Max Payne

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Max Payne
Max Payne logo.jpg
UtviklerRemedy Entertainment
UtgiverGathering of Developers
3D Realms
DistributørSteam
Humble Store
Google Play
App Store
ProdusentGeorge Broussard
ForfatterSami Järvi
KomponistKärtsy Hatakka
Siste versjon1.05
Plattformpersonlig datamaskin
PlayStation 2
Xbox
Apple Macintosh
Android
PlayStation Portable
macOS
iOS
Microsoft Windows
Utgivelse23. juli 2001
SjangerTredjepersonsskytespill
neo-noir
ModusEnspiller
Nettstedwww.rockstargames.com/maxpayne/splash.html
Neste i serienMax Payne 2: The Fall of Max Payne

Max Payne er et tredjepersons skytespill utviklet av det finske firmaet Remedy Entertainment. Spillet med utgitt for Windows i juli 2001. Senere ble spillet utgitt for Xbox, PlayStation 2 og GameBoy Advanced av Rockstar Games.

Spilleren blir opprinnelig bevæpnet med en pistol, men etter hvert som spillet utvikler seg blir andre våpen også tilgjengelige. Enkelte våpen kan brukes to ganger for å øke ildkraften, men på bekostning av økt forbruk av ammunisjon. Når spilleren blir skadd, er det mulig å ta smertestillende midler, som finnes på samtlige nivåer. Et annet spill-modus "Dead on Arrival" eksisterer, som begrenser muligheten for lagring per kapittel. Eller et modus som tvinger spilleren til å gjennomføre hvert kapittel innenfor et begrenset tidsrom.

Handling[rediger | rediger kilde]

Spillet begynner i januar 2001, når New York City er ferdig med å oppleve den verste snøstormen i byens historie. Spilleren får rollen som Max Payne, en tidligere agent fra Drug Enforcement Administration, som står på toppen av en ødelagt skyskraper-bygning når politiet ankommer. Spilleren opplever et tilbakeblikk fra tre år tidligere. Tilbake i august 1998 kom Max Payne hjem til New Jersey for å oppdage at en trio tilsynelatende narkomane hadde brutt seg inn i huset hans .

Max forsøkte å hjelpe familien sin, men var for seint ute: Hans kone Michelle og deres nyfødte datter Rose var allerede brutalt myrdet. Tre år senere arbeider Max undercover for Punchinello Mafia som er ansvarlig for menneskehandel, og narkotika-salg av ett nytt stoff som kalles for Valkyr. Men etter en skuddveksling blir Max hovedmistenkt for et mord. I tillegg oppdager mafiaen at han egentlig arbeider for politiet, og de ønsker ham derfor umiddelbart død.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Nuvola apps package games.pngDenne videospillrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.