McDonald’s

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
McDonald’s Corporation
McDonald’s Corporation
Organisasjonsform Aksjeselskap
Etablert 15. mai 1940[1]
Hovedkontor Illinois
Adm. dir. Don Thompson[2]
Antall ansatte 400 000 (2010)[3]
Nettside aboutmcdonalds.com
McDonalds-restaurant i Arendal
McDonald's i Bergen

McDonald’s Corporation er en av verdens største restaurantkjeder og selger primært hamburgere, fritert kylling, pommes frites og kullsyreholdige drikker. I de senere år har også salater og frukt kommet inn på menyen.

Selskapet ble stiftet 15. mai 1940, da søsknene Richard and Maurice McDonald en restaurant i California, USA, mens McDonald selv regner stiftelsen til 1955, da den første franchise-restauranten åpnet, til tross for at dette var selskapets niende restaurant.

I dag finnes det McDonald’s-restauranter i over 119 land, og hver dag serveres 58 millioner gjester.[4] Hovedkvarteret er i Chicago, USA.

McDonald's i Norge[rediger | rediger kilde]

McDonalds drive-through restaurant på Tiller i Trondheim. Reist i 2007.
McDonald's i Kristiansand

McDonald's er Norges største hurtigmatkjede med 74 restauranter.[5] Den første åpnet 18. november 1983 i Nedre Slottsgate i Oslo. Fjorten av de norske McDonald's-restaurantene eies og drives av McDonald's Norge AS, mens resten drives av lokale franchisetagere. McDonald's Norge AS ble stiftet av Theo Holm som drev selskapet i 25 år før sin død i 2008. Holm sørget for at McDonald's Norge AS i dag er Norges største restaurantkjede med 1,1 milliarder i omsetning.[trenger referanse]

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]