Nic Waals Institutt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Nic Waals Institutt
Nic Waals Institutt sett fra Uelands gate
Beliggenhet
AdresseSpångbergveien 25
LandNorge
StrøkTåsen/Voldsløkka
OmrådeBydel Nordre Aker
StedOslo
Historiske fakta
FormålBarne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk
Eier(e)Lovisenberg Diakonale Sykehus
ArkitektLund + Slaatto Arkitekter
Ferdigstilt1968
Kart
Kart
Nic Waals Institutt
59°56′30″N 10°44′56″Ø
Posisjonskart
Nic Waals Institutt ligger i Oslo
Nic Waals Institutt
 
Nic Waals Institutt (Oslo)

Nic Waals Institutt (NWI) er en poliklinikk i psykisk helsevern for barn og unge (BUP; tidligere kalt barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk), som har ansvar for poliklinisk utredning, diagnostisering og behandling av moderate til alvorlige psykiske lidelser, atferdsforstyrrelser,[1] nevrobiologiske utviklingsforstyrrelser og gjennomgripende utviklingsforstyrrelser av barn og ungdom i alderen 0-18(23) år og gravide i fire bydeler i Oslo kommune.

Nic Waals Institutt ligger i Spångbergveien i Oslo, og er en del av Lovisenberg Diakonale Sykehus. Instituttet ble opprettet i 1953 av psykiater Nic Waal, med formål å drive behandling, videreutdanning og forskning innen barne- og ungdomspsykiatri.

Instituttets opptaksområde er bydelene Gamle Oslo, Grünerløkka, St. Hanshaugen og Vestre Aker i Oslo kommune. Klinikken består av tre aldersinndelte, kliniske seksjoner (sped og små, barn og ungdom), ambulant seksjon, og kontorseksjon. I juni 2022 åpnet klinikken i tillegg Akutt-ambulant seksjon[2][3][4], som er et hjemmesykehus med områdeansvar for Nic Waals Institutt og BUP Vest ved Diakonhjemmet sykehus. Hjemmesykehuset gir intensiv og tidsavgrenset helsehjelp i akutte faser. Helseminister Ingvild Kjerkol deltok på den offisielle åpningen av hjemmesykehuset i august 2022[5]. Psykologspesialist Anne-Stine Meltzer har vært klinikksjef siden 2016, og i oktober 2022 overtok overlege og PhD Anne Benedicte Skirbekk som klinikksjef.

Ved instituttet arbeider spesialutdannede psykologer, leger, sosionomer, pedagoger og sykepleiere.

Nic Waals Institutt og Vor Frue Hospital[rediger | rediger kilde]

I midten av juni 2020 vil Nic Waals Institutt midlertidig flytte inn i Vor Frue HospitalHammersborg i Oslo. Årsaken til dette er omfattende rehabilitering av Nic Waals Institutt i Spångbergveien 25, og det er forventet at rehabiliteringen vil ta omtrent ett år.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Atferdsforstyrrelser hos barn». NHI.no. Besøkt 4. mars 2022. 
  2. ^ «Akutt-ambulant seksjon». Lovisenberg Diakonale Sykehus. Besøkt 10. desember 2022. 
  3. ^ «Nytt hjemmesykehus behandler barn og unge i akutt krise». Dagens Medicin (norsk). Besøkt 10. desember 2022. 
  4. ^ AS, TV 2 (30. august 2022). «Familien sto i dyp krise, så fikk de hjelp fra uventet hold». TV 2 (norsk). Besøkt 10. desember 2022. 
  5. ^ «Nytt hjemmesykehus behandler barn og unge i akutt krise». Dagens Medicin (norsk). Besøkt 10. desember 2022. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]