Hopp til innhold

Newham

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Newham

Kart over Newham
Vist i Stor-London

LandStorbritannias flagg Storbritannia
Konst. landEnglands flagg England
RegionStor-London
Adm. grevskapStor-London
Seremonielt grevskapStor-London
StatusBydel i London
Grunnlagt1. april 1965
Adm. senterEast Ham / London
PostnummerE
Retningsnummer020
Areal36,22 km²
Befolkning254 041 (2002)
Bef.tetthet7 013,83 innb./km²
ONS-kode00BB
Kart
Newham
51°31′00″N 0°02′00″Ø

Newham er en bydel i det østlige London. Det ble opprettet i 1965 ved at kretsene East Ham og West ble slått sammen. Green Street markerer grensen mellom de to delene. North Woolwich ble også en del av distriktet; dette området ble flyttet over fra Woolwich. Distriktet ledes av en direktevalgt borgermester, men er også underlagt Stor-London.

Newham grenser mot bydelene Barking and Dagenham i øst, Greenwich i sør, Hackney og Tower Hamlets i vest og Redbridge i nord. Tre av grensene markeres av elver: Roding (øst), Themsen (sør) og Lee (vest).

Rådhuset i East Ham

Bydelen tilhører det ytre London, ettersom det ikke lå i det gamle grevskapet London. Samtidig sliter det med de samme problemer som bydelene i indre London, uten å få de økonomiske overføringer som disse bydelene får. Bydelsrådet arbeider derfor for å få omdefinert grensen slik at Newham regnes med i indre London, eller i det minste at det gis samme støtteordninger.

Etter konstruksjonen av Docklands Light Railway (DLR) og utvidelsen av Jubilee-linjen har kollektivtilbudet i Newham blitt svært mye bedre enn det var tidligere. Channel Tunnel Rail Link skal få stoppested i Stratford, og Crossrail er ment å skulle betjene området. London City lufthavn ligger i Newham.

Newham er en av fem bydeler som skal være vertskap for Sommer-OL 2012.[trenger oppdatering]

Steder i Newham

[rediger | rediger kilde]

Kollektivtransport

[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]