Med Grimm og gru

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Med Grimm og gru (russisk originaltittel: Мама, engelsk: Rock 'n Roll Wolf) er en musikalfilm fra 1976 og er en sovjetisk-fransk-rumensk samproduksjon. Handlingen tar utgangspunkt i Ion Creangăs «Capra cu trei iezi», eventyret om ulven og de tre geitekillingene, framført som en rock'n roll-musikal. Tittelen henspiller på Brødrene Grimm.

Filmmanuset er skrevet av Vasilica Istrate, og regien er ved Elisabeta Bostan. Sangene var skrevet av Gérard Bourgeois og Temistocle Popa. Det ble laget tre parallelle språkversjoner av filmen på rumensk, russisk og engelsk. Rollene er besatt av dansere fra Moskva Sirkus, Moskva isballett og barne-isballett og Bolsjoj-balletten. I 1977 vant filmen en «Silver Cup» under Children's Film Festival i Venezia.

I Norge ble filmen sendt første gang på NRK i to deler den 7. januar og 14. januar 1984, 12. september og 19. september 1987, 25. mai og 1. juni 1991 og 31. desember 1994 og 7. januar 1995. Etter en underskriftskampanje på Internett og flere henvendelser til NRK, ble filmen blitt vist igjen flere ganger siden 2003, stort sett i forbindelse med julehøytiden.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Andre versjoner[rediger | rediger kilde]

  • Det bergenske rockebandet Poor Rich Ones spilte i 1996 inn sin versjon av sangen «Mommy’s Home» fra musikalen under navnet «Mummy»
  • I 2011 satte Trøndelag Teater opp en versjon av stykket
  • Artisten Lise Olden og Voksne herrers orkester ga ut en versjon av «Mommy’s Home» på albumet Min skattekiste i 2013

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]