Liste over olympiske medaljevinnere i seiling

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ambox outdated serious.svg
Trenger oppdatering: Mangler resultater fra 2016 Rio de Janeiro – er ikke oppdatert med ny utvikling eller ny informasjon.
Du kan hjelpe Wikipedia med å oppdatere den.

Liste over olympiske medaljevinnere i seiling inneholder samtlige utøvere som har tatt en olympisk medalje i seiling.

Nåværende klasser[rediger | rediger kilde]

470[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1976 Montreal
detaljer
 Vest-Tyskland (FRG)
Frank Hübner
Harro Bode
 Spania (ESP)
Antonio Gorostegui
Pedro Millet
 Australia (AUS)
Ian Brown
Ian Ruff
1980 Moskva
detaljer
 Brasil (BRA)
Marcos Soares
Eduardo Penido
 Øst-Tyskland (GDR)
Jorn Borowski
Egbert Swensson
 Finland (FIN)
Jouko Lindgrén
Georg Tallberg
1984 Los Angeles
detaljer
 Spania (ESP)
Luis Doreste
Roberto Molina
 USA (USA)
Steve Benjamin
Chris Steinfeld
 Frankrike (FRA)
Thierry Peponnet
Luc Pillot
1988 Seoul
Kvinner
detaljer
 USA (USA)
Allison Jolly
Lynne Jewell
 Sverige (SWE)
Marit Söderström
Birgitta Bengtsson
 Sovjetunionen (URS)
Larisa Moskalenko
Iryna Chunykhovska
1988 Seoul
Menn
detaljer
 Spania (ESP)
Thierry Peponnet
Luc Pillot
 Sovjetunionen (URS)
Tõnu Tõniste
Toomas Tõniste
 USA (USA)
John Shadden
Charles McKee
1992 Barcelona
Kvinner
detaljer
 Spania (ESP)
Theresa Zabell
Patricia Guerra
 New Zealand (NZL)
Leslie Egnot
Jan Shearer
 USA (USA)
Jennifer Isler
Pamela Healy
1992 Barcelona
Menn
detaljer
 Spania (ESP)
Jordi Calafat
Francisco Sanchez
 USA (USA)
Morgan Reeser
Kevin Burnham
 Estland (EST)
Tõnu Tõniste
Toomas Tõniste
1996 Atlanta
Kvinner
detaljer
 Spania (ESP)
Theresa Zabell
Begoña Vía-Dufresne
 Japan (JPN)
Yumiko Shige
Alicia Kinoshita
 Ukraina (UKR)
Ruslana Taran
Olena Pakholchik
1996 Atlanta
Menn
detaljer
 Ukraina (UKR)
Yevhen Braslavets
Ihor Matviyenko
 Storbritannia (GBR)
John Merricks
Ian Walker
 Portugal (POR)
Victor Rocha
Nuno Barreto
2000 Sydney
Kvinner
detaljer
 Australia (AUS)
Jenny Armstrong
Belinda Stowell
 USA (USA)
J. J. Isler
Sarah Glaser
 Ukraina (UKR)
Ruslana Taran
Olena Pakholchik
2000 Sydney
Menn
detaljer
 Australia (AUS)
Tom King
Mark Turnbull
 USA (USA)
Paul Foerster
Robert Merrick
 Argentina (ARG)
Javier Conte
Juan de la Fuente
2004 Athen
Kvinner
detaljer
 Hellas (GRE)
Sofia Bekatorou
Aimilia Tsoulfa
 Spania (ESP)
Sandra Azón
Natalia Vía Dufresne
 Sverige (SWE)
Therese Torgersson
Vendela Zachrisson
2004 Athen
Menn
detaljer
 USA (USA)
Paul Foerster
Kevin Burnham
 Storbritannia (GBR)
Nick Rogers
Joe Glanfield
 Japan (JPN)
Kazuto Seki
Kenjiro Todoroki
2008 Beijing
Kvinner
detaljer
 Australia (AUS)
Elise Rechichi
Tessa Parkinson
 Nederland (NED)
Marcelien de Koning
Lobke Berkhout
 Brasil (BRA)
Fernanda Oliveira
Isabel Swan
2008 Beijing
Menn
detaljer
 Australia (AUS)
Nathan Wilmot
Malcolm Page
 Storbritannia (GBR)
Nick Rogers
Joe Glanfield
 Frankrike (FRA)
Nicolas Charbonnier
Olivier Bausset
2012 London
Kvinner
detaljer
 New Zealand (NZL)
Jo Aleh
Olivia Powrie
 Storbritannia (GBR)
Hannah Mills
Saskia Clark
 Nederland (NED)
Lisa Westerhof
Lobke Berkhout
2012 London
Menn
detaljer
 Australia (AUS)
Mathew Belcher
Malcolm Page
 Storbritannia (GBR)
Luke Patience
Stuart Bithell
 Argentina (ARG)
Lucas Calabrese
Juan de la Fuente

49er[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
2000 Sydney
detaljer
 Finland (FIN)
Thomas Johanson
Jyrki Järvi
 Storbritannia (GBR)
Ian Barker
Simon Hiscocks
 USA (USA)
Jonathan McKee
Charlie McKee
2004 Athen
detaljer
 Spania (ESP)
Iker Martínez
Xabier Fernández
 Ukraina (UKR)
Rodion Luka
George Leonchuk
 Storbritannia (GBR)
Chris Draper
Simon Hiscocks
2008 Beijing
detaljer
 Danmark (DEN)
Jonas Warrer
Martin Kirketerp
 Spania (ESP)
Iker Martínez de Lizarduy
Xabier Fernández
 Tyskland (GER)
Jan-Peter Peckolt
Hannes Peckolt
2012 London
detaljer
 Australia (AUS)
Nathan Outteridge
Iain Jensen
 New Zealand (NZL)
Peter Burling
Blair Tuke
 Danmark (DEN)
Allan Nørregaard
Peter Lang

49erFX[rediger | rediger kilde]

Konkurreres i under Sommer-OL 2016

Finnjolle[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1952 Helsingfors
detaljer
 Danmark (DEN)
Paul Elvstrøm
 Storbritannia (GBR)
Charles Currey
 Sverige (SWE)
Rickard Sarby
1956 Melbourne
detaljer
 Danmark (DEN)
Paul Elvstrøm
 Belgia (BEL)
André Nelis
 USA (USA)
John Marvin
1960 Roma
detaljer
 Danmark (DEN)
Paul Elvstrøm
 Sovjetunionen (URS)
Aleksander Tšutšelov
 Belgia (BEL)
André Nelis
1964 Tokyo
detaljer
 Tyskland (EUA)
Wilhelm Kuhweide
 USA (USA)
Peter Barrett
 Danmark (DEN)
Henning Wind
1968 Mexico by
detaljer
 Sovjetunionen (URS)
Valentin Mankin
 Østerrike (AUT)
Hubert Raudaschl
 Italia (ITA)
Fabio Albarelli
1972 München (Kiel)
detaljer
 Frankrike (FRA)
Serge Maury
 Hellas (GRE)
Ilias Hatzipavlis
 Sovjetunionen (URS)
Viktor Potapov
1976 Montreal
detaljer
 Øst-Tyskland (GDR)
Jochen Schümann
 Sovjetunionen (URS)
Andrei Balashov
 Australia (AUS)
John Bertrand
1980 Moskva
detaljer
 Finland (FIN)
Esko Rechardt
 Østerrike (AUT)
Wolfgang Mayrhofer
 Sovjetunionen (URS)
Andrei Balashov
1984 Los Angeles
detaljer
 New Zealand (NZL)
Russell Coutts
 USA (USA)
John Bertrand
 Canada (CAN)
Terence Neilson
1988 Seoul
detaljer
 Spania (ESP)
Jose Doreste
 Jomfruøyene (ISV)
Peter Holmberg
 New Zealand (NZL)
John Cutler
1992 Barcelona
detaljer
 Spania (ESP)
José van der Ploeg
 USA (USA)
Brian Ledbetter
 New Zealand (NZL)
Craig Monk
1996 Atlanta
detaljer
 Polen (POL)
Mateusz Kusznierewicz
 Belgia (BEL)
Sebastien Godefroid
 Nederland (NED)
Roy Heiner
2000 Sydney
detaljer
 Storbritannia (GBR)
Iain Percy
 Italia (ITA)
Luca Devoti
 Sverige (SWE)
Fredrik Lööf
2004 Athen
detaljer
 Storbritannia (GBR)
Ben Ainslie
 Spania (ESP)
Rafael Trujillo
 Polen (POL)
Mateusz Kusznierewicz
2008 Beijing
detaljer
 Storbritannia (GBR)
Ben Ainslie
 USA (USA)
Zach Railey
 Frankrike (FRA)
Guillaume Florent
2012 London
detaljer
 Storbritannia (GBR)
Ben Ainslie
 Danmark (DEN)
Jonas Høgh-Christensen
 Frankrike (FRA)
Jonathan Lobert

Laser[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1996 Atlanta
detaljer
 Brasil (BRA)
Robert Scheidt
 Storbritannia (GBR)
Ben Ainslie
 Norge (NOR)
Peer Moberg
2000 Sydney
detaljer
 Storbritannia (GBR)
Ben Ainslie
 Brasil (BRA)
Robert Scheidt
 Australia (AUS)
Michael Blackburn
2004 Athen
detaljer
 Brasil (BRA)
Robert Scheidt
 Østerrike (AUT)
Andreas Geritzer
 Slovenia (SLO)
Vasilij Žbogar
2008 Beijing
detaljer
 Storbritannia (GBR)
Paul Goodison
 Slovenia (SLO)
Vasilij Žbogar
 Italia (ITA)
Diego Romero
2012 London
detaljer
 Australia (AUS)
Tom Slingsby
 Kypros (CYP)
Pavlos Kontides
 Sverige (SWE)
Rasmus Myrgren

Laser Radial[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
2008 Beijing
detaljer
 USA (USA)
Anna Tunnicliffe
 Litauen (LTU)
Gintarė Volungevičiūtė
 Kina (CHN)
Xu Lijia
2012 London
detaljer
 Kina (CHN)
Xu Lijia
 Nederland (NED)
Marit Bouwmeester
 Belgia (BEL)
Evi Van Acker

Nacra 17[rediger | rediger kilde]

  • 2016

Seilbrett[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
2008 Beijing
Kvinner
detaljer
 Kina (CHN)
Yin Jian
 Italia (ITA)
Alessandra Sensini
 Storbritannia (GBR)
Bryony Shaw
2008 Beijing
Menn
detaljer
 New Zealand (NZL)
Tom Ashley
 Frankrike (FRA)
Julien Bontemps
 Israel (ISR)
Shahar Tzuberi
2012 London
Kvinner
detaljer
 Spania (ESP)
Marina Alabau
 Finland (FIN)
Tuuli Petäjä
 Polen (POL)
Zofia Klepacka
2012 London
Menn
detaljer
 Nederland (NED)
Dorian van Rijsselberghe
 Storbritannia (GBR)
Nick Dempsey
 Polen (POL)
Przemysław Miarczyński

Tidligere klasser[rediger | rediger kilde]

Meter[rediger | rediger kilde]

5.5 meter[rediger | rediger kilde]
Leker Gull Sølv Bronse
1952 Helsingfors
detaljer
 USA (USA)
BrittonnChance
Michael Schoettle
Edgar White
Sumner White
 Norge (NOR)
Peder Lunde
Vibeke Lunde
Børre Falkum-Hansen
 Sverige (SWE)
Folke Wassén
Carl-Erik Ohlson
Magnus Wassén
1956 Melbourne
detaljer
 Sverige (SWE)
Lars Thörn
Hjalmar Karlsson
Sture Stork
 Storbritannia (GBR)
Robert Perry
David Bowker
John Dillon
Neil Kennedy-Cochran-Patrick
 Australia (AUS)
Jock Sturrock
Douglas Buxton
Devereaux Mytton
1960 Roma
detaljer
 USA (USA)
George O'Day
James Hunt
David Smith
 Danmark (DEN)
William Berntsen
Steen Christensen
Sören Hancke
 Sveits (SUI)
Henri Copponex
Pierre Girard
Manfred Metzger
1964 Tokyo
detaljer
 Australia (AUS)
William Northam
Peter O'Donnell
James Sargeant
 Sverige (SWE)
Lars Thörn
Arne Karlsson
Sture Stork
 USA (USA)
John J. McNamara
Joseph Batchelder
Francis Scully
1968 Mexico by
detaljer
 Sverige (SWE)
Ulf Sundelin
Jörgen Sundelin
Peter Sundelin
 Sveits (SUI)
Louis Noverraz
Bernhard Dunand
Marcel Stern
 Storbritannia (GBR)
Robin Aisher
Paul Anderson
Adrian Jardine
6 meter[rediger | rediger kilde]
Leker Gull Sølv Bronse
1908 London
detaljer
 Storbritannia (GBR)
Gilbert Laws
Thomas McMeekin
Charles Crichton
 Belgia (BEL)
Léon Huybrechts
Louis Huybrechts
Henri Weewauters
 Frankrike (FRA)
Henri Arthus
Louis Potheau
Pierre Rabot
1912 Stockholm
detaljer
 Frankrike (FRA)
GastonnThubé
Amédée Thubé
Jacques Thubé
 Danmark (DEN)
Hans Meulengracht-Madsen
Steen Herschend
Sven Thomsen
 Sverige (SWE)
Eric Sandberg
Otto Aust
Harald Sandberg
1920 Antwerpen
1907 rule
detaljer
 Belgia (BEL)
Émile Cornellie
Frédéric Bruynseels
Florimond Cornellie
 Norge (NOR)
Einar Torgersen
Leif Erichsen
Andreas Knudsen
 Norge (NOR)
Henrik Agersborg
Einar Berntsen
Trygve Pedersen
1920 Antwerpen
1919 rule
detaljer
 Norge (NOR)
Andreas Brecke
Paal Kaasen
Ingolf Rød
 Belgia (BEL)
Léon Huybrechts
Charles van den Bussche
John Klotz
Ingen flere deltakere
1924 Paris
detaljer
 Norge (NOR)
Anders Lundgren
Christopher Dahl
Eugen Lunde
 Danmark (DEN)
Vilhelm Vett
Knud Degn
Christian Nielsen
 Nederland (NED)
Johan Carp
Anthonij Guépin
Jan Vreede
1928 Amsterdam
detaljer
 Norge (NOR)
Johan Anker
Erik Anker
Håkon Bryhn
Kronprins Olav
 Danmark (DEN)
Vilhelm Vett
Aage Høy-Petersen
Nils Otto Møller
Peter Schlütter
 Estland (EST)
Nikolai Vekšin
Andreas Faehlmann
Georg Faehlmann
Eberhard Vogdt
William von Wirén
1932 Los Angeles
detaljer
 Sverige (SWE)
Tore Holm
Olle Åkerlund
Åke Bergqvist
Martin Hindorff
 USA (USA)
Robert Carlson
Temple Ashbrook
Frederic Conant
Emmett Davis
Donald Douglas
Charles Smith
 Canada (CAN)
Philip Rogers
Gardner Boultbee
Ken Glass
Jerry Wilson
1936 Berlin
detaljer
 Storbritannia (GBR)
Christopher Boardman
Miles Bellville
Russell Harmer
Charles Leaf
Leonard Martin
 Norge (NOR)
Magnus Konow
Karsten Konow
Fredrik Meyer
Vaadjuv Nyqvist
Alf Tveten
 Sverige (SWE)
Sven Salén
Lennart Ekdahl
Martin Hindorff
Torsten Lord
Dagmar Salén
1948 London
detaljer
 USA (USA)
Herman Whiton
Alfred Loomis
Michael Mooney
James Smith
James Weekes
 Argentina (ARG)
Enrique Sieburger, Sr.
Emilio Homps
Rodolfo Rivademar
Rufino Rodríguez de la Torre
Enrique Sieburger, Jr.
Julio Sieburger
 Finland (FIN)
Tore Holm
Carl Robert Ameln
Martin Hindorff
Torsten Lord
Gösta Salén
1952 Helsingfors
detaljer
 USA (USA)
Herman Whiton
Everard Endt
John Morgan
Eric Ridder
Julian Roosevelt
Emelyn Whiton
 Norge (NOR)
Finn Ferner
Tor Arneberg
Johan Ferner
Erik Heiberg
Carl Mortensen
 Finland (FIN)
Ernst Westerlund
Ragnar Jansson
Jonas Konto
Rolf Turkka
Paul Sjöberg
7 meter[rediger | rediger kilde]
Leker Gull Sølv Bronse
1908 London
detaljer
 Storbritannia (GBR)
Charles Rivett-Carnac
Norman Bingley
Richard Dixon
Frankrikes Rivett-Carnac
Ingen flere deltakere. Ingen flere deltakere
1908 London
detaljer
 Storbritannia (GBR)
Charles Rivett-Carnac
Norman Bingley
Richard Dixon
Frankrikes Rivett-Carnac
Ingen flere deltakere. Ingen flere deltakere
8 meter[rediger | rediger kilde]
Leker Gull Sølv Bronse
1908 London
detaljer
 Storbritannia (GBR)
Blair Cochrane
Charles Campbell
John Rhodes
Henry Sutton
Arthur Wood
 Sverige (SWE)
Carl Hellström
Edmund Thormählen
Eric Sandberg
Erik Wallerius
Harald Wallin
The Duchess of Westminster
 Storbritannia (GBR)
Philip Hunloke
Alfred Hughes
Frederick Hughes
George Ratsey
William Ward
1912 Stockholm
detaljer
 Norge (NOR)
Thoralf Glad
Thomas Aas
Andreas Brecke
Torleiv Corneliussen
Christian Jebe
 Sverige (SWE)
Bengt Heyman
Emil Henriques
Alvar Thiel
Herbert Westermark
Nils Westermark
 Finland (FIN)
Bertil Tallberg
Arthur Ahnger
Emil Lindh
Gunnar Tallberg
Georg Westling
1920 Antwerpen
1907 rule
detaljer
 Norge (NOR)
Carl Ringvold
Thorleif Holbye
Alf Jacobsen
Kristoffer Olsen
Tellef Wagle
Ingen flere deltakere Ingen flere deltakere
1920 Antwerpen
1919 rule
detaljer
 Norge (NOR)
Magnus Konow
Thorleif Christoffersen
Reidar Marthiniussen
Ragnar Vik
 Norge (NOR)
Jens Salvesen
Finn Schiander
Lauritz Schmidt
Nils Thomas
Ralph Tschudi
 Belgia (BEL)
Albert Grisar
Willy de l'Arbre
Georges Hellebuyck
Léopold Standaert
Henri Weewauters
1924 Paris
detaljer
 Norge (NOR)
Carl Ringvold
Rick Bockelie
Harald Hagen
Ingar Nielsen
Carl Ringvold, Jr.
 Storbritannia (GBR)
Ernest Roney
Harold Fowler
Edwin Jacob
Thomas Riggs
Walter Riggs
 Frankrike (FRA)
Louis Breguet
Pierre Gauthier
Robert Girardet
André Guerrier
Georges Mollard
1928 Amsterdam
detaljer
 Frankrike (FRA)
Donatien Bouché
André Derrien
Virginie Hériot
André Lesauvage
Jean Lesieur
Carl de la Sablière
 Nederland (NED)
Johannes van Hoolwerff
Lambertus Doedes
Hendrik Kersken
Cornelis van Staveren
Gerard de Vries Lentsch
Maarten de Wit
 Sverige (SWE)
Clarence Hammar
Tore Holm
Carl Sandblom
John Sandblom
Philip Sandblom
Wilhelm Törsleff
1932 Los Angeles
detaljer
 USA (USA)
Owen Churchill
John Biby
Alphonse Burnand
Kenneth Carey
William Cooper
Pierpont Davis
Carl Dorsey
John Huettner
Richard Moore
Alan Morgan
Robert Sutton
Thomas Webster
 Canada (CAN)
Ronald Maitland
Ernest Cribb
Peter Gordon
George Gyles
Harry Jones
Hubert Wallace
Ingen flere deltakere
1936 Berlin
detaljer
 Italia (ITA)
Giovanni Reggio
Bruno Bianchi
Luigi De Manincor
Domenico Mordini
Enrico Poggi
Luigi Poggi
 Norge (NOR)
Olaf Christian Ditlev-Simonsen
John Ditlev-Simonsen
Hans Struksnæs
Lauritz Schmidt
Jacob Thams
Nordahl Wallem
 Tyskland (GER)
Hans Howaldt
Fritz Bischoff
Alfried Krupp von Bohlen und Halbach
Eduard Mohr
Felix Scheder-Bieschin
Otto Wachs
10 meter[rediger | rediger kilde]
Leker Gull Sølv Bronse
1912 Stockholm
detaljer
 Sverige (SWE)
Filip Ericsson
Carl Hellström
Paul Isberg
Humbert Lundén
Herman Nyberg
Harry Rosenswärd
Erik Wallerius
Harald Wallin
 Finland (FIN)
Harry Wahl
Waldemar Björkstén
Jacob Björnström
Bror Brenner
Allan Franck
Erik Lindh
Juho Aarne Pekkalainen
 Det russiske keiserdømmet (RU1)
Esper Beloselsky
Ernest Brashe
Karl Lindholm
Nikolay Pushnitsky
Aleksandr Rodionov
Iosif Shomaker
Philip Strauch
1920 Antwerpen
1907 rule
detaljer
 Norge (NOR)
Erik Herseth
Gunnar Jamvold
Petter Jamvold
Claus Juell
Sigurd Holter
Ingar Nielsen
Ole Sørensen
Ingen flere deltakere Ingen flere deltakere
1920 Antwerpen
1919 rule
detaljer
 Norge (NOR)
Charles Arentz
Otto Falkenberg
Robert Giertsen
Willy Gilbert
Halfdan Schjött
Trygve Schjøtt
Arne Sejersted
Ingen flere deltakere Ingen flere deltakere
12 meter[rediger | rediger kilde]
Leker Gull Sølv Bronse
1908 London
detaljer
 Storbritannia (GBR)
Thomas Glen-Coats
John Downes
John Aspin
John Buchanan
James Bunten
Arthur Downes
David Dunlop
John Mackenzie
Albert Martin
Gerald Tait
 Storbritannia (GBR)
Charles MacIver
J. Graham Kenion
James Baxter
William Davidson
J.A. Gardiner
John Jellico
Thomas Littledale
Charles R. MacIver
Colin McLeod Robertson
James Spence
Ingen flere deltakere
1912 Stockholm
detaljer
 Norge (NOR)
Johan Anker
Nils Bertelsen
Eilert Falch-Lund
Halfdan Hansen
Arnfinn Heje
Magnus Konow
Alfred Larsen
Petter Larsen
Christian Staib
Carl Thaulow
 Sverige (SWE)
Nils Persson
Per Bergman
Dick Bergström
Kurt Bergström
Hugo Clason
Folke Johnson
Sigurd Kander
Ivan Lamby
Erik Lindqvist
Hugo Sällström
 Finland (FIN)
Ernst Krogius
Ferdinand Alfthan
Pekka Hartvall
Jarl Hulldén
Sigurd Juslén
Eino Sandelin
Johan Silén
1920 Antwerpen
1907 rule
detaljer
 Norge (NOR)
Henrik Østervold
Halvor Birkeland
Rasmus Birkeland
Lauritz Christiansen
Hans Naess
Halvor Mögster
Jan Østervold
Kristian Østervold
Ole Østervold
Ingen flere deltakere Ingen flere deltakere
1920 Antwerpen
1919 rule
detaljer
 Norge (NOR)
Johan Friele
Arthur Allers
Martin Borthen
Kaspar Hassel
Erik Ørvig
Olav Örvig
Thor Ørvig
Egill Reimers
Christen Wiese
Ingen flere deltakere Ingen flere deltakere

6.5 meter[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1920 Antwerpen
detaljer
 Nederland (NED)
Joop Carp
Berend Carp
Petrus Wernink
 Frankrike (FRA)
Albert Weil
Robert Monier
Félix Picon
Ingen flere deltakere

12' Dinghy[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1920 Antwerpen
detaljer
 Nederland (NED)
Cornelis Hin
Johan Hin
Frans Hin
 Nederland (NED)
Arnoud van der Biesen
Petrus Beukers
Ingen flere deltakere
1928 Amsterdam
detaljer
 Sverige (SWE)
Sven Thorell
 Norge (NOR)
Henrik Robert
 Finland (FIN)
Bertil Broman

12 Square meter Sharpie[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1956 Melbourne
detaljer
Flag of New Zealand.svg New Zealand
Peter Mander
Jack Cropp
Flag of Australia.svg Australia
Rolly Tasker
John Scott
Flag of the United Kingdom.svg Storbritannia
Jasper Blackall
Terence Smith

18' Dinghy[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1920 Antwerpen
detaljer
 Storbritannia (GBR)
Francis Richards
Thomas Hedberg
Ingen flere deltakere Ingen flere deltakere

Skerry Cruiser[rediger | rediger kilde]

30m2 Skerry cruiser[rediger | rediger kilde]
Leker Gull Sølv Bronse
1920 Antwerpen
detaljer
 Sverige (SWE)
Gösta Lundqvist
Gösta Bengtsson
Rolf Steffenburg
Ingen flere deltakere Ingen flere deltakere
40m2 Skerry cruiser[rediger | rediger kilde]
Leker Gull Sølv Bronse
1920 Antwerpen
detaljer
 Sverige (SWE)
Tore Holm
Yngve Holm
Axel Rydin
Georg Tengwall
 Sverige (SWE)
Gustaf Svensson
Percy Almstedt
Erik Mellbin
Ragnar Svensson
Ingen flere deltakere

Division II[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1988 Seoul
detaljer
 New Zealand (NZL)
Bruce Kendall
 Nederlandske antiller (AHO)
Jan Boersma
 USA (USA)
Mike Gebhardt

Drage[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1948 London
detaljer
 Norge (NOR)
Thor Thorvaldsen
Haakon Barfod
Sigve Lie
 Sverige (SWE)
Folke Bohlin
Gösta Brodin
Hugo Johnson
 Danmark (DEN)
William Berntsen
Klaus Baess
Ole Berntsen
1952 Helsingfors
detaljer
 Norge (NOR)
Thor Thorvaldsen
Haakon Barfod
Sigve Lie
 Sverige (SWE)
Per Gedda
Erland Almqvist
Sidney Boldt-Christmas
 Tyskland (GER)
Theodor Thomsen
Erich Natusch
Georg Nowka
1956 Melbourne
detaljer
 Sverige (SWE)
Folke Bohlin
Bengt Palmquist
Leif Wikström
 Danmark (DEN)
Ole Berntsen
Cyril Andresen
Christian von Bülow
 Storbritannia (GBR)
Graham Mann
Ronald Backus
Jonathan Janson
1960 Roma
detaljer
 Hellas (GRE)
HRH Crown Prince Constantine
Odysseus Eskidioglou
Georgios Zaimis
 Argentina (ARG)
Jorge Salas Chávez
Héctor Calegaris
Jorge del Río Sálas
 Italia (ITA)
Antonio Cosentino
Antonio Ciciliano
Giulio De Stefano
1964 Tokyo
detaljer
 Danmark (DEN)
Ole Berntsen
Christian von Bulow
Ole Poulsen
 Tyskland (EUA)
Peter Ahrendt
Wilfried Lorenz
Ulrich Mense
 USA (USA)
Lowell North
Richard Deaver
Charles Rogers
1968 Mexico by
detaljer
 USA (USA)
George Friedrichs
BartonnJahncke
Gerald Schreck
 Danmark (DEN)
Aage Birch
Poul Richard Høj Jensen
Niels Markussen
 Øst-Tyskland (GDR)
Paul Borowski
Karl-Heinz Thun
Konrad Weichert
1972 München (Kiel)
detaljer
 Australia (AUS)
John Cuneo
Thomas Anderson
John Shaw
 Øst-Tyskland (GDR)
Paul Borowski
Karl-Heinz Thun
Konrad Weichert
 USA (USA)
Donald Cohan
Charles Horter
John Marshall

Elliott 6m[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
2012 London
detaljer
 Spania (ESP)
Támara Echegoyen
Ángela Pumariega
Sofía Toro
 Australia (AUS)
Olivia Price
Nina Curtis
Lucinda Whitty
 Finland (FIN)
Silja Lehtinen
Silja Kanerva
Mikaela Wulff

Europajolle[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1992 Barcelona
detaljer
 Norge (NOR)
Linda Cerup-Simonsen
 Spania (ESP)
Natalia Vía Dufresne
 USA (USA)
Julia Trotman
1996 Atlanta
detaljer
 Danmark (DEN)
Kristine Roug
 Nederland (NED)
Margriet Matthijsse
 USA (USA)
Courtenay Becker-Dey
2000 Sydney
detaljer
 Storbritannia (GBR)
Shirley Robertson
 Nederland (NED)
Margriet Matthijsse
 Argentina (ARG)
Serena Amato
2004 Athen
detaljer
 Norge (NOR)
Siren Sundby
 Tsjekkia (CZE)
Lenka Smidova
 Danmark (DEN)
Signe Livbjerg

Firefly[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1948 London
detaljer
 Danmark (DEN)
Paul Elvstrøm
 USA (USA)
Ralph Evans
 Nederland (NED)
Koos de Jong

Flying Dutchman[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1960 Roma
detaljer
 Norge (NOR)
Peder Lunde, Jr.
Bjørn Bergvall
 Danmark (DEN)
Hans Fogh
Ole Erik Petersen
 Tyskland (EUA)
Rolf Mulka
Ingo Von Bredow
1964 Tokyo
detaljer
 New Zealand (NZL)
Helmer Pedersen
Earle Wells
 Storbritannia (GBR)
Keith Musto
Tony Morgan
 USA (USA)
Harry Melges
William Bentsen
1968 Mexico by
detaljer
 Storbritannia (GBR)
Rodney Pattisson
Iain MacDonald-Smith
 Vest-Tyskland (FRG)
Ulli Libor
Peter Naumann
 Brasil (BRA)
Reinaldo Conrad
Burkhard Cordes
1972 München (Kiel)
detaljer
 Storbritannia (GBR)
Rodney Pattisson
Christopher Davies
 Frankrike (FRA)
Yves Pajot
Marc Pajot
 Vest-Tyskland (FRG)
Ulli Libor
Peter Naumann
1976 Montreal
detaljer
 Vest-Tyskland (FRG)
Jörg Diesch
Eckart Diesch
 Storbritannia (GBR)
Rodney Pattisson
Julian Brooke-Houghton
 Brasil (BRA)
Reinaldo Conrad
Peter Ficker
1980 Moskva
detaljer
 Spania (ESP)
Alejandro Abascal
Miguel Noguer
 Irland (IRL)
David Wilkins
James Wilkinson
 Ungarn (HUN)
Szabolcs Detre
Zsolt Detre
1984 Los Angeles
detaljer
 USA (USA)
Jonathan McKee
William Carl Buchan
 Canada (CAN)
Terry McLaughlin
Evert Bastet
 Storbritannia (GBR)
Jonathan Richards
Peter Allam
1988 Seoul
detaljer
 Danmark (DEN)
Jørgen Bojsen-Møller
Christian Grønborg
 Norge (NOR)
Ole Pollen
Erik Björkum
 Canada (CAN)
Frank McLaughlin
John Millen
1992 Barcelona
detaljer
 Spania (ESP)
Luis Doreste
Domingo Manrique
 USA (USA)
Paul Foerster
Stephen Bourdow
 Danmark (DEN)
Jørgen Bojsen-Møller
Jens Bojsen-Møller

Monotype[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1924 Paris
detaljer
 Belgia (BEL)
Léon Huybrechts
 Norge (NOR)
Henrik Robert
 Finland (FIN)
Hans Dittmar

Lechner A-390[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1992 Barcelona
Kvinner
detaljer
 New Zealand (NZL)
Barbara Kendall
 Kina (CHN)
Zhang Xiaodong
 Nederland (NED)
Dorien de Vries
1992 Barcelona
Menn
detaljer
 Frankrike (FRA)
Franck David
 USA (USA)
Mike Gebhardt
 Australia (AUS)
Lars Kleppich

Mistral[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1996 Atlanta
Kvinner
detaljer
 Hong Kong (HKG)
Lee Lai Shan
 New Zealand (NZL)
Barbara Kendall
 Italia (ITA)
Alessandra Sensini
1996 Atlanta
Menn
detaljer
 Hellas (GRE)
Nikolaos Kaklamanakis
 Argentina (ARG)
Carlos Espinola
 Israel (ISR)
Gal Fridman
2000 Sydney
Kvinner
detaljer
 Italia (ITA)
Alessandra Sensini
 Tyskland (GER)
Amelie Lux
 New Zealand (NZL)
Barbara Kendall
2000 Sydney
Menn
detaljer
 Østerrike (AUT)
Christoph Sieber
 Argentina (ARG)
Carlos Espinola
 New Zealand (NZL)
Aaron McIntosh
2004 Athen
Kvinner
detaljer
 Frankrike (FRA)
Faustine Merret
 Kina (CHN)
Yin Jian
 Italia (ITA)
Alessandra Sensini
2004 Athen
Menn
detaljer
 Israel (ISR)
Gal Fridman
 Hellas (GRE)
Nikolaos Kaklamanakis
 Storbritannia (GBR)
Nick Dempsey

O-Jolle[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1936 Berlin
detaljer
 Nederland (NED)
Daan Kagchelland
 Tyskland (GER)
Werner Krogmann
 Storbritannia (GBR)
Peter Markham Scott

Snowbird[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1932 Los Angeles
detaljer
 Frankrike (FRA)
Jacques Lebrun
 Nederland (NED)
Bob Maas
 Spania (ESP)
Santiago Amat

Soling[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1972 München (Kiel)
detaljer
 USA (USA)
Harry Melges
William Allen
William Bentsen
 Sverige (SWE)
Stig Wennerström
Bo Knape
Stefan Krook
 Canada (CAN)
David Miller
Paul Côté
John Ekels
1976 Montreal
detaljer
 Danmark (DEN)
Poul Richard Høj Jensen
Valdemar Bandolowski
Erik Hansen
 USA (USA)
John Kolius
Walter Glasgow
Richard Hoepfner
 Øst-Tyskland (GDR)
Dieter Below
Olaf Engelhardt
Michael Zachries
1980 Moskva
detaljer
 Danmark (DEN)
Poul Richard Høj Jensen
Valdemar Bandolowski
Erik Hansen
 Sovjetunionen (URS)
Boris Budnikov
Alexandr Budnikov
Nikolay Poliakov
 Hellas (GRE)
Anastasios Bountouris
Anastasios Gavrilis
Aristidis Rapanakis
1984 Los Angeles
detaljer
 USA (USA)
Robbie Haines
Rod Davis
Ed Trevalyan
 Brasil (BRA)
Torben Grael
Daniel Adler
Ronaldo Senfft
 Canada (CAN)
Hans Fogh
Stephen Calder
John Kerr
1988 Seoul
detaljer
 Øst-Tyskland (GDR)
Jochen Schümann
Thomas Flach
Bernd Jäkel
 USA (USA)
John Kostecki
William Baylis
Robert Billingham
 Danmark (DEN)
Jesper Bank
Jan Mathiasen
Steen Secher
1992 Barcelona
detaljer
 Danmark (DEN)
Jesper Bank
Steen Secher
Jesper Seier
 USA (USA)
Kevin Mahaney
Jim Brady
Doug Kern
 Storbritannia (GBR)
Lawrie Smith
Robert Cruikshank
Ossie Stewart
1996 Atlanta
detaljer
 Tyskland (GER)
Jochen Schümann
Thomas Flach
Bernd Jäkel
 Russland (RUS)
Georgi Shayduko
Dmitri Shabanov
Igor Skalin
 USA (USA)
Jeff Madrigali
Jim Barton
Kent Massey
2000 Sydney
detaljer
 Danmark (DEN)
Jesper Bank
Henrik Blakskjær
Thomas Jacobsen
 Tyskland (GER)
Jochen Schümann
Gunnar Bahr
Ingo Borkowski
 Norge (NOR)
Herman Horn Johannessen
Paul Davis
Espen Stokkeland

Starbåt[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1932 Los Angeles
detaljer
 USA (USA)
Gilbert Gray
Andrew Libano
 Storbritannia (GBR)
George Colin Ratsey
Peter Jaffe
 Sverige (SWE)
Gunnar Asther
Daniel Sundén-Cullberg
1936 Berlin
detaljer
 Tyskland (GER)
Peter Bischoff
Hans-Joachim Weise
 Sverige (SWE)
Arvid Laurin
Uno Wallentin
 Nederland (NED)
Bob Maas
Willem de Vries Lentsch
1948 London
detaljer
 USA (USA)
Hilary Smart
Paul Smart
 Cuba (CUB)
Carlos de Cardenas
Carlos de Cardenas, Jr.
 Nederland (NED)
Adriaan Maas
Edward Stutterheim
1952 Helsingfors
detaljer
 Italia (ITA)
Agostino Straulino
Nicolò Rode
 USA (USA)
John Price
John Reid
 Portugal (POR)
Joaquim Fiúza
Francisco de Andrade
1956 Melbourne
detaljer
 USA (USA)
Herbert Williams
Lawrence Low
 Italia (ITA)
Agostino Straulino
Nicolò Rode
 Bahamas (BAH)
Durward Knowles
Sloane Farrington
1960 Roma
detaljer
 Sovjetunionen (URS)
Timir Pinegin
Fyodor Shutkov
 Portugal (POR)
Mário Quina
José Manuel Quina
 USA (USA)
William Parks
Robert Halperin
1964 Tokyo
detaljer
 Bahamas (BAH)
Durward Knowles
Cecil Cooke
 USA (USA)
Richard Stearns
Lynn Williams
 Sverige (SWE)
Pelle Pettersson
Holger Sundström
1968 Mexico by
detaljer
 USA (USA)
Lowell North
Peter Barrett
 Norge (NOR)
Peder Lunde, Jr.
Per Wiken
 Italia (ITA)
Franco Cavallo
Camillo Gargano
1972 München (Kiel)
detaljer
 Australia (AUS)
David Forbes
John Anderson
 Sverige (SWE)
Pelle Petterson
Stellan Westerdahl
 Vest-Tyskland (FRG)
Wilhelm Kuhweide
Karsten Meyer
1980 Moskva
detaljer
 Sovjetunionen (URS)
Valentin Mankin
Aleksandr Muzychenko
 Østerrike (AUT)
Hubert Raudaschl
Karl Ferstl
 Italia (ITA)
Giorgio Gorla
Alfio Peraboni
1984 Los Angeles
detaljer
 USA (USA)
William Earl Buchan
Steven Erickson
 Vest-Tyskland (FRG)
Joachim Griese
Michael Marcour
 Italia (ITA)
Giorgio Gorla
Alfio Peraboni
1988 Seoul
detaljer
 Storbritannia (GBR)
Michael McIntyre
Bryn Vaile
 USA (USA)
Mark Reynolds
Harold Haenel
 Brasil (BRA)
Torben Grael
Nelson Falcão
1992 Barcelona
detaljer
 USA (USA)
Mark Reynolds
Harold Haenel
 New Zealand (NZL)
Rod Davis
Don Cowie
 Canada (CAN)
Ross MacDonald
Eric Jespersen
1996 Atlanta
detaljer
 Brasil (BRA)
Torben Grael
Marcelo Ferreira
 Sverige (SWE)
Hans Wallen
Bobby Lohse
 Australia (AUS)
Colin Beashel
David Giles
2000 Sydney
detaljer
 USA (USA)
Mark Reynolds
Magnus Liljedahl
 Storbritannia (GBR)
Ian Walker
Mark Covell
 Brasil (BRA)
Torben Grael
Marcelo Ferreira
2004 Athen
detaljer
 Brasil (BRA)
Torben Grael
Marcelo Ferreira
 Canada (CAN)
Ross MacDonald
Mike Wolfs
 Frankrike (FRA)
Pascal Rambeau
Xavier Rohart
2008 Beijing
detaljer
 Storbritannia (GBR)
Iain Percy
Andrew Simpson
 Brasil (BRA)
Robert Scheidt
Bruno Prada
 Sverige (SWE)
Fredrik Lööf
Anders Ekström
2012 London
detaljer
 Sverige (SWE)
Fredrik Lööf
Max Salminen
 Storbritannia (GBR)
Iain Percy
Andrew Simpson
 Brasil (BRA)
Robert Scheidt
Bruno Prada

Swallow[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1948 London
detaljer
 Storbritannia (GBR)
Stewart Morris
David Bond
 Portugal (POR)
Duarte de Almeida Bello
Fernando Pinto Coelho Bello
 USA (USA)
Lockwood Pirie
Owen Torrey

Tempest[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1972 München (Kiel)
detaljer
 Sovjetunionen (URS)
Valentin Mankin
Vitali Dyrdyra
 Storbritannia (GBR)
Alan Warren
David Hunt
 USA (USA)
Glen Foster
Peter Dean
1976 Montreal
detaljer
 Sverige (SWE)
John Albrechtson
Ingvar Hansson
 Sovjetunionen (URS)
Valentin Mankin
Vladyslav Akimenko
 USA (USA)
Dennis Conner
Conn Findlay

Tonn[rediger | rediger kilde]

0 til .5 tonn[rediger | rediger kilde]
Leker Gull Sølv Bronse
1900 Paris
Race: 1
detaljer
 Frankrike (FRA)
Pierre Gervais
 Frankrike (FRA)
Texier (helmsman)
Texier (crew)
Jean-Baptiste Charcot
Robert Linzeler
 Frankrike (FRA)
Henri Monnot
Léon Tellier
GastonnCailleux
1900 Paris
Race: 2
detaljer
 Frankrike (FRA)
Émile Sacré
 Frankrike (FRA)
Texier (helmsman)
Texier (crew)
Jean-Baptiste Charcot
Robert Linzeler
 Frankrike (FRA)
Pierre Gervais
.5 til 1 tonn[rediger | rediger kilde]
Leker Gull Sølv Bronse
1900 Paris
Race: 1
detaljer
 Storbritannia (GBR)
Lorne Currie
John Gretton
LintonnHope
Algernon Maudslay
 Frankrike (FRA)
Jules Valton
Félix Marcotte
William Martin
Jacques Baudrier
Jean Le Bret
 Frankrike (FRA)
Émile Michelet
Marcel Meran
1900 Paris
Race: 2
detaljer
 Frankrike (FRA)
Louis Auguste-Dormeuil
 Frankrike (FRA)
Émile Michelet
Marcel Meran
 Frankrike (FRA)
Jules Valton
Félix Marcotte
William Martin
Jacques Baudrier
Jean Le Bret
1 til 2 tonn[rediger | rediger kilde]
Leker Gull Sølv Bronse
1900 Paris
Race: 1
detaljer
 Sveits (SUI)
Hermann de Pourtalès
Hélène de Pourtalès
Bernard de Pourtalès
 Frankrike (FRA)
François Vilamitjana
Auguste Albert
Albert Duval
Charles Hugo
 Frankrike (FRA)
Jacques Baudrier
Lucien Baudrier
Dubosq
Édouard Mantois
1900 Paris
Race: 2
detaljer
 Tyskland (GER)
Paul Wiesner
Georg Naue
Heinrich Peters
Ottokar Weise
 Sveits (SUI)
Hermann de Pourtalès
Hélène de Pourtalès
Bernard de Pourtalès
 Frankrike (FRA)
François Vilamitjana
Auguste Albert
Albert Duval
Charles Hugo
2 til 3 tonn[rediger | rediger kilde]
Leker Gull Sølv Bronse
1900 Paris
Løp: 1
detaljer
 Blandede lag (ZZX)
William Exshaw
Frédéric Blanchy
Jacques Le Lavasseur
 Frankrike (FRA)
Léon Susse
Jacques Doucet
Auguste Godinet
Henri Mialaret
 Frankrike (FRA)
Ferdinand Schlatter
de Cottignon
Émile Jean-Fontaine
1900 Paris
Løp: 2
detaljer
 Blandede lag (ZZX)
William Exshaw
Frédéric Blanchy
Jacques Le Lavasseur
 Frankrike (FRA)
Léon Susse
Jacques Doucet
Auguste Godinet
Henri Mialaret
 Frankrike (FRA)
Auguste Donny
3 til 10 tonn[rediger | rediger kilde]
Leker Gull Sølv Bronse
1900 Paris
Race: 1
detaljer
 Frankrike (FRA)
Henri Gilardoni
 Nederland (NED)
Henri Smulders
Chris Hooykaas
Arie van der Velden
 Frankrike (FRA)
Maurice Gufflet
A. Dubois
J. Dubois
Robert Gufflet
Charles Guiraist
1900 Paris
Race: 2
detaljer
 Storbritannia (GBR)
Howard Taylor
Edward Hore
Harry Jefferson
 Frankrike (FRA)
Maurice Gufflet
A. Dubois
J. Dubois
Robert Gufflet
Charles Guiraist
 USA (USA)
H. MacHenry
10 til 20 tonn[rediger | rediger kilde]
Leker Gull Sølv Bronse
1900 Paris
detaljer
 Frankrike (FRA)
Émile Billard
Paul Perquer
 Frankrike (FRA)
Jean, duc Decazes
 Storbritannia (GBR)
Edward Hore
20+ tonn[rediger | rediger kilde]
Leker Gull Sølv Bronse
1900 Paris
detaljer
 Storbritannia (GBR)
Cecil Quentin
 Storbritannia (GBR)
Selwin Calverley
 USA (USA)
Harry Van Bergen
Åpen klasse[rediger | rediger kilde]
Leker Gull Sølv Bronse
1900 Paris
detaljer
 Storbritannia (GBR)
Lorne Currie
John Gretton
LintonnHope
Algernon Maudslay
 Tyskland (GER)
Paul Wiesner
Georg Naue
Heinrich Peters
Ottokar Weise
 Frankrike (FRA)
Émile Michelet

Tornado[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1976 Montreal
detaljer
 Storbritannia (GBR)
Reginald White
John Osborn
 USA (USA)
David McFaull
Michael Rothwell
 Vest-Tyskland (FRG)
Jörg Spengler
Jörg Schmall
1980 Moskva
detaljer
 Brasil (BRA)
Lars Sigurd Bjorkström
Alexandre Welter
 Danmark (DEN)
Peter Due
Per Kjergard
 Sverige (SWE)
Göran Marström
Jörgen Ragnarsson
1984 Los Angeles
detaljer
 New Zealand (NZL)
Rex Sellers
Chris Timms
 USA (USA)
Randy Smyth
Jay Glaser
 Australia (AUS)
Christopher Cairns
John Anderson
1988 Seoul
detaljer
 Frankrike (FRA)
Jean Le Deroff
Nicolas Hénard
 New Zealand (NZL)
Chris Timms
Rex Sellers
 Brasil (BRA)
Lars Grael
Clinio Freitas
1992 Barcelona
detaljer
 Frankrike (FRA)
Yves Loday
Nicolas Hénard
 USA (USA)
Randy Smyth
Keith Notary
 Australia (AUS)
Mitch Booth
John Forbes
1996 Atlanta
detaljer
 Spania (ESP)
Fernando León
José Luis Ballester
 Australia (AUS)
Mitch Booth
Andrew Landenberger
 Brasil (BRA)
Lars Grael
Henrique Pellicano
2000 Sydney
detaljer
 Østerrike (AUT)
Roman Hagara
Hans Peter Steinacher
 Australia (AUS)
Darren Bundock
John Forbes
 Tyskland (GER)
Roland Gäbler
René Schwall
2004 Athen
detaljer
 Østerrike (AUT)
Roman Hagara
Hans Peter Steinacher
 USA (USA)
John Lovell
Charlie Ogletree
 Argentina (ARG)
Santiago Lange
Carlos Espínola
2008 Beijing
detaljer
 Spania (ESP)
Antón Paz
Fernando Echavarri
 Australia (AUS)
Darren Bundock
Glenn Ashby
 Argentina (ARG)
Santiago Lange
Carlos Espínola

Windglider[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1984 Los Angeles
Menn
detaljer
 Nederland (NED)
Stephan van den Berg
 USA (USA)
Scott Steele
 New Zealand (NZL)
Bruce Kendall

Yngling[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
2004 Athen
detaljer
 Storbritannia (GBR)
Shirley Robertson
Sarah Webb
Sarah Ayton
 Ukraina (UKR)
Ruslana Taran
Ganna Kalinina
Svitlana Matevusheva
 Danmark (DEN)
Dorte Jensen
Helle Jespersen
Christina Otzen
2008 Beijing
detaljer
 Storbritannia (GBR)
Sarah Ayton
Sarah Webb
Pippa Wilson
 Nederland (NED)
Mandy Mulder
Annemieke Bes
Merel Witteveen
 Hellas (GRE)
Sofia Bekatorou
Virginia Kravarioti
Sofia Papadopoulou

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]