Liste over verdensmestre i banesykling

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Taylor Phinney ble verdensmester i individuell forfølgelse i 2010
Chris Hoy ble verdensmester i sprint i 2008

Liste over verdensmestre i banesykling

Menn[rediger | rediger kilde]

Individuelle øvelser (etter 1946)[rediger | rediger kilde]

Sprint Ind. forfølgelse Poengritt Keirin 1 km tempo Scratch Omnium
2017 Russland Denis Dmitrijev Australia Jordan Kerby Australia Cameron Meyer Malaysia Azizulhasni Awang Frankrike François Pervis Polen Adrian Tekliński Frankrike Benjamin Thomas
2016 Storbritannia Jason Kenny Italia Filippo Ganna Storbritannia Jon Gibben Tyskland Joachim Eilers Tyskland Joachim Eilers Spania Sebastián Mora Colombia Fernando Gaviria
2015 Frankrike Grégory Baugé Sveits Stefan Küng Russland Artur Ersjov Frankrike François Pervis Frankrike François Pervis Tyskland Lucas Liss Colombia Fernando Gaviria
2014 Frankrike François Pervis Australia Alexander Edmondson Colombia Edwin Ávila Frankrike François Pervis Frankrike François Pervis Russland Ivan Kovaljov Frankrike Thomas Boudat
2013 Tyskland Stefan Bötticher Australia Michael Hepburn Storbritannia Simon Yates Storbritannia Jason Kenny Frankrike François Pervis Irland Martyn Irvine New Zealand Aaron Gate
2012 Frankrike Grégory Baugé Australia Michael Hepburn Australia Cameron Meyer Storbritannia Chris Hoy Tyskland Stefan Nimke Storbritannia Ben Swift Australia Glenn O'Shea
2011 Storbritannia Jason Kenny
Frankrike Grégory Baugé[1]
Australia Jack Bobridge Colombia Edwin Ávila Australia Shane Perkins Tyskland Stefan Nimke Hongkong Kwok Ho Ting Australia Michael Freiberg
2010 Frankrike Grégory Baugé USA Taylor Phinney Australia Cameron Meyer Storbritannia Chris Hoy Nederland Teun Mulder Danmark Alex Rasmussen Storbritannia Ed Clancy
2009 Frankrike Grégory Bauge USA Taylor Phinney Australia Cameron Meyer Tyskland Maximilian Levy Tyskland Stefan Nimke Frankrike Morgan Kneisky Australia Leigh Howard
2008 Storbritannia Chris Hoy Storbritannia Bradley Wiggins Hviterussland Vasil Kiryjenka Storbritannia Chris Hoy Nederland Teun Mulder Hviterussland Aliaksandr Lisouski New Zealand Hayden Godfrey
2007 Nederland Theo Bos Storbritannia Bradley Wiggins Spania Joan Llaneras Storbritannia Chris Hoy Storbritannia Chris Hoy Hongkong Wong Kam-po Tsjekkia Alois Kankovský
2006 Nederland Theo Bos Tyskland Robert Bartko Nederland Peter Schep Nederland Theo Bos Storbritannia Chris Hoy Frankrike Jérôme Neuville
2005 Tyskland René Wolff Tyskland Robert Bartko Ukraina Volodymyr Rybin Nederland Teun Mulder Nederland Theo Bos Danmark Alex Rasmussen
2004 Nederland Theo Bos Spania Sergi Escobar Frankrike Franck Perque Storbritannia Jamie Staff Storbritannia Chris Hoy New Zealand Greg Henderson
2003 Frankrike Laurent Gané Storbritannia Bradley Wiggins Østerrike Franz Stocher Frankrike Laurent Gané Tyskland Stefan Nimke Sveits Franco Marvulli
2002 Australia Sean Eadie Australia Brad McGee Storbritannia Chris Newton Australia Jobie Dajka Storbritannia Chris Hoy Sveits Franco Marvulli
2001 Frankrike Arnaud Tournant Ukraina Alexandre Symonenko Sveits Bruno Risi Australia Ryan Bayley Frankrike Arnaud Tournant
2000 Tyskland Jan Van Eijden Tyskland Jens Lehmann Spania Joan Llaneras Frankrike Frédéric Magné Frankrike Arnaud Tournant
1999 Frankrike Laurent Gané Tyskland Robert Bartko Sveits Bruno Risi Tyskland Jens Fiedler Frankrike Arnaud Tournant
1998 Frankrike Florian Rousseau Frankrike Philippe Ermenault Spania Joan Llaneras Tyskland Jens Fiedler Frankrike Arnaud Tournant
1997 Frankrike Florian Rousseau Frankrike Philippe Ermenault Italia Silvio Martinello Frankrike Frédéric Magné Australia Shane Kelly
1996 Frankrike Florian Rousseau Storbritannia Chris Boardman Spania Joan Llaneras USA Marty Nothstein Australia Shane Kelly
1995 Australia Darryn Hill Storbritannia Graeme Obree Italia Silvio Martinello Frankrike Frédéric Magné Australia Shane Kelly
1994 USA Marty Nothstein Storbritannia Chris Boardman Sveits Bruno Risi USA Marty Nothstein Frankrike Florian Rousseau
1993 Australia Gary Neiwand Storbritannia Graeme Obree Belgia Etienne De Wilde Australia Gary Neiwand Frankrike Florian Rousseau
1992 Tyskland Michaël Hübner USA Mike McCarthy Sveits Bruno Risi Tyskland Michaël Hübner
1991 Ikke kåret Frankrike Francis Moreau Russland Vjatsjeslav Jekimov Tyskland Michaël Hübner
1990 Tyskland Michaël Hübner Russland Vjatsjeslav Jekimov Frankrike Laurent Biondi Tyskland Michaël Hübner
1989 Italia Claudio Golinelli Storbritannia Colin Sturgess Sveits Urs Freuler Italia Claudio Golinelli
1988 Australia Stephen Pate Polen Lech Piasecki Sveits Daniel Wyder Italia Claudio Golinelli
1987 Japan Nobuyuki Tawara Danmark Hans-Henrik Ørsted Sveits Urs Freuler Japan Harumi Honda
1986 Japan Koichi Nakano Storbritannia Tony Doyle Sveits Urs Freuler Belgia Michel Vaarten
1985 Japan Koichi Nakano Danmark Hans-Henrik Ørsted Sveits Urs Freuler Sveits Urs Freuler
1984 Japan Koichi Nakano Danmark Hans-Henrik Ørsted Sveits Urs Freuler Sveits Robert Dill-Bundi
1983 Japan Koichi Nakano Australia Steele Bishop Sveits Urs Freuler Sveits Urs Freuler
1982 Japan Koichi Nakano Frankrike Alain Bondue Sveits Urs Freuler Canada Gordon Singleton
1981 Japan Koichi Nakano Frankrike Alain Bondue Sveits Urs Freuler Australia Danny Clark
1980 Japan Koichi Nakano Storbritannia Tony Doyle Belgia Stan Tourne Australia Danny Clark
1979 Japan Koichi Nakano Nederland Bert Oosterbosch
1978 Japan Koichi Nakano Vest-Tyskland Gregor Braun
1977 Japan Koichi Nakano Vest-Tyskland Gregor Braun
1976 Australia John Nicholson Italia Francesco Moser
1975 Australia John Nicholson Nederland Roy Schuiten
1974 Danmark Peder Pedersen Nederland Roy Schuiten
1973 Belgia Robert Van Lancker Storbritannia Hugh Porter
1972 Belgia Robert Van Lancker Storbritannia Hugh Porter
1971 Nederland Leijn Loevesijn Belgia Dirk Baert
1970 Australia Gordon Johnson Storbritannia Hugh Porter
1969 Belgia Patrick Sercu Belgia Ferdinand Bracke
1968 Italia Giuseppe Beghetto Storbritannia Hugh Porter
1967 Belgia Patrick Sercu Nederland Tiernen Groen
1966 Italia Giuseppe Beghetto Italia Leandro Faggin
1965 Italia Giuseppe Beghetto Italia Leandro Faggin
1964 Italia Antonio Maspes Belgia Ferdinand Bracke
1963 Italia Sante Gaiardoni Italia Leandro Faggin
1962 Italia Antonio Maspes Nederland Henk Nijdam
1961 Italia Antonio Maspes Vest-Tyskland Rudi Altig
1960 Italia Antonio Maspes Vest-Tyskland Rudi Altig
1959 Italia Antonio Maspes Frankrike Roger Rivière
1958 Frankrike Michel Rousseau Frankrike Roger Rivière
1957 Nederland Jan Derksen Frankrike Roger Rivière
1956 Italia Antonio Maspes Italia Guido Messina
1955 Italia Antonio Maspes Italia Guido Messina
1954 Storbritannia Reg Harris Italia Guido Messina
1953 Nederland Adrie Van Vliet Australia Sid Patterson
1952 Sveits Oscar Plattner Australia Sid Patterson
1951 Storbritannia Reg Harris Italia Antonio Bevilacqua
1950 Storbritannia Reg Harris Italia Antonio Bevilacqua
1949 Storbritannia Reg Harris Italia Fausto Coppi
1948 Nederland Adrie Van Vliet Nederland Gerrit Schulte
1947 Belgia Jef Scherens Italia Fausto Coppi
1946 Nederland Jan Derksen Nederland Gerard Peters

Lagøvelser[rediger | rediger kilde]

Frankrike vant lagsprinten i 2011 foran Tyskland og Storbritannia
Bradley Wiggins og Mark Cavendish ble verdensmestre i madison i 2008
Lagforfølgelse Madison Lagsprint
2017 Sam Welsford
Cameron Meyer
Alexander Porter
Nick Yallouris
Kelland O'Brien
Rohan Wight
Australia Australia
Morgan Kneisky
Benjamin Thomas
Frankrike Frankrike
Ethan Mitchell
Sam Webster
Eddie Dawkins
New Zealand New Zealand
2016 Sam Welsford
Michael Hepburn
Callum Scotson
Miles Scotson
Alexander Porter
Luke Davison
Australia Australia
Bradley Wiggins
Mark Cavendish
Storbritannia Storbritannia
Ethan Mitchell
Sam Webster
Eddie Dawkins
New Zealand New Zealand
2015 Pieter Bulling
Dylan Kennett
Alex Frame
Marc Ryan
New Zealand New Zealand
Bryan Coquard
Morgan Kneisky
Frankrike Frankrike
Grégory Baugé
Michaël D'Almeida
Kévin Sireau
Frankrike Frankrike
2014 Glenn O'Shea
Alexander Edmondson
Luke Davison
Mitchell Mulhern
Australia Australia
David Muntaner
Albert Torres
Spania Spania
Ethan Mitchell
Sam Webster
Eddie Dawkins
New Zealand New Zealand
2013 Glenn O'Shea
Alexander Edmondson
Michael Hepburn
Alexander Morgan
Australia Australia
Vivien Brisse
Morgan Kneisky
Frankrike Frankrike
René Enders
Stefan Bötticher
Maximilian Levy
Tyskland Tyskland
2012 Ed Clancy
Steven Burke
Peter Kennaugh
Geraint Thomas
Storbritannia Storbritannia
Kenny De Ketele
Gijs Van Hoecke
Belgia Belgia
Shane Perkins
Scott Sunderland
Matthew Glaetzer
Australia Australia
2011 Jack Bobridge
Rohan Dennis
Michael Hepburn
Luke Durbridge
Australia Australia
Leigh Howard
Cameron Meyer
Australia Australia
René Enders

Maximilian Levy
Stefan Nimke
Tyskland Tyskland
Grégory Baugé[1]
Michaël D'Almeida
Kévin Sireau
Frankrike Frankrike

2010 Jack Bobridge
Rohan Dennis
Michael Hepburn
Cameron Meyer
Australia Australia
Leigh Howard
Cameron Meyer
Australia Australia
Robert Förstemann
Maximilian Levy
Stefan Nimke
Tyskland Tyskland
2009 Casper Jørgensen
Jens-Erik Madsen
Michael Færk Christensen
Alex Rasmussen
Danmark Danmark
Michael Mørkøv
Alex Rasmussen
Danmark Danmark
Grégory Baugé
Mickaël Bourgain
Kévin Sireau
Frankrike Frankrike
2008 Ed Clancy
Geraint Thomas
Paul Manning
Bradley Wiggins
Storbritannia Storbritannia
Mark Cavendish
Bradley Wiggins
Storbritannia Storbritannia
Grégory Baugé
Kévin Sireau
Arnaud Tournant
Frankrike Frankrike
2007 Geraint Thomas
Ed Clancy
Paul Manning
Bradley Wiggins
Storbritannia Storbritannia
Bruno Risi
Franco Marvulli
Sveits Sveits
Grégory Baugé
Mickaël Bourgain
Arnaud Tournant
Frankrike Frankrike
2006 Peter Dawson
Matthew Goss
Mark Jamieson
Stephen Wooldridge
Australia Australia
Isaac Gálvez
Joan Llaneras
Spania Spania
Grégory Baugé
Mickaël Bourgain
Arnaud Tournant
Frankrike Frankrike
2005 Steve Cummings
Rob Hayles
Paul Manning
Chris Newton
Storbritannia Storbritannia
Mark Cavendish
Robert Hayles
Storbritannia Storbritannia
Chris Hoy
Jamie Staff
Jason Queally
Storbritannia Storbritannia
2004 Ashley Hutchinson
Luke Roberts
Peter Dawson
Stephen Wooldridge
Australia Australia
Walter Perez
Juan Esteban Curuchet
Argentina Argentina
Mickaël Bourgain
Laurent Gané
Arnaud Tournant
Frankrike Frankrike
2003 Graeme Brown
Peter Dawson
Brett Lancaster
Luke Roberts
Australia Australia
Franco Marvulli
Bruno Risi
Sveits Sveits
Carsten Bergemann
Jens Fiedler
René Wolff
Tyskland Tyskland
2002 Peter Dawson
Brett Lancaster
Stephen Wooldridge
Luke Roberts
Australia Australia
Jérôme Neuville
Franck Perque
Frankrike Frankrike
Chris Hoy
Craig MacLean
Jamie Staff
Storbritannia Storbritannia
2001 Aleksandr Simonenko
Sergeï Tscherniowsky
Lubomir Polotajko
Aleksandar Fedenko
Ukraina Ukraina
Robert Sassone
Jérôme Neuville
Frankrike Frankrike
Laurent Gané
Florian Rousseau
Arnaud Tournant
Frankrike Frankrike
2000 Guido Fulst
Sebastian Siedler
Daniel Becke
Jens Lehmann
Tyskland Tyskland
Stefan Steinweg
Erik Weispfennig
Tyskland Tyskland
Laurent Gané
Florian Rousseau
Arnaud Tournant
Frankrike Frankrike
1999 Robert Bartko
Jens Lehmann
Daniel Becke
Guido Fulst
Tyskland Tyskland
Joan Llaneras
Isaac Gálvez
Spania Spania
Laurent Gané
Florian Rousseau
Arnaud Tournant
Frankrike Frankrike
1998 Aleksandr Simonenko
Sergiy Matveyev
Aleksandar Fedenko
Olexandr Klimenko
Ukraina Ukraina
Etienne De Wilde
Matthew Gilmore
Belgia Belgia
Vincent Le Quellec
Florian Rousseau
Arnaud Tournant
Frankrike Frankrike
1997 Cristiano Citton
Mario Benetton
Adler Capelli
Andrea Colinelli
Italia Italia
Joan Llaneras
Miquel Alzamora
Spania Spania
Vincent Le Quellec
Florian Rousseau
Arnaud Tournant
Frankrike Frankrike
1996 Adler Capelli
Cristiano Citton
Andrea Colinelli
Mauro Trentini
Italia Italia
Silvio Martinello
Marco Villa
Italia Italia
Darryn Hill
Shane Kelly
Gary Neiwand
Australia Australia
1995 Bradley McGee
Stuart O'Grady
Rodney McGee
Tim O'Shannessy
Australia Australia
Silvio Martinello
Marco Villa
Italia Italia
Jens Fiedler
Michaël Hübner
Jan van Eijden
Tyskland Tyskland
1994 Guido Fulst
Andreas Bach
Jens Lehmann
Danilo Hondo
Tyskland Tyskland
1993 Brett Aitken
Stuart O'Grady
Billy Shearsby
Tim O'Shannessy
Australia Australia

Kvinner[rediger | rediger kilde]

Individuelle øvelser[rediger | rediger kilde]

Sprint Ind. forfølgelse Poengritt Keirin 500m tempo Scratch Omnium
2017 Tyskland Kristina Vogel USA Chloe Dygert Storbritannia Elinor Barker Tyskland Kristina Vogel Russland Darja Sjmeljova Italia Rachele Barbieri Storbritannia Katie Archibald
2016 Kina Zhong Tianshi Australia Rebecca Wiasak Polen Katarzyna Pawłowska Tyskland Kristina Vogel Russland Anastasija Vojnova Storbritannia Laura Trott Storbritannia Laura Trott
2015 Tyskland Kristina Vogel Australia Rebecca Wiasak Tyskland Stephanie Pohl Australia Anna Meares Russland Anastasija Vojnova Nederland Kirsten Wild Australia Annette Edmondson
2014 Tyskland Kristina Vogel Storbritannia Joanna Rowsell Australia Amy Cure Tyskland Kristina Vogel Tyskland Miriam Welte Belgia Kelly Druyts USA Sarah Hammer
2013 Storbritannia Rebecca James USA Sarah Hammer Tsjekkia Jarmila Machačová Storbritannia Rebecca James Hongkong Lee Wai Sze Polen Katarzyna Pawłowska USA Sarah Hammer
2012 Storbritannia Victoria Pendleton New Zealand Alison Shanks Russland Anastasia Chulkova Australia Anna Meares Australia Anna Meares Polen Katarzyna Pawłowska Storbritannia Laura Trott
2011 Australia Anna Meares USA Sarah Hammer Hviterussland Tatsjana Sjarakova Australia Anna Meares Hviterussland Olga Panarina Nederland Marianne Vos Canada Tara Whitten
2010 Storbritannia Victoria Pendleton USA Sarah Hammer Canada Tara Whitten Litauen Simona Krupeckaite Australia Anna Meares Frankrike Pascale Jeuland Canada Tara Whitten
2009 Storbritannia Victoria Pendleton New Zealand Alison Shanks Italia Giorgia Bronzini Kina Guo Shuang Litauen Simona Krupeckaite Cuba Yumari González Australia Josephine Tomic
2008 Storbritannia Victoria Pendleton Storbritannia Rebecca Romero Nederland Marianne Vos USA Jennie Reed Cuba Lisandra Guerra Nederland Eleonora van Dijk
2007 Storbritannia Victoria Pendleton USA Sarah Hammer Australia Katherine Bates Storbritannia Victoria Pendleton Australia Anna Meares Cuba Yumari González
2006 Hviterussland Natallia Tsylinskaya USA Sarah Hammer Italia Vera Carrara Tyskland Christin Muche Hviterussland Natallia Tsylinskaya Colombia María Luisa Calle
2005 Storbritannia Victoria Pendleton Australia Katie Mactier Italia Vera Carrara Frankrike Clara Sanchez Hviterussland Natallia Tsylinskaya Russland Olga Slyusareva
2004 Russland Svetlana Grankovskaja New Zealand Sarah Ulmer Russland Olga Sljusareva Frankrike Clara Sanchez Australia Anna Meares Cuba Yoanka González Pérez
2003 Russland Svetlana Grankovskaja Nederland Leontien Zijlaard-van Moorsel Russland Olga Sljusareva Russland Svetlana Grankovskaja Hviterussland Natallia Tsylinskaya Russland Olga Sljusareva
2002 Hviterussland Natallia Tsylinskaya Nederland Leontien Zijlaard-van Moorsel Russland Olga Sljusareva Kina Li Na Hviterussland Natallia Tsylinskaya Tsjekkia Lada Kozlíková
2001 Russland Svetlana Grankovskaja Nederland Leontien Zijlaard-van Moorsel Russland Olga Sljusareva Mexico Nancy Contreras
2000 Hviterussland Natallia Markovnichenko Storbritannia Yvonne McGregor Frankrike Marion Clignet Hviterussland Natallia Markovnichenko
1999 Frankrike Félicia Ballanger Frankrike Marion Clignet Frankrike Marion Clignet Frankrike Félicia Ballanger
1998 Frankrike Félicia Ballanger Australia Lucy Tyler-Sharman Spania Teodora Ruano Frankrike Félicia Ballanger
1997 Frankrike Félicia Ballanger Tyskland Judith Arndt Russland Natalia Karimova Frankrike Félicia Ballanger
1996 Frankrike Félicia Ballanger Frankrike Marion Clignet Russland Svetlana Samokhvalova Frankrike Félicia Ballanger
1995 Frankrike Félicia Ballanger USA Rebecca Twigg Russland Svetlana Samokhvalova Frankrike Félicia Ballanger
1994 Russland Galina Yenyuchina Frankrike Marion Clignet Nederland Ingrid Haringa
1993 Canada Tanya Dubnicoff USA Rebecca Twigg Nederland Ingrid Haringa
1992 Olympiske leker Olympiske leker Nederland Ingrid Haringa
1991 Nederland Ingrid Haringa Tyskland Petra Rossner Nederland Ingrid Haringa
1990 USA Connie Paraskevin-Young Nederland Leontien van Moorsel New Zealand Karen Holliday
1989 Sovjetunionen Erika Salumäe Frankrike Jeannie Longo Frankrike Jeannie Longo
1988 Olympiske leker Frankrike Jeannie Longo Storbritannia Sally Hodge
1987 Sovjetunionen Erika Salumäe USA Rebecca Twigg
1986 Øst-Tyskland Christa Rothenburger Frankrike Jeannie Longo
1985 Frankrike Isabelle Nicoloso USA Rebecca Twigg
1984 USA Connie Paraskevin USA Rebecca Twigg
1983 USA Connie Paraskevin USA Connie Carpenter
1982 USA Connie Paraskevin USA Rebecca Twigg
1981 USA Sheila Young Sovjetunionen Nadezhda Kibardina
1980 USA Sue Novarra Sovjetunionen Nadezhda Kibardina
1979 Sovjetunionen Galina Tsareva Nederland Keetie van Oosten-Hage
1978 Sovjetunionen Galina Tsareva Nederland Keetie van Oosten-Hage
1977 Sovjetunionen Galina Tsareva Sovjetunionen Vera Kuznezova
1976 USA Sheila Young Nederland Keetie van Oosten-Hage
1975 USA Sue Novarra Nederland Keetie van Oosten-Hage
1974 Sovjetunionen Tamara Piltsikova Sovjetunionen Tamara Garkuchina
1973 USA Sheila Young Sovjetunionen Tamara Garkuchina
1972 Sovjetunionen Galina Ermolaeva Sovjetunionen Tamara Garkuchina
1971 Sovjetunionen Galina Tsareva Sovjetunionen Tamara Garkuchina
1970 Sovjetunionen Galina Tsareva Sovjetunionen Tamara Garkuchina
1969 Sovjetunionen Galina Tsareva Sovjetunionen Raisa Obodovskaya
1968 Sovjetunionen Alla Bagiyanz Sovjetunionen Raisa Obodovskaya
1967 Sovjetunionen Valentina Savina Sovjetunionen Tamara Garkuchina
1966 Sovjetunionen Irina Kiritchenko Storbritannia Beryl Burton
1965 Sovjetunionen Valentina Savina Belgia Yvonne Reynders
1964 Sovjetunionen Irina Kiritchenko Belgia Yvonne Reynders
1963 Sovjetunionen Galina Ermolaeva Storbritannia Beryl Burton
1962 Sovjetunionen Valentina Savina Storbritannia Beryl Burton
1961 Sovjetunionen Galina Ermolaeva Belgia Yvonne Reynders
1960 Sovjetunionen Galina Ermolaeva Storbritannia Beryl Burton
1959 Sovjetunionen Galina Ermolaeva Storbritannia Beryl Burton
1958 Sovjetunionen Galina Ermolaeva Sovjetunionen Ludmilla Kotchetova

Lagøvelser[rediger | rediger kilde]

Kaarle McCulloch og Anna Meares vant lagsprinten for tredje gang i 2011
Lagforfølgelse Lagsprint Madison
2017 Kelly Catlin
Chloe Dygert
Kimberly Geist
Jennifer Valente
USA USA
Darja Sjmeljova
Anastasija Vojnova
Russland Russland
Lotte Kopecky
Jolien D'Hoore
Belgia Belgia
2016 Sarah Hammer
Kelly Catlin
Chloe Dygert
Jennifer Valente
USA USA
Darja Sjmeljova
Anastasija Vojnova
Russland Russland
2015 Annette Edmondson
Ashlee Ankudinoff
Amy Cure
Melissa Hoskins
Australia Australia
Gong Jinjie
Zhong Tianshi
Kina Kina
2014 Laura Trott
Katie Archibald
Elinor Barker
Joanna Rowsell
Storbritannia Storbritannia
Miriam Welte
Kristina Vogel
Tyskland Tyskland
2013 Elinor Barker
Laura Trott
Danielle King
Storbritannia Storbritannia
Miriam Welte
Kristina Vogel
Tyskland Tyskland
2012 Joanna Rowsell
Laura Trott
Danielle King
Storbritannia Storbritannia
Miriam Welte
Kristina Vogel
Tyskland Tyskland
2011 Wendy Houvenaghel
Laura Trott
Danielle King
Storbritannia Storbritannia
Kaarle McCulloch
Anna Meares
Australia Australia
2010 Ashlee Ankudinoff
Sarah Kent
Josephine Tomic
Australia Australia
Kaarle McCulloch
Anna Meares
Australia Australia
2009 Wendy Houvenaghel
Elizabeth Armitstead
Joanna Rowsell
Storbritannia Storbritannia
Kaarle McCulloch
Anna Meares
Australia Australia
2008 Wendy Houvenaghel
Joanna Rowsell
Rebecca Romero
Storbritannia Storbritannia
Victoria Pendleton
Shanaze Reade
Storbritannia Storbritannia
2007 Victoria Pendleton
Shanaze Reade
Storbritannia Storbritannia

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b «Franskmann strippes for VM-titler». procycling.no. 6. januar 2012. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]