kjells bortgang, men trøster seg med at, når det fortsatt er tomflasker i huset, er det håp. Å Dynamitt-Harry (Harald Heide-Steen Jr.) får det også med seg. Å han bor på sykehus. Nå drar Benny og Harry, for å hente Egon. Mens Valborg vet at de kommer til henne for å få øl. (Men de skal få saft). Benny og Harry møtes på veien til Egon, Egon kommer ut. Å vips, så er Olsenbanden samlet igjen. Å Egon har så klart en plan. (Egentlig flere, men han glemmer alle andre).

Men dessverre har Hallandsen også fått med seg programmet. Å nå skal Grønn-Larsen finne Olsenbanden.

Egon forklarer planen til de 3, andre. De skal besøke selvskapet, Megabygg, det eies av Bang-Johannessen (Hallvard Flatland). Å det beste er at det er staten som eier pengene. Å Olsenbanden er også staten. Men dessverre har Bang-Johannessen planlagt å rane sitt eget selvskap. Å det skal sje akkurat samme natt som Olsenbanden slår til. Å det har Andrebetjent Gran (Johannes Joner) fått med seg. Å han ber Førstebetjent Holm (Anders Hatlo) om å få lov til å aresttere Bang-Johannessen. Han klarer å overtale han til slutt. Men det Gran ikke vet er at Olsenbanden slår til samme kveld. Å en vaktmann med hund (Ulf Wengård) ser [[Olsenbanden gjøre kuppet. Å det overfører han til Grønn-Larsen. (Siden han var byråsjef). Nå rakk Grønn-Larsen å hente Olsenbanden rett før de ble aresttert.

Han lar Benny, Valborg og Dynamitt-Harry gå. Men det får ikke Egon. Egon må først hjelpe depertamanget med å lage et kupp, så de kan stjele Wandenberg-dokumentene. Egon tar oppgaven. Men han klarer å røpe at han vet hva mappene inneholder. De inneholder ulovlige ting som depertamanget har gjort. Å etter at han har skaffet dem mappene får Grønn-Larsen i oppdrag å utrydde Egon Olsen.

Han vil slå ihjel Egon med et brekkjern, men det viser seg at han er alt for snill til å klare det. Så han lar Egon bli igjen i ødemarken. Men en som jogger finner Egon, å ringer Bennys tut & kjør. Så er banden samlet igjen, men de ønsker seg en hevn.

De skal stjele mappene. Men de rekker det ikke, så de må gjøre det rett før mappene brennes opp. Håvik (Per Christian Ellefsen) er en sikkerhetsekspert. Så han passer på. Det er en alarm der som skal se rare berøringer. De blåser såpebobler helt til at alarmen har gått så mange ganger at Håvik skrur av alarmen. Så sender de Egon ned med et tau, så han får hentet kofferten.

Planen lykkes, så skal de selge kofferten for 15 millioner kr. Så drar de til Kanariøyene, å lever lykkelige, alle sine dager. Igjen.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Rolle Skuespiller
Egon Olsen Arve Opsahl
Benny Fransen Sverre Holm
Valborg Jensen Aud Schønemann
Dynamitt-Harry Harald Heide-Steen jr.
Byråsjef Grønn-Larsen Kim Haugen
Departementråd Hallandsen Nils Ole Oftebro
Andrebetjent Gran Johannes Joner
Førstebetjent Holm Anders Hatlo
Sekretær Inger Teien
Bang-Johannessen Hallvard Flatland
Destruksjonsdirektør Per Lillo-Stenberg
Håvik - Vakt i Detruksjonshallen Per Christian Ellefsen
Lottelise Tuppen Gurkhen, Sosialkosmetolog Anitra Eriksen
TV-Vertinne Kristin Johnson
Regiassistent Robert Skjærstad
Producer Anders Sundby
Politimester Lars Andreas Larssen
Vaktmann med hund Ulf Wengård
Overordnet Rolf Arly Lund
Sjefsarkivar Arnold Petersheim
Pleier 1 Øyvind Lie Thommessen
Pleier 2 Kyrre Texnæs
Sykepleierske, Agnes Anne Marit Jacobsen
Portvakt for Destruksjonsansalten Jan Pande-Rolfsen
Besøkende Kineser i
Destruksjonsansalten
Henning Hai Lee Yang
Tyrkisk sjåfør Ben Yosef
Pakistansk Sjåfør Nasrulla Qureshi
Kongen Henki Kolstad
Knekten Frank Robert
Jogger Sigmund Vigsnes
Gymlærer på Politiskolen Even Kirkenær
Basse Jensen Pål Johannessen
Seg selv Knut Bohwim

Trivia[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]