Eilert Falch-Lund

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Eilert Falch-Lund
Født27. jan. 1875Rediger på Wikidata
OsloRediger på Wikidata
Død2. feb. 1960Rediger på Wikidata (85 år)
Beskjeftigelse SeilerRediger på Wikidata
Søsken Hagbarth LundRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Gravlagt Vestre gravlundRediger på Wikidata

Eilert Dietrichson Falch-Lund (født 27. januar 1875 i Oslo, død 2. februar 1960 samme sted) var en norsk grossist og seiler som deltok i de olympiske lekene både i 1908 i London og 1912 i Stockholm.

Falch-Lund ble olympisk mester med den norske båten Magda IX som vant 12-metersklassen. Mannskapet besto av Falch-Lund, Johan Anker, Nils Bertelsen, Halfdan Hansen, Arnfinn Heje, Magnus Konow, Alfred Larsen, Petter Larsen, Christian Staib og Carl Thaulow. Det var tre båter i 12-metersklassen, en svensk, en finsk og en norsk. Magda IX vant begge seilasene som ble avviklet 20. og 21. juli utenfor kysten ved Nynäshamn. Den svenske båten Erna Signe kom på andreplass og den finske Heatherbell tok bronse etter å ha kommet sist i begge seilasene.

Fire år tidligere, under OL 1908 i London var Falch-Lund med på den norske båten Fram som kom på fjerdeplass i 8-metersklassen.

Han var sønn av skipsfører Eilert Christian Lund og hustru Mary Falch samt bror av stortingsmann og fylkesmann Hagbarth Lund. Falch-Lund var grossist i Oslo.[1]

OL-medaljer[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Steffens, Haagen Krog (1911). «Lund». Norske Slægter 1912. Kristiania: Gyldendal. s. 193. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]