Mest offensive rytter (Tour de France)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Trøye med røde tall
Trøye med røde tall
William Frischkorn ble kåret til mest angrepsvillige rytter på 3. etappe i Tour de France 2008

Tittelen Mest offensive rytter er en pris i Tour de France. Den hyller ryttere som følger ånden til sykkelrittet, og setter farge på rittet ved å gå i brudd og skape spenning i feltet.

En rytter blir kåret som den mest offensiv etter hver etappe, unntatt på tempoetapper. Vanligvis er det den rytteren som har ligget lengst i brudd som får prisen. Det kåres også en mest offensiv rytter totalt sett. I likhet med de andre konkurransene i rittet som sammenlagtkonkurransen og poengkonkurransen, må rytteren fullføre rittet for å bli kåret til rittets mest offensive rytter. Vinneren blir kåret av en jury.

I 1959 ble Gérard Saint den første som ble kåret til rittets mest offensive rytter, men tittelen ble ikke delt ut årlig før 1980. Det deles ikke ut en trøye i konkurransen, men vinneren etter hver etappe får sykle neste etappe med rødt startnummer med hvit skrift på trøyen, i stedet for det vanlige hvite med svart skrift. Vinneren blir hyllet på podiet etter hver etappe i likhet med etappevinneren og de ulike trøyeholderne, og sammenlagtvinneren får stå på podiet på Champs-Élysées i Paris.

Vinnere (Super-combatif)[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]