McFlurry

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

McFlurry er en isdessert fra McDonald’s med smak av vanilje. McFlurry ble opprinnelig utviklet av en canadisk franchise i 1997 og ble lansert året etter i USA.

Produktbeskrivelse[rediger | rediger kilde]

McFlurry fås med forskjellige tilbehør, som for eksempel Smarties. Utover de normale varianter tilbyr McDonald’s også i begrensede perioder andre smaksvarianter. I 2012 var det mulig å kjøpe en McFlurry Daim, Magnum, med enten Magnum Clasic eller Magnum Mandel.[1]

Når en McFlurry serveres, fylles vaniljeisen først i et beger, hvorpå tilbehøret blandes i isen med et spesielt mikserblad. Bladet brukes kun én gang, og er en skje som gis til kunden sammen med den ferdige McFlurry-en.

I juli 2021 innførte norske myndigheter forbud mot salg av plastbestikk til engangsbruk, slik at McDonald's blant annet sluttet å bruke spesialskjeen.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ McFlurry Magnum-kampanje Arkivert 16. mai 2012 hos Wayback Machine. Arkivert 2012-05-16 hos Wayback Machine (2012)
  2. ^ Silje-Lisette Tennøy (11. august 2021). «Slutt for McFlurry slik du kjenner den». godt.no. Besøkt 11. august 2021. «McDonalds- [sic]isen skulle være rørt og luftig. Men så kom forbudet mot engangsplast.»