Mannen med den nakne pistol 33 1/3

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Mannen med den nakne pistol 33 1/3
Eksterne lenker

Mannen med den nakne pistol 33 1/3 er en amerikansk komedie fra 1994, med bl.a Leslie Nielsen, George Kennedy, Priscilla Presley, O.J. Simpson, Anna Nicole Smith. Filmen er basert på TV-serien Police Squad og ble produsert av Paramount Pictures og regissert av Peter Segal.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Frank Drebin har trukket seg fra jobben sin i politiet, og lever nå et tilsynelatende lykkelig og rolig liv sammen med sin kone, Jane Spencer Drebin. Under overflaten er Frank imidlertid ikke fornøyd med hans nye tilværelse, og han og Jane begynner med ekteskapsrådgivning. Seks måneder etter at Frank pensjonerte seg får han besøk av tidligere kollegaer Ed Hocken og Nordberg, som ber om Dreblin`s hjelp med en etterforskning. Politiet har nylig fått opplysninger om Rocco Dillon, som for tiden sitter i fengsel, og er mistenkt for å ha hjulpet terrorister å planlegge en større terror-aksjon mot amerikanske interesser. Frank husker Rocco`s kjæreste Tanya Peters fra en etterforskning mange år tidligere. Han samtykker i å hjelpe Ed og Nordberg, og han begynner med å besøke klinikken hvor Peters arbeider.

Frank Dreblin, i forkledning, besøker klinikken og skriver Peters sin adresse på et lommetørkle. Men han mister denne beskjeden før han rekker å gi den videre til Ed. Frank har også problemer med sin kone Jane som velger å flytte ut av hjemmet deres. Med ingenting å tape, melder Frank seg frivillig til å gå undercover i fengsel, i ett forsøk på å bli kjent med Rocco Dillon og finne ut mer om terror-planene deres. Frank blir plassert i samme celle som Rocco i fengsel, og bruker navnet Nick "The Slasher" McGuirk. Han får Rocco`s tillit etter å ha beskyttet rømningsplanene deres fra en fengselsvakt, og forårsaket et opprør i fengslet. Rocco og Frank stikker av sammen gjennom en hemmelig tunnel ut av cellen deres, og de blir plukket opp av Rocco`s mor Muriel. Frank forsøker å finne informasjon om planene deres fra Rocco og Muriel, men de stoler ikke på ham, og de nekter å fortelle ham noen detaljer. Endelig avslører Rocco planen hans for Frank: Bomben hans skal gå av under en Oscar-utdeling. Ved pris-utdelingen kommer Frank seg inn på showet for å lete etter bomben.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]