London Overground

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
London Overground
Basisdata
TransporttypeRegional jernbane
StedStor-London, Three Rivers og Watford i Storbritannia
Åpnet2007
Drift
EierTransport for London (eier)
London Overground Rail Operations Ltd. (operatør)
OperatørLondon Overground Rail Operations Limited
Sporlengde86 km
Antall linjer6
Antall stasjoner83

London Overground er et nettverk av jernbanelinjer i Stor-London. Det er representert på undergrunnskartet i form av doble oransje striper.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Persontogtrafikken på Storbritannias jernbanenett er lagt ut på anbud, og administreres av det britiske samferdselsdepartementet. Det har blitt fremmet flere forslag om at ansvaret for jernbanetrafikken i Stor-London burde overtas av lokale myndigheter, bl.a. for å samordne jernbanen bedre med øvrige transporttjenester i regionen. I november 2007 så London Overground dagens lys, da anbudspakken North London Railways ble overdratt til Transport for London; transportetaten for Stor-London. Siden har flere linjer blitt med i nettverket. Alle linjene er trafikkert av det private foretaket London Overground Rail Operations Ltd (LOROL), eid av MTR Corporation og Laing Rail, men det er Transport for London som avgjør takster, avgangsfrekvens og utarbeider informasjonsmateriell.

Linjer[rediger | rediger kilde]

Per i dag består nettverket av følgende jernbanelinjer:

Togene kjører gjerne på flere av linjene; bl.a. kjøres en rute fra Clapham Junction til Stratford, som da benytter både West London– og North London-linjene.

Fremtid[rediger | rediger kilde]

Etter at utbygging og forbedring av de nevnte linjene ble fullført i 2012, uttrykte Tranport for London ønske om å ta over flere ruter i Londons omegn.

I juni 2013 ble det klart at deler av anbudspakken West Anglia Suburban Lines skal overtas av etaten mot slutten av 2015. Dette betyr at London Overground får trafikkere ruter ut av jernbaneterminalen Liverpool Street. Dette blir den andre London-terminalen som blir trafikkert av London Overground (den første var Euston på Watford DC-linjen).

Skyttellinjen Upmister – Romford blir også overtatt på samme tidspunkt.

Galleri[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]