Ronald McDonald Hus

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Ronald MacDonald Hus ved Karolinska universitetssykehus i Huddinge, Flemingsberg.
Ronald McDonald Hus i Essen i Tyskland.

Ronald McDonald Hus er hus som finansieres av bidrag fra McDonald’s kunder for å gi alvorlig syke barn og deres familier en mulighet til å bo nær sykehuset under behandlingsperioden. Der skal de kunne leve et «normalt» familieliv under oppholdet.

Om husene[rediger | rediger kilde]

Husene, som bl.a. finnes på ulike plasser i Sverige, er organisert av Ronald McDonald Barnfond og finansieres av McDonald's kunder og drives i veldedighet.

Det første Ronald McDonald-huset i Norden ble åpnet i 1993, ved Karolinska universitetssykehus i Huddinge, Flemingsberg, sørvest for Stockholm og har plass til 14 familier. Det finnes også hus i Göteborg med plass til 25 familier og i Lund med plass til 16 familier.

I Norge skal det, ifølge planene, stå klart et Ronald McDonald Hus på Rikshospitalet en gang iløpet av sommeren 2008.

Formål[rediger | rediger kilde]

Formålet med huset er at syke barn og deres familier kan bo nær sykehuset. Hvis barn er alvorlig syke, kan familiene få bo gratis i noen av disse husene for å få være i nærheten av barnet/barna. Dette er grunnprinsippet. Husene er veldig «livlige» og de innehar en rekke ulike rom, kjøkken, bad og diverse andre rom. Husene er ment å ligge nærmere enn 100 meter fra sykehuset for å gjøre det så lettvint som mulig å få besøkt barna.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]