Liste over kulturminner i Hitra

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller Bing

Liste over kulturminner i Hitra er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Hitra. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
9033 Varden Bautasteinslokalitet Førreformatorisk tid 63°38′39″N 8°49′47″Ø Hitra
124391 Fjellvær I Bergkunst Bronsealder 63°38′03″N 9°09′07″Ø Hitra
38452 Kalvøya (Djupsundet) Kalvøya (Djupsundet) Havneområde 1800-tallet
Uviss tid
63°31′25″N 9°06′52″Ø Hitra
137479 Kalvøya (Djupsundet) Kalvøya (Djupsundet) Havneområde Uviss tid 63°31′20″N 9°06′53″Ø Hitra
139134 Jektvika Jektvika Havneområde Førreformatorisk tid 63°30′26″N 9°04′10″Ø Hitra
143742 Horsøya Horsøya Havneområde Førreformatorisk tid 63°30′36″N 9°04′11″Ø Hitra
143743 Horsøya Horsøya Havneområde Etterreformatorisk tid 63°30′35″N 9°04′13″Ø Hitra
143745 Horsøya Horsøya Havneområde Etterreformatorisk tid 63°30′36″N 9°04′07″Ø Hitra
9034 (ved gården) Kirkegårdslokalitet Middelalder 63°37′31″N 8°44′43″Ø Hitra
18389 Ulvan Kirkegårdslokalitet Middelalder 63°40′27″N 9°02′19″Ø Hitra
84027 Dolm kirkested Dolm kirke
Dolm kirkested
Kirkested Middelalder 63°37′59″N 8°42′24″Ø Hitra
84133 Fillan kirkested Fillan kirke
Fillan kirkested
Kirkested Middelalder
1600-tallet, fjerde kvartal
1700-tallet, fjerde kvartal
63°36′26″N 8°58′29″Ø Hitra
84183 Forsnes kirkested Forsnes kapell
Forsnes kirkested
Kirkested 1700-tallet, tredje kvartal 63°25′49″N 8°25′40″Ø Hitra
84579 Hitra kirkested Hitra kirke
Hitra kirkested
Kirkested 1900-tallet, andre kvartal 63°37′43″N 8°43′36″Ø Hitra
84861 Kvenvær kirkested Kvenvær kirke
Kvenvær kirkested
Kirkested Middelalder
1700-tallet, tredje kvartal
1900-tallet, første kvartal
63°31′47″N 8°22′55″Ø Hitra
85146 Nordbotn kirkested Nordbotn kirke
Nordbotn kirkested
Kirkested 1900-tallet, første kvartal 63°38′56″N 9°08′13″Ø Hitra
85390 Sandstad kirkested Sandstad kirke
Sandstad kirkested
Kirkested 1800-tallet, fjerde kvartal 63°31′23″N 9°04′43″Ø Hitra
126905 Ulvan kirkested Ulvan kirke Kirkested Middelalder 63°40′28″N 9°02′18″Ø Hitra
156464 Kvenvær gamle kirkested på Hakkbuan Kirkested Middelalder
1700-tallet, andre kvartal
1700-tallet, tredje kvartal
63°30′41″N 8°17′25″Ø Hitra
122407 Mølle/kvernhus Mølle/kvernhus Etterreformatorisk tid 63°25′50″N 8°28′45″Ø Hitra

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]