Hopp til innhold

Nerstad

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Nerstad
Nor-Ka AS
LandNorges flagg Norge
FylkeBuskerud
KommuneSigdal
Adm. senterPrestfoss
Postnummer3350
Kart
Nerstad
60°00′03″N 9°44′25″Ø

Nerstad er et lite tettsted i Sigdal kommune i Buskerud. Stedet har noen hundre innbyggere, og ligger rundt syv km sør for kommunesenteret Prestfoss langs fylkesvei 287 mellom Åmot i Modum og Eggedal. Som en av tre valgkretser i Sigdal kommune hadde valgkretsen Nerstad 854 stemmeberettigede personer ved Stortingsvalget 2017.

Nerstad ligger i nedre del av kommunen og har i de senere årene vært gjenstand for størstedelen av boligbyggingen som har skjedd i kommunen. Mens Nerstad tidligere først og fremst var preget av industri og landbruk, er det i dag mest kjent som sentrum for skole og idrett med utviklede boligfelt.

Mesteparten av befolkningen på Nerstad bor fordelt på to byggefelt; "Det gamle feltet" hvor det ikke lenger bygges nye boliger og "Det nye feltet", hvor det fortsatt bygges enkelte boliger i et område kalt Nordheimfeltet.[1] "Det nye feltet" er boligfeltet med flest barnefamilier. På Nerstad finnes også et industriområde, der bedrifter som Nor-Ka, Thor Holm Plastvarefabrikk, Sigdal Maskinforretning og Skare & Nes holder til.

Stedet har sin egen skolekrets med 1-7-skolen Nerstad skole. Rett ved skolen ligger Nerstad barnehage, med tre avdelinger og 64 plasser.[2]

Sigdals eneste idrettshall, Sigdalshallen, er en del av Nerstad idrettspark. Det meste av utleie er til håndballaktivitet, men det er også utleie til andre aktiviteter som fotball, friidrett, volleyball, klatring, dans mm. Ved siden av hallen finnes en fotballbane, en sandvolleyballbane og en ballbinge. Om vinteren blir ballbingen brukt som skøytebane. Det finnes preparerte skiløyper med belysning.

Organisasjoner som Nedre Sigdal IF og Vad 4H hører til på Nerstad.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Kjør to mil - spar 650.000 kroner». 20. februar 2016. Besøkt 7. september 2020. 
  2. ^ «Sigdal kommunes barnehageplan 2020-2025» (PDF). Besøkt 7. september 2020. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata