Mest offensive rytter (Tour de France)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Trøye med røde tall
William Frischkorn ble kåret til mest angrepsvillige rytter på 3. etappe i Tour de France 2008

Tittelen Mest offensive rytter er en pris i Tour de France. Den hyller ryttere som følger ånden til sykkelrittet, og setter farge på rittet ved å gå i brudd og skape spenning i feltet.

En rytter blir kåret som den mest offensiv etter hver etappe, unntatt på tempoetapper. Vanligvis er det den rytteren som har ligget lengst i brudd som får prisen. Det kåres også en mest offensiv rytter totalt sett. I likhet med de andre konkurransene i rittet som sammenlagtkonkurransen og poengkonkurransen, må rytteren fullføre rittet for å bli kåret til rittets mest offensive rytter. Vinneren blir kåret av en jury.

I 1959 ble Gérard Saint den første som ble kåret til rittets mest offensive rytter, men tittelen ble ikke delt ut årlig før 1980. Det deles ikke ut en trøye i konkurransen, men vinneren etter hver etappe får sykle neste etappe med rødt startnummer med hvit skrift på trøyen, i stedet for det vanlige hvite med svart skrift. Vinneren blir hyllet på podiet etter hver etappe i likhet med etappevinneren og de ulike trøyeholderne, og sammenlagtvinneren får stå på podiet på Champs-Élysées i Paris.

Vinnere (Super-combatif)[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]