Liste over kulturminneskilt i Drammen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ambox outdated serious.svg
Trenger oppdatering: Denne artikkelen eller seksjonen er ikke oppdatert med ny utvikling eller ny informasjon.
Du kan hjelpe Wikipedia med å oppdatere den. (20.8.22)

Liste over kulturminneskilt i Drammen er en oversikt over bygninger og elementer i Drammen med kulturminneskilt. Data er hentet fra Drammen Historielag.

Navn Wikipediaartikkel Bilde Adresse Kommunedel Montert Byggeår
St. Josefs hostpital St Joseph Drammen.jpg Albumsgate 9 8, Bragernes 10. desember 2020 ca. 1870
Det første fylkeshuset Amtmand Bangs gate 8 8, Bragernes 28. november 2012 1919
Claus Trondsens Stiftelse Arups gate 1 8, Bragernes 24. mars 2020 1873
Arbeiderboligen på Merket Auens vei 7 7, Strømsø 10. desember 2020 1875-76
Overlegeboligen Bergstien 24 3.JPG Bergstien 24 8, Bragernes 24. mars 2020 1915
Frydensal Bergstien 53 8, Bragernes 26. november 2018 ca. 1860
Grossmanngården Bergstien 55 8, Bragernes 24. mars 2020 1936
Sommerfryd gård Sommerfryd gård Sommerfryd gård.JPG Bergstien 65 8, Bragernes 22. mai 2014 ca. 1800
Brenneriet i Bergstien, vestre Schwenckes Brenneri.png Bergstien 77 8, Bragernes 28. november 2012 1804
Brenneriet i Bergstien, østre Bergstien 77 8, Bragernes 28. november 2012 1911
Åssiden kapel Åssiden kapell Åssiden kapell (1).jpg Betzy Kjellsbergs vei 273 3, Åssiden/Solbergelva 10. desember 2020 1899
W. C. Møller Bragerhagen 16 8, Bragernes 26. september 2018 1916
Bybroen Bybrua (Drammen) Drammen Bybro nordfra mars 2020.jpg Bragernes torg 8, Bragernes 13. august 2013 1936
Rostockgården URN NBN no-nb digifoto 20170111 00264 NB MIT GNR 09320.jpg Bragernes torg 1b 8, Bragernes 22. mai 2014 1936
Capjongården Capjongården URN NBN no-nb digifoto AE2000078779 0151 F 01.jpg Bragernes torg 2 8, Bragernes 26. september 2018 1868
Brannvakta Bragernes torg Drammen Bragernes haugesgate IMG 2689 gamle brannvakt drammen.JPG Bragernes torg 6 8, Bragernes 26. oktober 2012 1866
Rådhuset Drammen rådhus Drammen19941.jpg Bragernes torg 7 8, Bragernes 26. oktober 2012 1871
Børsen Drammens Børs Skutebrygga, Drammens Børs.jpg Bragernes torg 13 8, Bragernes 1995 1869
Åssiden første skole Buskerudveien 36 3, Åssiden/Solbergelva 20. juli 2016 1827
Åssiden andre skole Buskerudveien 38 3, Åssiden/Solbergelva 20. juli 2016 1900
Berg-Berskaug gård Bergh-Berskog gård Bergh-Berskog, Bergh-Berskaug, Buskerud - Riksantikvaren-T060 01 0214.jpg Buskerudveien 142 3, Åssiden/Solbergelva 28. desember 2012 1801
Buskerud Papirfabrikk Buskerud Papirfabrikk Phønix.jpg Buskerudveien 145 3, Åssiden/Solbergelva 20. juli 2016 1917
Bragernes kirke Bragernes kirke Bragerneskirke.jpg Cappelens gate 9 8, Bragernes 1869-71
Turnhallen Turnhallen.jpg Danvikgata 27 7, Strømsø 20. juli 2016 1934
Åspaviljongen Åspaviljongen Åspaviljongen flyfoto.png De eldres vei 10 8, Bragernes 22. mai 2014 1935
Det gamle Vippespennet Landfalløybrua Landfalløybrua (gammel).jpg Landfalløybroen 8, Bragernes 1995 1867
Bernåsvillaen Bernåsvillaen.jpg Djupdalsveien 8 5, Konnerud 26. september 2018 1918
Drammen Kvinnelige tjenestehjem Dronninggata 18 8, Bragernes 10. desember 2020 1932
Fjellheim gård Fjellheim gård Fjellheim villa.jpg Fagerlia 30 8, Bragernes 24. mars 2020 1868-70
Frydenhaug gård Frydenhaug gård Frydenhaug gård og skole i Drammen.png Frydenhaugveien 30 7, Strømsø 22. mai 2014 ca. 1785
Bethesda Gamle Kirkeplass 2 8, Bragernes 24. mars 2020 1884
Frimurerlosjen Frimurerlosjen drammen dør.jpg Gamle Kirkeplass 5 8, Bragernes 28. desember 2012 1925
Det gamle fylkeshuset Gamle Kirkeplass 7 8, Bragernes 20. juli 2016 1940
Badet Gamle innebadet i Drammen.jpg Grev Wedels plass 1 8, Bragernes 22. mai 2014 1902
Lorentzengården Lorentzengården kulturminneskilt.png Grev Wedels plass 2 8, Bragernes 26. september 2018 1875
Onsagergården T060 01 0460.tif Grev Wedels plass 3 8, Bragernes 24. mars 2020 1868
Sprengsrud Grubegata 28 5, Konnerud 28. november 2012 ca. 1730
Forenede papirfabrikker Old film institute (papir breden in Drammen).jpg Grønland 56 7, Strømsø 20. juli 2016 1912
Drammen paper mill Papirbredden Drammen.JPG Grønland 60 7, Strømsø 20. juli 2016 1905
Øvre Sund, søndre fergested Grønland 86 7, Strømsø 24. mars 2020 1500-tallet
Øvre Sund, nordre fergested Øvre Sund 8 4, Gulskogen 1500-tallet
Sundhaugen Grønland 101 7, Strømsø 20. juli 2016 1857
Lærumgården Lærumgården Lærumgården.JPG Gyldenløves plass 1 7, Strømsø 28. november 2012 1700-tallet
Skoger gamle kirke Skoger gamle kirke Skoger gamle kirke (1).jpg Hanevollveien 90 9, Åskollen 10. desember 2020 Middelalderen
Tollboden Drammen tollsted Drammen tollbod.JPG Hans Kiærs gate 1 7, Strømsø 2009 1878
Kapellet på Tangen Tangen Kapell f.png Hans Tordsens gate 12 7, Strømsø 24. mars 2020 1876
Evjengården Drammen Bragernes haugesgate 46 IMG 2692.JPG Hauges gate 46 8, Bragernes 24. mars 2020 1901
Bragernes hospital Drammen Bragernes haugesgate 62 IMG 2771.JPG Hauges gate 62 8, Bragernes 20. juli 2016 1872
Børresen skole Børresen skole Drammen Bragernes börresen skole IMG 3997.JPG Hauges gate 100 8, Bragernes 20. juli 2016 1959
Høeg seilloft Havnegata 97 7, Strømsø 1995 1870
Hotvet gård Hotvet gård T060 01 0457.tif Hotvetveien 41 8, Bragernes 22. mai 2014 1857
Jerusalem/Øren Hageby Hotvetveien 67 8, Bragernes 26. september 2018 1920
Fjellheim skole Fjellheim skole Fjellheim skole september 2019.jpg Ilebergveien 8, Bragernes 26. september 2018 1914
Brandengen skole Brandengen skole Brandengen skole.JPG Iver Holters gate 48 7, Strømsø 26. september 2018 1914
Tangen kirke Tangen kirke (Drammen) Tangen kirke april 2020 (2).jpg Kirkebakken 1 7, Strømsø 1850-54
Konnerud gamle kirke Konnerud gamle kirke Konnerud gml kirke.jpg Kirkelunden 14 5, Konnerud 18. august 2020 1858
Kobbervik gård Kobbervik gård Kobbervik gård.jpg Kobbervikveien 10 7, Strømsø 20. juli 2016 1600-tallet
Vestbanegaarden Konnerudgata 6 7, Strømsø 28. november 2012 1913
Marienlyst gård Marienlyst (Drammen) Marienlyst 2.jpg Konnerudgata 7 7, Strømsø 28. november 2012 1760-tallet
Drammens Museum Drammens Museum Drammens museum.jpg Konnerudgata 7 7, Strømsø 20. juli 2016 1760-tallet
Kiøsterudgården Kiøsterud gården Landfalløya.jpg Landfalløya 24 8, Bragernes 07. november 2014 1839
Skofabrikken Landfalløya 26 8, Bragernes 26. september 2018 1900
Zimmersgården Landfalløya 50 8, Bragernes 26. september 2018
Stablumgården Landfalløya 54 8, Bragernes 26. september 2018 1812
Fløia Bacheparken Fløia Drammen juli 2017.jpg Landfalløya 78 8, Bragernes 1995 1847
Brannposten Løkkebergveien 6 8, Bragernes 17. august 2016 1817
Strømsfjerdingen kulturhus Nedre Eikervei 13 4, Gulskogen 26. september 2018
Gulskogen gård Gulskogen gård Gulskogen gård juli 2017.jpg Nedre Eikervei 72 4, Gulskogen 28. november 2012 1794
Sjøboden på Gulskogen Nedre Eikervei 72 4, Gulskogen 28. november 2012 1850-tallet
Astræagården Astreagården.jpg Nedre Storgate 16 8, Bragernes 20. juli 2016
Haugvillaen Nedre Storgate 24 8, Bragernes 20. juli 2016 1868
Gildehallen, Aass Bryggeri Aass bryggeri.jpg Ole Steens gate 16 8, Bragernes 20. juli 2016 1892
Brannvakta Rundtom Brannvakta Rundtom.jpg Rundtomsvingen 9 7, Strømsø 22. mai 2014 1870
Rødskog nye skole Rødskog skole Rødskoggata 5 4, Gulskogen 10. desember 2020 1916
Krematoriet Drammen krematorium T060 01 0619.tif Rømers vei 11 8, Bragernes 24. mars 2020 1927
Jernbaneverkstedet Skogliveien 4 4, Gulskogen 28. november 2012 1911
Danvik skole Danvik skole Danvik skole, Drammen.jpg Skolegata 2 6, Fjell 28. november 2012 1907
Jernstøberiets skole Smedberget 9 7, Strømsø 10. desember 2020 1858
Bybroen Bybrua (Drammen) Drammen Bybro nordfra mars 2020.jpg Strømsø torg 7, Strømsø 13. august 2013 1936
Jernbanestasjonen Drammen stasjon Drammen stasjon.JPG Strømsø torg 1 7, Strømsø 28. november 2012 1867
Latinskolen URN NBN no-nb digifoto 20171206 00030 NB NS NM 05907.jpg Strømsø torg 5 7, Strømsø 20. juli 2016
Norges Bank Norges Bank (Drammen) Norges bank bygget.jpg Strømsø torg 6 7, Strømsø 2009 1838
Central Hotell Central Hotel Central Hotel på Strømsø i Drammen.jpg Strømsø torg 7 7, Strømsø 28. november 2012 1842
Skalstad landhandel Stubberudveien 70 5, Konnerud 20. juli 2016 1868
Austad gård Austad gård Austad gård Drammen.jpg Styrmoes vei 33 6, Fjell 22. mai 2014 1808-13
Drammens Jernstøperi Drammens Jernstøberi Drammen16202 Drammen Jernstøperi ed1.jpg Støperigata 7 7, Strømsø 26. september 2018 1847
Strømsgodset kirke Strømsgodset kirke Strømsgodset kirke.JPG Sundhauggata 25 7, Strømsø 1880-tallet
Svangsgangen Svangsgangen 7, Strømsø 10. desember 2020 1620-tallet
Nøsted bruk Svelvikveien 61 9, Åskollen 24. mars 2020 1875
Strømsø skole Strømsø skole Strømsø Skole.jpg Telthusgata 8 7, Strømsø 20. juli 2016 1893
Langegården T060 01 0468.tif Tollbugata 16 7, Strømsø 24. mars 2020 1600-tallet
Strømsø gamle rådhus Drammen Handelsgymnasium, fra nordøst.jpg Tollbugata 42 7, Strømsø 28. november 2012 1808
Collettgården Tollbugata 43 7, Strømsø 10. desember 2020 1750
Børneasylet Børneasylet (Drammen) Børneasylet Drammen.jpg Tollbugata 48 7, Strømsø 22. mai 2014 1803
Cappelengårdens gamle sjøbod T060 01 0042.tif Tollbugata 51 7, Strømsø 2008
Cappelengårdens nye sjøbod Tollbugata 51 7, Strømsø 2008
Cappelengården Cappelengården Cappelengården.JPG Tollbugata 54 7, Strømsø 28. november 2012 1767
Prestegården Strømsø T060 01 0517.tif Tollbugata 60 7, Strømsø 26. september 2018 1760
Bangegården Bangegården Bangegården, fra sørøst.jpg Tollbugata 62 7, Strømsø 22. mai 2014 1790
Paus & Paus sjøbod Paus & Paus AS, sjøbod i Tollbugata i Drammen.jpg Tollbugata 73 7, Strømsø 22. mai 2014 1850
Scheitliegården T060 01 0257.jpg Tollbugata 46 7, Strømsø 22. mai 2014 1710
Christensen Tricotage Drammen IMG 2674 tomtegata drammen.JPG Tomtegata 36 8, Bragernes 24. mars 2020 1892
Metodistkirken Drammen metodistkirke.jpg Tordenskiolds gate 102 7, Strømsø 22. mai 2014 1878
Strømsø kirke Strømsø kirke Strømsø kirke 2.JPG Tordenskiolds gate 58a 7, Strømsø 1664
Eben Ezer Drammen baptistkirke.jpg Torgeir Vraas plass 7 7, Strømsø 26. september 2018 1907
Brandengen gård Verven 28 7, Strømsø 26. september 2018 1700-tallet
Åssiden nyeste skole Åssiden skole Åssiden skole Drammen.png Vårveien 3, Åssiden/Solbergelva 28. november 2012 1927
Dampsentralen Dampsentralen flyfoto.jpg Wergelands gate 10 8, Bragernes 24. mars 2020 1910
Rødskog gamle skole Øvre Eikervei 16 4, Gulskogen 10. desember 2020 1890
Harmonien T060 01 0482.tif Øvre Storgate 10 8, Bragernes 26. september 2018 1899
Drammens Teater Drammens Teater Drammens teater 2018 (1).jpg Øvre Storgate 12 8, Bragernes 22. mai 2014 1870
Tanberggården T060 01 0500.tif Øvre Storgate 18 8, Bragernes 22. mai 2014 1830
Wriedt bryggeri Wriedts Bryggeri inngangspartiet.jpg Øvre Storgate 37 8, Bragernes 24. mars 2020 1858
Mossegården Øvre Storgate 47 8, Bragernes 24. mars 2020 1840
Brodersengården URN NBN no-nb digifoto AE0000003353 0012 F 01 Brodersengården Øvre Storgate 53.jpg Øvre Storgate 53 8, Bragernes 24. mars 2020 1840
Wenneberggården T060 01 0643.jpg Øvre Storgate 55 8, Bragernes 22. mai 2014 1840
Biengården Biengården i Øvre Storgate 57.jpg Øvre Storgate 57 8, Bragernes 26. september 2018 1840
Sprøytehuset i Gropa Sprøytehuset i Gropa på Landfalløya.jpg Øvre Storgate 67 8, Bragernes 22. mai 2014 1865
Skolehuset i Gropa Skolehuset i Gropa.jpg Øvre Storgate 82 8, Bragernes 24. mars 2020 1841
Posthuset Posthuset Øvre strandgate 2.png Øvre Strandgate 2 8, Bragernes 24. mars 2020 1938
Thunes legat Øvre Torggate 17 8, Bragernes 26. september 2018 1897
Glasslageret Drammen Glassverk Glasslageret.jpg Svelvikveien 81 9, Åskollen Ukjent dato 1872

[1][2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]