Liste over kulturminner i Trondheim

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller Bing

Liste over kulturminner i Trondheim er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Trondheim. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
16257 PRESTHUS Bautasteinslokalitet Førreformatorisk tid 63°25′26″N 10°30′54″Ø Trondheim
16258 RANHEIM VESTRE Bautasteinslokalitet Førreformatorisk tid 63°25′27″N 10°32′16″Ø Trondheim
36311 BY SØNDRE Bautasteinslokalitet Jernalder 63°25′37″N 10°09′25″Ø Trondheim
45891 VORSET Bautasteinslokalitet Jernalder 63°24′52″N 10°08′46″Ø Trondheim
87554 KVERNBAKKEN Villa Kvernbakken
KVERNBAKKEN
Boligeiendom 1900-tallet 63°25′48″N 10°29′47″Ø Trondheim
87591 HORNEMANNSGÅRDEN Hornemannsgården
HORNEMANNSGÅRDEN
Boligeiendom 1700-tallet 63°25′49″N 10°23′47″Ø Trondheim
87597 MØLLEHAUGEN Møllehaugen
MØLLEHAUGEN
Boligeiendom 1700-tallet, fjerde kvartal
1800-tallet, tredje kvartal
63°25′46″N 10°21′41″Ø Trondheim
90288 Trondheim middelalderby Trondheim middelalderby Byanlegg Middelalder 63°25′49″N 10°24′00″Ø Trondheim
87551 GRØNNINGGÅRDEN ( TIDL. ERLING SKAKKESGT 13) Trøndelag fol Grønninggården
GRØNNINGGÅRDEN ( TIDL. ERLING SKAKKESGT 13) Trøndelag fol
Bygårdsanlegg 1800-tallet
1800-tallet, første kvartal
63°25′19″N 10°21′29″Ø Trondheim
87582 ARKITEKT CHRISTIES GATE 4B Arkitekt Christies gate 4b
ARKITEKT CHRISTIES GATE 4B
Bygårdsanlegg 1900-tallet 63°25′36″N 10°23′25″Ø Trondheim
87583 ARKITEKT CHRISTIES GATE 4C Arkitekt Christies gate 4c
ARKITEKT CHRISTIES GATE 4C
Bygårdsanlegg 1900-tallet 63°25′36″N 10°23′24″Ø Trondheim
87587 ELVEGATA 12 Elvegata 12
ELVEGATA 12
Bygårdsanlegg 1900-tallet 63°25′44″N 10°23′00″Ø Trondheim
115580 Hvedingsveita 8 Hvedingsveita 8
Hvedingsveita 8
Bygårdsanlegg 1700-tallet, fjerde kvartal 63°25′44″N 10°23′29″Ø Trondheim
117806 Baklandet Skydsstation - Øvre Bakklandet 33 Baklandet Skydsstation
Baklandet Skydsstation - Øvre Bakklandet 33
Bygårdsanlegg 1700-tallet, fjerde kvartal 63°25′39″N 10°24′13″Ø Trondheim
119759 Kjøpmannsgata 34 Gramgården Kjøpmannsgata (Trondheim)
Kjøpmannsgata 34 Gramgården
Bygårdsanlegg 1700-tallet, andre kvartal 63°25′56″N 10°24′09″Ø Trondheim
119773 Prinsens gate 49 Lille Stiftsgården Lille Stiftsgården
Prinsens gate 49 Lille Stiftsgården
Bygårdsanlegg 1700-tallet, fjerde kvartal 63°25′54″N 10°23′32″Ø Trondheim
120354 Søndre gate 4 Adresseavisens gård Søndre gate 4 Adresseavisens gård
Søndre gate 4 Adresseavisens gård
Bygårdsanlegg Etterreformatorisk tid 63°25′51″N 10°23′59″Ø Trondheim
120641 Munkegata 24 Schjølberggården Schjølberggården
Munkegata 24 Schjølberggården
Bygårdsanlegg 1600-tallet, fjerde kvartal 63°25′48″N 10°23′38″Ø Trondheim
121600 Stenbrogården, Trøndelag folkemuseum Stenbrogården
Stenbrogården, Trøndelag folkemuseum
Bygårdsanlegg 1800-tallet
1800-tallet, første kvartal
63°25′18″N 10°21′28″Ø Trondheim
124555 Carl Johans Arbeidsstiftelse Trøndelag Folkemuseum Carl Johans Arbeidsstiftelse Trøndelag Folkemuseum
Carl Johans Arbeidsstiftelse Trøndelag Folkemuseum
Bygårdsanlegg 1800-tallet, første kvartal 63°25′16″N 10°21′29″Ø Trondheim
125622 Erling Skakkes gate 17 Erling Skakkes gate 17 Bygårdsanlegg Etterreformatorisk tid 63°25′44″N 10°23′41″Ø Trondheim
125626 Erling Skakkes gate 19 Erling Skakkes gate 19 Bygårdsanlegg Etterreformatorisk tid 63°25′44″N 10°23′40″Ø Trondheim
90923 Bygningsruin Bygningsruin Etterreformatorisk tid 63°20′54″N 10°10′12″Ø Trondheim
96371 Ruin i Bispegt. 1, 4 Ruin i Bispegt. 1, 4 Bygningsruin Middelalder 63°25′40″N 10°23′57″Ø Trondheim
96372 Murer i krysset Bispegt / Munkegt Murer i krysset Bispegt / Munkegt Bygningsruin Middelalder 63°25′40″N 10°23′47″Ø Trondheim
87588 ERKEBISPEGÅRDEN Erkebispegården
ERKEBISPEGÅRDEN
Embetsgård-embetsbolig Middelalder 63°25′35″N 10°23′43″Ø Trondheim
150740 Kjøpmannsgata 27 Kjøpmannsgata (Trondheim)
Kjøpmannsgata 27
Fiskevær-sjøbruksanlegg 1800-tallet 63°25′50″N 10°24′09″Ø Trondheim
6869 Sverresborg Sion (norsk borg)
Sverresborg
Forsvarsanlegg Middelalder 63°25′10″N 10°21′25″Ø Trondheim
73050 Høgstenen. Høgstenen Forsvarsanlegg Eldre jernalder 63°21′16″N 10°06′34″Ø Trondheim
87586 BRATTØRVAKTEN, Trondheim Sjøfartsmuseum Slaveriet på Brattøra / Trondhjems Sjøfartsmuseum
BRATTØRVAKTEN, Trondheim Sjøfartsmuseum
Forsvarsanlegg 1700-tallet, fjerde kvartal 63°26′04″N 10°24′19″Ø Trondheim
87595 LAVETTHUSENE Lavetthusene
LAVETTHUSENE
Forsvarsanlegg 1800-tallet 63°25′37″N 10°23′20″Ø Trondheim
87598 SKANSEN (SKANSEVAKTEN) Skansevakta
SKANSEN (SKANSEVAKTEN)
Forsvarsanlegg 1800-tallet, andre kvartal 63°25′48″N 10°22′41″Ø Trondheim
90302 Skansevollene Skansevollene
Skansevollene
Forsvarsanlegg Middelalder 63°25′48″N 10°22′37″Ø Trondheim
94369 MARINEN OG BASTION PRINS CARL Marinen (Trondheim), Bastion Prins Carl
MARINEN OG BASTION PRINS CARL
Forsvarsanlegg 1800-tallet, andre kvartal
1900-tallet, andre kvartal
63°25′34″N 10°24′01″Ø Trondheim
94394 PERSAUNET LEIR Persaunet leir
PERSAUNET LEIR
Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 63°25′47″N 10°26′22″Ø Trondheim
94412 CHARLOTTENLUND BUNKER Charlottenlund bunker Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 63°25′31″N 10°29′08″Ø Trondheim
94432 EKSERSERSHAVEN (MUNKEGT 2-4-6) Eksersershaven (Munkegt 2-4-6) Forsvarsanlegg 1800-tallet, første kvartal 63°25′41″N 10°23′45″Ø Trondheim
96373 Steinkjeller i Olav Trygvassons gt 3. (Vakttårnet) Steinkjeller i Olav Trygvassons gt 3. (Vakttårnet) Forsvarsanlegg Middelalder 63°25′59″N 10°24′09″Ø Trondheim
87553 GRANÅSEN Granåsen gård
GRANÅSEN
Gårdstun 1700-tallet, tredje kvartal
1700-tallet, fjerde kvartal
63°24′53″N 10°28′16″Ø Trondheim
119778 Stubban øvre Stubban øvre
Stubban øvre
Gårdstun 1800-tallet, første kvartal 63°23′44″N 10°25′12″Ø Trondheim
87603 TRONDHJEMS AKTIETEGLVÆRK Trondhjems aktieteglværk
TRONDHJEMS AKTIETEGLVÆRK
Glass-keramikk-tegl produksjon Etterreformatorisk tid 63°25′30″N 10°24′13″Ø Trondheim
99915 Grilstad Grøntområder 1700-tallet, tredje kvartal 63°25′52″N 10°29′59″Ø Trondheim
99917 Devle gård Grøntområder 1800-tallet, andre kvartal 63°26′43″N 10°27′30″Ø Trondheim
99926 Dronning Mauds Minne Grøntområder 1800-tallet, første kvartal 63°26′20″N 10°26′54″Ø Trondheim
102443 Leira Grøntområder 1700-tallet, andre kvartal
1700-tallet, fjerde kvartal
63°22′46″N 10°24′46″Ø Trondheim
102573 Vullumsgården, Nøisomhet Grøntområder 1800-tallet, andre kvartal 63°25′07″N 10°21′12″Ø Trondheim
104698 Kystad Grøntområder 1800-tallet, første kvartal 63°23′29″N 10°20′32″Ø Trondheim
105057 Jarlheim Grøntområder 1800-tallet, første kvartal 63°26′42″N 10°25′46″Ø Trondheim
105805 Lillegården Grøntområder 1800-tallet, første kvartal 63°25′29″N 10°24′39″Ø Trondheim
105809 Marienberg Grøntområder 1700-tallet, første kvartal 63°25′29″N 10°21′41″Ø Trondheim
105819 Marienlyst Grøntområder 1800-tallet, første kvartal 63°24′52″N 10°22′44″Ø Trondheim
105822 Rotvoll Grøntområder 1700-tallet, fjerde kvartal 63°26′18″N 10°28′57″Ø Trondheim
106088 Havstein, Byåsen Grøntområder 1700-tallet, fjerde kvartal 63°24′19″N 10°22′08″Ø Trondheim
106113 Munkvoll, Byåsen Grøntområder 1700-tallet, fjerde kvartal 63°24′05″N 10°21′39″Ø Trondheim
106135 Rognli Grøntområder 1800-tallet, fjerde kvartal 63°26′51″N 10°26′56″Ø Trondheim
106140 Rosenlund Grøntområder 1800-tallet, første kvartal 63°26′18″N 10°26′46″Ø Trondheim
106142 Stubban, Øvre Grøntområder 1800-tallet, første kvartal 63°23′44″N 10°25′11″Ø Trondheim
107988 Nidareid Grøntområder 1800-tallet, tredje kvartal 63°25′47″N 10°22′26″Ø Trondheim
87559 TAVERN (TAVÆRN) Museum Vertshuset Tavern
TAVERN (TAVÆRN) Museum
Handelsanlegg 1700-tallet, andre kvartal 63°25′20″N 10°21′28″Ø Trondheim
87596 LORCKGÅRDEN Lorckgården
LORCKGÅRDEN
Handelsanlegg Etterreformatorisk tid 63°25′51″N 10°24′04″Ø Trondheim
87601 SVANEAPOTEKET (SOMMERGÅRDEN) Sommergården
SVANEAPOTEKET (SOMMERGÅRDEN)
Handelsanlegg 1700-tallet 63°25′51″N 10°23′47″Ø Trondheim
87550 BLUSUVOLD VESTRE Blusuvold vestre
BLUSUVOLD VESTRE
Herregård-lystgård 1800-tallet, første kvartal 63°25′13″N 10°25′21″Ø Trondheim
87552 FERSTAD Ferstad gård
FERSTAD
Herregård-lystgård 1700-tallet, fjerde kvartal
1800-tallet, første kvartal
63°24′00″N 10°21′05″Ø Trondheim
87555 Lade gård Lade gård
Lade gård
Herregård-lystgård 1800-tallet, første kvartal 63°26′47″N 10°26′29″Ø Trondheim
87556 LEANGEN NORDRE - Lade allé 90 Leangen gård
LEANGEN NORDRE - Lade allé 90
Herregård-lystgård 1800-tallet
1800-tallet, første kvartal
1800-tallet, andre kvartal
63°26′19″N 10°28′10″Ø Trondheim
87557 LERCHENDAL (LERKENDAL) Lerchendal gård
LERCHENDAL (LERKENDAL)
Herregård-lystgård 1700-tallet, tredje kvartal
1700-tallet, fjerde kvartal
63°24′48″N 10°24′25″Ø Trondheim
87558 RINGVE Ringve
RINGVE
Herregård-lystgård Etterreformatorisk tid
1600-tallet
1800-tallet, tredje kvartal
63°26′49″N 10°27′14″Ø Trondheim
87584 BAKKAUNE, BAKAUNET Bakkaunet
BAKKAUNE, BAKAUNET
Herregård-lystgård Etterreformatorisk tid
1800-tallet
1800-tallet, andre kvartal
63°26′04″N 10°25′43″Ø Trondheim
87585 BAKKE GÅRD Bakke gård
BAKKE GÅRD
Herregård-lystgård 1700-tallet, tredje kvartal 63°25′59″N 10°24′43″Ø Trondheim
87592 ILSVIKA Ilsvika
ILSVIKA
Herregård-lystgård 1700-tallet, tredje kvartal 63°25′56″N 10°21′11″Ø Trondheim
120327 Leren Leiren Leira Leren Leiren Leira Herregård-lystgård Etterreformatorisk tid 63°22′48″N 10°24′42″Ø Trondheim
87594 KONG CARL JOHANS ARBEIDSSTIFTELSE Kong Carl Johans arbeidsstiftelse / Weibygården
KONG CARL JOHANS ARBEIDSSTIFTELSE
Humanitær institusjon 1800-tallet, første kvartal 63°25′46″N 10°23′07″Ø Trondheim
87599 ST. JØRGENS HUS St. Jørgens hus
ST. JØRGENS HUS
Humanitær institusjon 1700-tallet 63°25′43″N 10°23′53″Ø Trondheim
87602 THOMAS ANGELLS STUER - GAMLE FATTIGHUSET Thomas Angells stuer
THOMAS ANGELLS STUER - GAMLE FATTIGHUSET
Humanitær institusjon 1700-tallet, andre kvartal
1700-tallet, tredje kvartal
63°25′48″N 10°22′49″Ø Trondheim
87604 TRONDHJEMS HOSPITAL Trondhjems Hospital
TRONDHJEMS HOSPITAL
Humanitær institusjon 1800-tallet, andre kvartal 63°25′51″N 10°23′02″Ø Trondheim
87605 TRONKA Tronka
TRONKA
Humanitær institusjon 1800-tallet, andre kvartal 63°25′47″N 10°22′53″Ø Trondheim
117673 St Olavs hospital, Brøset - Tidl. Reitgjerdet Reitgjerdet sykehus
St Olavs hospital, Brøset - Tidl. Reitgjerdet
Humanitær institusjon 1800-tallet, tredje kvartal
1900-tallet, tredje kvartal
63°25′11″N 10°27′24″Ø Trondheim
148702 St. Olavs hospital psykisk helsevern avd. Østmarka
St. Olavs hospital psykisk helsevern avd. Østmarka
Humanitær institusjon 1900-tallet, første kvartal
1900-tallet, andre kvartal
63°27′10″N 10°27′09″Ø Trondheim
148703 St. Olavs hospital
St. Olavs hospital
Humanitær institusjon 1900-tallet, første kvartal
1900-tallet, andre kvartal
63°25′10″N 10°23′20″Ø Trondheim
87600 SUKKERHUSET Sukkerhuset
SUKKERHUSET
Industrianlegg 1700-tallet, tredje kvartal 63°25′45″N 10°23′23″Ø Trondheim
95942 Skansen jernbanebro - Dovrebanen - Km 551,79 Skansenbrua
Skansen jernbanebro - Dovrebanen - Km 551,79
Jernbaneanlegg 1900-tallet, første kvartal 63°25′54″N 10°22′48″Ø Trondheim
26392 Tiller middelalderske kirkested Tiller middelalderske kirkested
Tiller middelalderske kirkested
Kirkested Middelalder 63°20′35″N 10°25′29″Ø Trondheim
83765 Vår Frue gate 2, 3 og 4 Vår Frue gate 2, 3 og 4 Kirkested Middelalder
Høymiddelalder
63°25′45″N 10°23′55″Ø Trondheim
83836 Bakke kirkested Bakke kirke (Trondheim)
Bakke kirkested
Kirkested 1700-tallet, første kvartal 63°25′58″N 10°24′38″Ø Trondheim
83865 Kjøpmannsgaten 12, Benediktskirken? Benediktskirken (Trondheim) Kirkested Middelalder
Høymiddelalder
63°25′45″N 10°24′01″Ø Trondheim
83867 Berg kirkested Berg arbeidskirke
Berg kirkested
Kirkested 1900-tallet, tredje kvartal 63°25′21″N 10°25′30″Ø Trondheim
156893 Bratsberg kirkested Bratsberg kirke Kirkested Middelalder
1600-tallet, tredje kvartal
63°20′51″N 10°27′06″Ø Trondheim
83942 Bratsberg kirkested Bratsberg kirke
Bratsberg kirkested
Kirkested 1800-tallet, tredje kvartal 63°20′51″N 10°28′52″Ø Trondheim
83980 Byneset kirkested Byneset kirke
Byneset kirkested
Kirkested Middelalder 63°21′21″N 10°06′57″Ø Trondheim
84006 Charlottenlund kirkested Charlottenlund kirke
Charlottenlund kirkested
Kirkested 1900-tallet, tredje kvartal 63°25′19″N 10°29′38″Ø Trondheim
84008 Kjøpmanngt 34, Klemenskirken? Klemenskirken Kirkested Middelalder
Tidlig middelalder
63°25′56″N 10°24′08″Ø Trondheim
84047 Døves kirke kirkested Døves kirke i Trondheim
Døves kirke kirkested
Kirkested 1900-tallet, andre kvartal 63°25′02″N 10°23′55″Ø Trondheim
84279 Leinstrand kirkested Leinstrand kirke
Leinstrand kirkested
Kirkested Middelalder
1600-tallet, tredje kvartal
63°19′42″N 10°18′25″Ø Trondheim
84318 Lo kirke, Trøndelag Folkemuseum Lo kirke
Lo kirke, Trøndelag Folkemuseum
Kirkested 1537-1649 63°25′08″N 10°21′21″Ø Trondheim
84390 Dronningens gt 10-12, Margaretakirken? Dronningens gt 10-12, Margaretakirken? Kirkested Middelalder
Tidlig middelalder
63°25′56″N 10°23′56″Ø Trondheim
84402 Carl Johans gt 4-6/Gaubekkveita Carl Johans gt 4-6/Gaubekkveita Kirkested Middelalder
Høymiddelalder
63°26′02″N 10°23′56″Ø Trondheim
84415 Olavskirken Olavskirken (Trondheim)
Olavskirken
Kirkested Tidlig middelalder 63°25′51″N 10°23′59″Ø Trondheim
84465 Hallset kirkested Byåsen kirke
Hallset kirkested
Kirkested 1900-tallet, tredje kvartal 63°23′33″N 10°22′11″Ø Trondheim
84510 Havstein kirkested Havstein kirke
Havstein kirkested
Kirkested 1800-tallet, tredje kvartal 63°24′18″N 10°22′15″Ø Trondheim
84526 Heimdal kirkested Heimdal kirke
Heimdal kirkested
Kirkested 1900-tallet, tredje kvartal 63°21′01″N 10°21′06″Ø Trondheim
84616 Holtålen stavkirke, Trøndelag folkemuseum Haltdalen stavkirke
Holtålen stavkirke, Trøndelag folkemuseum
Kirkested Middelalder 63°25′04″N 10°21′18″Ø Trondheim
84638 Hospitalskirken og hospitalet Hospitalskirken
Hospitalskirken og hospitalet
Kirkested Middelalder
Høymiddelalder
1700-tallet, første kvartal
63°25′50″N 10°23′03″Ø Trondheim
84712 Ilen kirkested Ilen kirke
Ilen kirkested
Kirkested 1800-tallet, fjerde kvartal 63°25′48″N 10°22′35″Ø Trondheim
84806 Kolstad kirkested Kolstad kirke
Kolstad kirkested
Kirkested 1900-tallet, fjerde kvartal 63°21′53″N 10°20′47″Ø Trondheim
84826 Korskirken? Korskirken? Kirkested Middelalder 63°25′47″N 10°24′02″Ø Trondheim
84856 Leira (Kvammen) kirkested Kirkested 1900-tallet 63°23′00″N 10°24′48″Ø Trondheim
84881 Lade kirkested Lade kirke
Lade kirkested
Kirkested Middelalder 63°26′46″N 10°26′19″Ø Trondheim
84882 Lademoen kirkested Lademoen kirke
Lademoen kirkested
Kirkested 1900-tallet, første kvartal 63°26′13″N 10°25′49″Ø Trondheim
84981 Strindheim kirkested Strindheim kirke
Strindheim kirkested
Kirkested 1900-tallet, fjerde kvartal 63°25′32″N 10°26′33″Ø Trondheim
85130 Nidaros domkirke - Nidarosdomen Nidarosdomen
Nidaros domkirke - Nidarosdomen
Kirkested Middelalder 63°25′37″N 10°23′50″Ø Trondheim
85274 Ranheim kirkested Ranheim kirke
Ranheim kirkested
Kirkested 1800-tallet, fjerde kvartal
1900-tallet, andre kvartal
63°25′47″N 10°32′08″Ø Trondheim
85605 Strinda kirkested Strinda kirke
Strinda kirkested
Kirkested 1900-tallet, første kvartal 63°24′47″N 10°26′40″Ø Trondheim
85614 Tempe kirkested Tempe kirke
Tempe kirkested
Kirkested 1900-tallet, tredje kvartal 63°24′40″N 10°24′02″Ø Trondheim
85618 Teslien kirkested Kirkested 1600-tallet, fjerde kvartal 63°24′53″N 10°30′30″Ø Trondheim
85620 Tiller kirkested Tiller kirke
Tiller kirkested
Kirkested 1600-tallet, tredje kvartal
1800-tallet, første kvartal
1900-tallet, første kvartal
63°21′41″N 10°24′19″Ø Trondheim
85888 Vår frue kirke, Mariakirken Vår Frue kirke (Trondheim)
Vår frue kirke, Mariakirken
Kirkested Middelalder
Høymiddelalder
63°25′49″N 10°23′54″Ø Trondheim
95769 Mariakirken, den eldre Mariakirken (Trondheim) Kirkested Tidlig middelalder 63°25′38″N 10°23′52″Ø Trondheim
96222 Søndre gt 7 Gregoriuskirken (Trondheim)
Søndre gt 7
Kirkested Tidlig middelalder 63°25′52″N 10°24′02″Ø Trondheim
96358 Kjøpmannsgaten 8 Kjøpmannsgata (Trondheim) Kirkested Middelalder 63°25′43″N 10°24′00″Ø Trondheim
156884 Rye nedlagte kirkested Kirkested Middelalder 63°25′30″N 10°09′17″Ø Trondheim
156893 Bratsberg gamle kirkested Kirkested Middelalder
1600-tallet, tredje kvartal
63°20′53″N 10°27′05″Ø Trondheim
156895 Hangran nedlagte kirkested Kirkested Middelalder 63°22′58″N 10°04′24″Ø Trondheim
84084 Elgeseter Elgeseter Klosteranlegg Tidlig middelalder 63°25′24″N 10°23′14″Ø Trondheim
85129 Nidarholm kloster Nidarholm kloster
Nidarholm kloster
Klosteranlegg Tidlig middelalder 63°27′04″N 10°23′00″Ø Trondheim
85207 Fransiskanerklosteret? Fransiskanerklosteret i Trondheim Klosteranlegg Middelalder 63°25′50″N 10°24′04″Ø Trondheim
85263 Dominikanerklosteret Dominikanerklosteret i Trondheim Klosteranlegg Middelalder
Høymiddelalder
63°25′42″N 10°23′57″Ø Trondheim
95059 Bakke kloster Bakke kloster / Bakke gård Klosteranlegg Tidlig middelalder 63°26′00″N 10°24′45″Ø Trondheim
87606 TRØNDELAG TEATER Trøndelag teater
TRØNDELAG TEATER
Kulturinstitusjoner - forsamlingshus 1800-tallet 63°25′46″N 10°23′32″Ø Trondheim
119755 Munkegata 22 Harmonien Harmonien (bygning)
Munkegata 22 Harmonien
Kulturinstitusjoner - forsamlingshus 1700-tallet, tredje kvartal 63°25′48″N 10°23′40″Ø Trondheim
26395 Våttåsen Våttåsen Merkestein Uviss tid 63°19′24″N 10°23′50″Ø Trondheim
45897 Hanger-våttan Hanger-våttan Merkestein Uviss tid 63°22′45″N 10°04′59″Ø Trondheim
55620 Trøhaugen Trøhaugen Merkestein Uviss tid 63°26′52″N 10°11′44″Ø Trondheim
55632 SOLEM NEDRE Merkestein Etterreformatorisk tid 63°24′40″N 10°34′48″Ø Trondheim
73043 Oksåsen (Flåkahaugen) Oksåsen (Flåkahaugen) Merkestein Førreformatorisk tid 63°24′25″N 10°07′40″Ø Trondheim
73056 Solemsvåttån Solemsvåttån Merkestein Uviss tid 63°24′34″N 10°35′00″Ø Trondheim
86031 BROVAKTEN / VOLLMESTERBOLIGEN Brovakten
BROVAKTEN / VOLLMESTERBOLIGEN
Offentlig institusjon 1700-tallet, fjerde kvartal 63°25′42″N 10°24′01″Ø Trondheim
87589 GAMLE RÅDHUS Gamle rådhus (Trondheim)
GAMLE RÅDHUS
Offentlig institusjon 1700-tallet 63°25′50″N 10°24′04″Ø Trondheim
117616 Trondheim distriktstollsted / tollboden Tollboden (Trondheim)
Trondheim distriktstollsted / tollboden
Offentlig institusjon 1900-tallet, første kvartal 63°26′21″N 10°24′11″Ø Trondheim
117618 Lagrettbygningen - Erling Skakkes gate 60 Erling Skakkes gate 60 / Frostating lagmannsrett
Lagrettbygningen - Erling Skakkes gate 60
Offentlig institusjon 1700-tallet, tredje kvartal
Uviss tid
63°25′47″N 10°23′01″Ø Trondheim
117619 Tukthuset - Kongens gate 85 Tukthuset i Trondheim
Tukthuset - Kongens gate 85
Offentlig institusjon 1700-tallet, andre kvartal 63°25′48″N 10°23′00″Ø Trondheim
26409 Rundtomen Tradisjonslokalitet Uviss tid 63°25′38″N 10°33′09″Ø Trondheim
87590 GLØSHAUGEN - Norges tekniske høgskole, nå NTNU Hovedbygningen (NTNU)
GLØSHAUGEN - Norges tekniske høgskole, nå NTNU
Undervisningsanlegg 1900-tallet 63°25′12″N 10°24′00″Ø Trondheim
87593 KATEDRALSKOLEN - HARSDORFFBYGNING Trondheim katedralskole
KATEDRALSKOLEN - HARSDORFFBYGNING
Undervisningsanlegg 1700-tallet 63°25′43″N 10°23′44″Ø Trondheim

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]