Neal Morse

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Neal Morse
Neal Morse2.jpg
Neal Morse
FødtNeal Morse
2. august 1960 (57 år)
USA Van Nuys,
USA
Beskjeftigelse Komponist, sanger, gitarist
NasjonalitetUSA
Medlem avFlying Colors
SjangerProgressiv rock
Progressiv metal
kristen rock
Instrumentvokalist, keyboard, gitar
Nettstedwww.nealmorse.com
Ensemble(r)
Transatlantic

Neal Morse (født 2. august 1960 i Van Nuys i California) er en amerikansk musiker, sanger og låtskriver, mest kjent som tidligere sanger i progrock-bandet Spock's Beard og som medlem av supergruppen Transatlantic. I tillegg til vokal er hovedinstrumentet hans keyboard. Han spiller imidlertid også gitar og flere andre instrumenter.

Morse prøvde i mange år å slå igjennom i musikkmiljøet i Los Angeles, med dårlig resultat. Etter hvert dro han til Europa, hvor han så i flere år reiste rundt som gateartist. Midt på 1990-tallet dro han tilbake til USA, og startet progrock-bandet Spock's Beard sammen med blant andre broren Alan Morse. I Spock's Beard var Neal Morse sanger, til dels keyboardist, og viktigste låtskriver. Gruppa gjorde det rimelig bra, og ble et av de mer suksessrike progrock-bandene på slutten av 90-tallet. Samtidig med karrieren i Spock's Beard ga Neal Morse også ut to soloalbum.

I 1999 ble han kontaktet av Mike Portnoy fra Dream Theater, som ville starte et sideprosjekt sammen med ham og Jim Matheos fra Fates Warning. Sideprosjektet ble til Transatlantic, uten Jim Matheos, men med svenske Roine Stolt fra The Flower Kings og Pete Trewavas fra Marillion. Transatlantic ga ut to studioalbum og to livealbum i løpet av tre år.

I 2002 ble Neal Morse en gjenfødt kristen, og han trakk seg tilbake fra både Spock's Beard og Transatlantic for å konsentrere seg om å lage kristen musikk. Morse er fremdeles svært aktiv som artist, men i dag hovedsakelig innen kristen musikk, med og uten progressiv stil.

I april 2009 ble det gjort kjent at Morse og resten av medlemmene i Transatlantic arbeidet sammen igjen,[1][2] og bandets tredje album, The Whirlwind, ble utgitt høsten 2009.

Diskografi (studioalbum)[rediger | rediger kilde]

Spock's Beard[rediger | rediger kilde]

Transatlantic[rediger | rediger kilde]

Soloalbum (utvalg)[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]