Liste over kulturminner i Steinkjer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller | WikiMap

Liste over kulturminner i Steinkjer er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Steinkjer. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
36576 OVREIN LILLE Bautasteinslokalitet Uviss tid 64°02′11″N 11°26′19″Ø Steinkjer
89028 For Bautasteinslokalitet Yngre jernalder 64°04′23″N 11°41′00″Ø Steinkjer
102761 Tolstad Bautasteinslokalitet Jernalder 63°59′27″N 11°50′09″Ø Steinkjer
7122 Hammer V, VI, VII og X (Hammer B - skogen) Hammer V, VI, VII og X (Hammer B - skogen) Bergkunst Steinalder 64°01′47″N 11°15′31″Ø Steinkjer
16536 Hammer XI (Hammer A - veien) Hammer XI (Hammer A - veien) Bergkunst Bronsealder 64°01′54″N 11°15′55″Ø Steinkjer
36555 Hammer IX (Hammer D - Bekken) Hammer IX (Hammer D - Bekken) Bergkunst Steinalder 64°01′46″N 11°15′38″Ø Steinkjer
36556 Hammer III (Hammer D - Bekken) Hammer III (Hammer D - Bekken) Bergkunst Steinalder 64°01′46″N 11°15′46″Ø Steinkjer
36557 Hammer VIII Hammer VIII Bergkunst Steinalder 64°01′42″N 11°15′18″Ø Steinkjer
36560 Hammer XII Hammer XII Bergkunst Bronsealder 64°01′52″N 11°15′50″Ø Steinkjer
36566 Tessem 02 (Øst B) - Tessem II, III og VI Tessem 02 (Øst B) - Tessem II, III og VI Bergkunst Tidlig middelalder
Bronsealder
64°05′33″N 11°24′10″Ø Steinkjer
46152 Hammer XVI Hammer XVI Bergkunst Steinalder 64°01′53″N 11°15′57″Ø Steinkjer
46153 Hammer II Hammer II Bergkunst Bronsealder 64°01′50″N 11°15′45″Ø Steinkjer
46154 Tessem 03 Vest (Tessem V - Tessem C - Vestre) Tessem 03 Vest (Tessem V - Tessem C - Vestre) Bergkunst Bronsealder 64°05′21″N 11°22′58″Ø Steinkjer
46157 Hammer I (Hammer A - Skogen) Hammer I (Hammer A - Skogen) Bergkunst Bronsealder 64°01′55″N 11°15′58″Ø Steinkjer
55885 Hammer XVII (Hammer D - Bekken). Hammer XVII (Hammer D - Bekken). Bergkunst Bronsealder 64°01′46″N 11°15′47″Ø Steinkjer
55887 Tessem 03 Vest (Tessem IV - Tessem C - Vestre) Tessem 03 Vest (Tessem IV - Tessem C - Vestre) Bergkunst Bronsealder 64°05′18″N 11°23′01″Ø Steinkjer
63723 Hammer XIII, XIV og XV (Hammer C - Jordet) Hammer XIII, XIV og XV (Hammer C - Jordet) Bergkunst Steinalder 64°01′43″N 11°15′29″Ø Steinkjer
63725 Benan I Benan I Bergkunst Bronsealder 64°05′15″N 11°22′38″Ø Steinkjer
63728 Tessem 01 (Øst A) - Tessem I og VII Tessem 01 (Øst A) - Tessem I og VII Bergkunst Bronsealder
Uviss tid
64°05′30″N 11°24′06″Ø Steinkjer
63739 Skjevlo nedre Skjevlo nedre Bergkunst Bronsealder
Jernalder
64°02′31″N 11°39′36″Ø Steinkjer
73347 Bardal I (Bardal A + B) Bardalfeltet Bergkunst Steinalder 64°02′41″N 11°23′28″Ø Steinkjer
73349 Hammer IV Hammer IV Bergkunst Steinalder 64°01′48″N 11°15′36″Ø Steinkjer
94713 Benan III Benan III Bergkunst Bronsealder 64°05′08″N 11°22′33″Ø Steinkjer
97696 Bøla - Bøla I (Bølareinen) og II (bjørnefiguren) Bøla - Bøla I (Bølareinen) og II (bjørnefiguren)
Bøla - Bøla I (Bølareinen) og II (bjørnefiguren)
Bergkunst Eldre steinalder 64°08′46″N 11°56′19″Ø Steinkjer
97697 Bøla - Bøla IV (A: Fuglefig., B: Skiløper) Bøla - Bøla IV (A: Fuglefig., B: Skiløper) Bergkunst Steinalder
Eldre steinalder
64°08′46″N 11°56′16″Ø Steinkjer
97793 Helge med By Helge med By Bergkunst Steinalder 64°02′24″N 11°32′46″Ø Steinkjer
100561 Benan VI Benan VI Bergkunst Bronsealder 64°05′14″N 11°22′35″Ø Steinkjer
100562 Benan IV Benan IV Bergkunst Bronsealder 64°05′08″N 11°22′51″Ø Steinkjer
102134 Bardal III Bardalfeltet Bergkunst 22 64°02′44″N 11°23′41″Ø Steinkjer
103957 Homnes I Homnes I Bergkunst Steinalder 64°01′55″N 11°25′20″Ø Steinkjer
103960 Homnes II Homnes II Bergkunst Bronsealder 64°01′41″N 11°25′18″Ø Steinkjer
103998 Bøla - Bøla III (Elgen) Bøla - Bøla III (Elgen) Bergkunst Steinalder 64°08′46″N 11°56′23″Ø Steinkjer
106331 Bardal IV Bardalfeltet Bergkunst Bronsealder 64°02′59″N 11°24′20″Ø Steinkjer
106333 Skjevik II, III og V Skjevik II, III og V Bergkunst Bronsealder 64°02′16″N 11°17′52″Ø Steinkjer
107106 Lagtu I Lagtu I Bergkunst Bronsealder 64°02′19″N 11°23′06″Ø Steinkjer
107122 Skjevik IV Skjevik IV Bergkunst Steinalder 64°02′15″N 11°17′18″Ø Steinkjer
107123 Skjevik I Skjevik I Bergkunst Bronsealder 64°02′12″N 11°16′42″Ø Steinkjer
107130 Bardal II Bardalfeltet Bergkunst Bronsealder 64°02′56″N 11°24′14″Ø Steinkjer
107297 Benan II Benan II Bergkunst Førreformatorisk tid
Bronsealder
64°05′10″N 11°22′32″Ø Steinkjer
120325 Bardal V Bardalfeltet Bergkunst Bronsealder 64°03′00″N 11°24′22″Ø Steinkjer
160955 Elnan II Bergkunst Bronsealder 64°02′14″N 11°20′00″Ø Steinkjer
47759 Korpdalsberget Forsvarsanlegg Eldre jernalder 63°55′11″N 11°30′52″Ø Steinkjer
88786 Natsjøberget Natsjøberget Forsvarsanlegg Eldre jernalder 64°03′39″N 11°44′17″Ø Steinkjer
89030 Vinillen Vinillen Forsvarsanlegg Eldre jernalder 64°03′26″N 11°43′00″Ø Steinkjer
89047 Skansberget Skansberget Forsvarsanlegg Etterreformatorisk tid 64°03′43″N 11°46′11″Ø Steinkjer
100208 Haugdalen og Røttella statsskog Forsvarsanlegg Eldre jernalder 63°53′11″N 11°32′08″Ø Steinkjer
100323 Gjevran Forsvarsanlegg Eldre jernalder 64°03′14″N 11°27′00″Ø Steinkjer
100399 Svenning Forsvarsanlegg Jernalder 64°04′02″N 11°31′43″Ø Steinkjer
103262 Rise Forsvarsanlegg Førreformatorisk tid 64°01′27″N 11°32′40″Ø Steinkjer
109275 Hoåsen Hoåsen Forsvarsanlegg Eldre jernalder 64°11′24″N 11°55′35″Ø Steinkjer
131971 Oppdal store Forsvarsanlegg Eldre jernalder 64°07′35″N 11°27′33″Ø Steinkjer
162362 Kleivhaugen Forsvarsanlegg Jernalder 64°05′56″N 11°23′38″Ø Steinkjer
106494 Hallan Gårdsanlegg Etterreformatorisk tid 64°08′01″N 11°40′12″Ø Steinkjer
149151 Gårdsanlegg Gårdsanlegg Førreformatorisk tid
Bronsealder
63°54′21″N 11°31′27″Ø Steinkjer
87415 HEGGE Hegge
HEGGE
Gårdstun 1700-tallet
1800-tallet
64°01′34″N 11°29′29″Ø Steinkjer
87481 TRANA
TRANA
Gårdstun Etterreformatorisk tid
1800-tallet
1800-tallet, første kvartal
1800-tallet, tredje kvartal
64°00′13″N 11°30′57″Ø Steinkjer
87482 VIBE Vibe
VIBE
Gårdstun 1700-tallet 64°01′05″N 11°33′34″Ø Steinkjer
119737 Midjo Midjo Gårdstun 1800-tallet, første kvartal 64°01′13″N 11°31′46″Ø Steinkjer
120333 By Gårdstun 1800-tallet 64°02′15″N 11°32′45″Ø Steinkjer
121155 Klæbu nedre Steinkjer museum Klæbu nedre Steinkjer museum Gårdstun 1700-tallet 64°01′11″N 11°29′56″Ø Steinkjer
55884 Bulung Kirkested Middelalder 63°54′09″N 11°21′49″Ø Steinkjer
83854 Bartnes kirkested Bartnes kapell
Bartnes kirkested
Kirkested 1900-tallet, tredje kvartal 64°03′27″N 11°14′32″Ø Steinkjer
83860 Beitstad kirkested Beitstad kirke
Beitstad kirkested
Kirkested Middelalder
1800-tallet, tredje kvartal
64°05′12″N 11°19′42″Ø Steinkjer
83918 Bodom kirkested Bodom kapell
Bodom kirkested
Kirkested 1900-tallet, første kvartal 63°58′19″N 11°55′07″Ø Steinkjer
84055 Egge kirkested Egge kirke
Egge kirkested
Kirkested Middelalder
1600-tallet, fjerde kvartal
1700-tallet, tredje kvartal
64°01′24″N 11°28′29″Ø Steinkjer
84220 Føling (Følling) kirkested Følling kirke Kirkested Middelalder
1700-tallet, andre kvartal
64°06′12″N 11°32′42″Ø Steinkjer
84379 Bartnes kirkested Kirkested 1600-tallet, fjerde kvartal 64°03′27″N 11°14′32″Ø Steinkjer
84551 Henning kirkested Henning kirkested
Henning kirkested
Kirkested Middelalder
1700-tallet, andre kvartal
1800-tallet, tredje kvartal
63°57′09″N 11°37′27″Ø Steinkjer
84850 Kvam kirkested Kirkested Middelalder 64°08′28″N 11°43′53″Ø Steinkjer
84853 Kvam kirkested Kvam kirke (Steinkjer) Kirkested 1600-tallet, tredje kvartal 64°08′28″N 11°43′53″Ø Steinkjer
84855 Kvam kirkested Kvam kirke (Steinkjer)
Kvam kirkested
Kirkested 1800-tallet, fjerde kvartal 64°08′20″N 11°44′24″Ø Steinkjer
84884 Lagtu kirkested Kirkested Middelalder 64°02′13″N 11°22′58″Ø Steinkjer
85083 Mære kirkested Mære kirke
Mære kirkested
Kirkested Middelalder 63°56′02″N 11°23′42″Ø Steinkjer
85204 Ol kirkested Ol kirkested Kirkested Middelalder 64°10′56″N 11°55′48″Ø Steinkjer
85452 Skei kirkested Skei kirke Kirkested Middelalder
1600-tallet, tredje kvartal
64°01′12″N 11°37′53″Ø Steinkjer
85565 Steinkjer kirkested Steinkjer kirke
Steinkjer kirkested
Kirkested 1800-tallet, tredje kvartal
1900-tallet, første kvartal
1900-tallet, tredje kvartal
64°00′54″N 11°29′39″Ø Steinkjer
85571 Stod kirkested Stod kirkested Kirkested Middelalder
162
1800-tallet, andre kvartal
64°04′23″N 11°40′54″Ø Steinkjer
169693 Solberg - Beitstad gamle kirkested Kirkested Middelalder 64°05′18″N 11°20′06″Ø Steinkjer
100388 Ulven Merkestein Uviss tid 64°06′52″N 11°31′49″Ø Steinkjer
103218 Våttåberget Våttåberget Merkestein Uviss tid 64°01′17″N 11°45′11″Ø Steinkjer
98398 Lillevestre Mølle/kvernhus Etterreformatorisk tid 64°05′43″N 11°41′00″Ø Steinkjer
87414 EGGE GRAVFELT Egge gravfelt Områdefredning Førreformatorisk tid
Jernalder
64°01′24″N 11°28′26″Ø Steinkjer
46191 Kalkovn Ovnslokalitet Førreformatorisk tid 63°58′15″N 11°23′10″Ø Steinkjer
87480 SPARBU PRESTEGÅRD Sparbu prestegård Prestegård 1700-tallet 63°56′01″N 11°26′16″Ø Steinkjer
16534 Hammeren Hammeren Runer/innskrifter Førreformatorisk tid 64°02′26″N 11°22′11″Ø Steinkjer
136844 Huslias¿teren Seter Etterreformatorisk tid 64°11′21″N 11°28′17″Ø Steinkjer
108936 Lehn Steinbrudd Etterreformatorisk tid 63°58′18″N 11°25′29″Ø Steinkjer
108937 Frøset Steinbrudd Førreformatorisk tid 63°58′53″N 11°25′51″Ø Steinkjer
109490 Slipsteinsberget Steinbrudd Førreformatorisk tid
Middelalder
63°53′56″N 11°27′47″Ø Steinkjer
109992 Jørem Steinbrudd Førreformatorisk tid
Etterreformatorisk tid
63°56′10″N 11°27′14″Ø Steinkjer
8364 Finnkoihaugen Tradisjonslokalitet Uviss tid 63°54′54″N 11°29′12″Ø Steinkjer
99578 Vortesteinen Tradisjonslokalitet Uviss tid 64°03′54″N 11°44′18″Ø Steinkjer
100389 Ulven Tradisjonslokalitet Uviss tid 64°06′58″N 11°32′12″Ø Steinkjer
102754 Tomsåsen Tradisjonslokalitet Etterreformatorisk tid 63°59′14″N 12°01′10″Ø Steinkjer
134676 Offenåsen Tradisjonslokalitet 1600-tallet 63°59′05″N 11°31′57″Ø Steinkjer
134928 Henning kirkegård Tradisjonslokalitet 1700-tallet 63°57′09″N 11°37′26″Ø Steinkjer

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]