Liste over kulturminner i Holtålen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller Bing

Liste over kulturminner i Holtålen er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Holtålen. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
121000 Drøivolden Annen tekn-ind. lokalitet Førreformatorisk tid 62°54′16″N 11°11′22″Ø Holtålen
160596 Eidet smeltehytte Annen tekn-ind. lokalitet 1800-tallet, andre kvartal 62°51′23″N 11°13′06″Ø Holtålen
111700 Bergverk-gruveanlegg Bergverk-gruveanlegg Etterreformatorisk tid 62°56′46″N 11°06′09″Ø Holtålen
159344 Muggruva Bergverk-gruveanlegg 1700-tallet, tredje kvartal 62°43′13″N 11°17′41″Ø Holtålen
143916 Brønn/kilde/vannpost Brønn/kilde/vannpost Eldre enn 100 år 62°42′02″N 10°55′33″Ø Holtålen
143917 Brønn/kilde/vannpost Brønn/kilde/vannpost Eldre enn 100 år 62°42′05″N 10°55′26″Ø Holtålen
16808 HOF ELLER VEN Forsvarsanlegg Uviss tid 62°50′39″N 11°17′15″Ø Holtålen
26462 HOV NORDSTUEN Forsvarsanlegg Uviss tid 62°50′34″N 11°17′31″Ø Holtålen
46417 GRØNLI Forsvarsanlegg Etterreformatorisk tid 62°50′11″N 11°19′35″Ø Holtålen
67060 TRØEN Forsvarsanlegg Folkevandringstid 62°46′20″N 11°11′26″Ø Holtålen
67074 Skansen Skansen (Holtålen) Forsvarsanlegg Uviss tid 62°48′34″N 11°20′39″Ø Holtålen
67076 KROKAN Forsvarsanlegg Uviss tid 62°50′34″N 11°17′26″Ø Holtålen
95500 Innskrift/ristning Innskrift/ristning 2Førreformatorisk tid-tallet 62°53′57″N 11°09′53″Ø Holtålen
26438 HOLTÅLEN PRESTEG Kirkested Middelalder 62°55′35″N 11°08′43″Ø Holtålen
83811 Aunegrenda kirkested Aunegrenda kapell
Aunegrenda kirkested
Kirkested 1900-tallet, tredje kvartal 62°57′10″N 11°15′21″Ø Holtålen
84470 Haltdalen kirkested Haltdalen kirke
Haltdalen kirkested
Kirkested Middelalder
1800-tallet, fjerde kvartal
62°55′31″N 11°08′45″Ø Holtålen
84569 Hessdalen kirkested Hessdalen kirke
Hessdalen kirkested
Kirkested 1900-tallet, andre kvartal 62°47′26″N 11°10′52″Ø Holtålen
85957 Ålen kirkested Ålen kirke
Ålen kirkested
Kirkested Middelalder
1800-tallet, fjerde kvartal
62°50′38″N 11°17′06″Ø Holtålen
26448 Våttåsen Våttåsen Merkestein Uviss tid 62°47′02″N 11°22′31″Ø Holtålen
43134 Åsen Ovnslokalitet Uviss tid 62°52′32″N 11°11′03″Ø Holtålen
143910 Rituell-kultisk lokalitet Rituell-kultisk lokalitet Eldre enn 100 år 62°43′58″N 10°59′59″Ø Holtålen
143912 Rituell-kultisk lokalitet Rituell-kultisk lokalitet Eldre enn 100 år 62°42′03″N 10°55′27″Ø Holtålen
143915 Rituell-kultisk lokalitet Rituell-kultisk lokalitet Eldre enn 100 år 62°43′52″N 11°00′05″Ø Holtålen
56136 Hovsvollen, Hovsmo Seter Uviss tid 62°57′19″N 11°14′52″Ø Holtålen
143919 Seter Seter Eldre enn 100 år 62°43′50″N 11°08′45″Ø Holtålen
36821 GRAFTÅS (MEGÅRD) Torvproduksjon Uviss tid 62°50′07″N 11°23′03″Ø Holtålen
67052 Envollen Tradisjonslokalitet Middelalder 62°55′51″N 11°20′38″Ø Holtålen
67073 Stampfossen Tradisjonslokalitet Uviss tid 62°45′51″N 11°20′18″Ø Holtålen
143918 Tradisjonslokalitet Tradisjonslokalitet Eldre enn 100 år 62°41′28″N 10°48′16″Ø Holtålen

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]