Liste over kulturminner i Inderøy

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller | WikiMap

Liste over kulturminner i Inderøy er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Inderøy. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
8709 Vangsåker'n Bautasteinslokalitet Førreformatorisk tid 63°52′16″N 11°17′00″Ø Inderøy
8739 Gran mellom Bautasteinslokalitet Førreformatorisk tid 63°54′49″N 11°16′31″Ø Inderøy
18093 Lorås nedre Bautasteinslokalitet Førreformatorisk tid 63°52′22″N 11°23′02″Ø Inderøy
28121 Vangshylla Bautasteinslokalitet Uviss tid 63°50′25″N 11°05′41″Ø Inderøy
38095 Jystad nordre Bautasteinslokalitet Førreformatorisk tid 63°51′39″N 11°09′54″Ø Inderøy
38101 Letnesvågen Bautasteinslokalitet Førreformatorisk tid 63°54′06″N 11°08′12″Ø Inderøy
48122 Vist nedre Bautasteinslokalitet Uviss tid 63°55′42″N 11°13′14″Ø Inderøy
48126 Hommeldalsbakkene Bautasteinslokalitet Førreformatorisk tid 63°54′41″N 11°18′28″Ø Inderøy
18530 Kloberget Kloberget Bergkunst Bronsealder 63°53′17″N 11°10′59″Ø Inderøy
55713 Kvennavika (Selset) Helleristningene i Kvennavika
Kvennavika (Selset)
Bergkunst Steinalder 63°51′58″N 11°02′27″Ø Inderøy
123162 Kirknes I - III Kirknes I - III Bergkunst Uviss tid 63°54′45″N 11°11′07″Ø Inderøy
18540 Persberget (Pershaugen) Persberget (Pershaugen) Forsvarsanlegg Eldre jernalder 63°55′53″N 11°15′22″Ø Inderøy
28147 Kverkilhaugen Kverkilhaugen Forsvarsanlegg Eldre jernalder 63°50′58″N 11°21′03″Ø Inderøy
28158 Klingerhaugen Klingerhaugen Forsvarsanlegg Eldre jernalder 63°52′24″N 11°29′18″Ø Inderøy
57897 Åsakammen Åsakammen Forsvarsanlegg Eldre jernalder 63°51′43″N 11°25′00″Ø Inderøy
87439 SUNDNES Sundnes Gårdstun Etterreformatorisk tid
1700-tallet
1700-tallet, andre kvartal
1800-tallet, tredje kvartal
63°52′11″N 11°15′14″Ø Inderøy
119738 Viken Vika Viken Vika Gårdstun 1800-tallet 63°51′07″N 11°19′13″Ø Inderøy
87468 VINJESJØEN Vinjesjøen
VINJESJØEN
Husmannsplass 1800-tallet 63°48′50″N 11°00′15″Ø Inderøy
149121 Husmannsplass Husmannsplass Etterreformatorisk tid 63°53′06″N 11°16′26″Ø Inderøy
8733 Kirktomta Kirktomta Kirkested Middelalder 63°54′47″N 11°11′03″Ø Inderøy
28100 Sakshaug gamle kirkested Sakshaug gamle kirke
Sakshaug gamle kirkested
Kirkested Middelalder 63°52′30″N 11°16′05″Ø Inderøy
59537 Ulven Ulven kirketuft Kirkested Middelalder 63°50′41″N 11°08′40″Ø Inderøy
84672 Hustad kirkested Hustad kirke
Hustad kirkested
Kirkested Middelalder 63°58′01″N 11°20′53″Ø Inderøy
84778 Kirkenes (Kjerknes) kirkested Kirkested Middelalder 63°54′48″N 11°11′03″Ø Inderøy
84868 Kvistad kirkested Kirkested Middelalder 63°52′45″N 11°14′57″Ø Inderøy
84937 Melting (Meltingen) kirkested Kirkested Middelalder 63°47′46″N 10°45′57″Ø Inderøy
85074 Mosvik kirkested Mosvik kirkested
Mosvik kirkested
Kirkested Middelalder
1800-tallet, fjerde kvartal
63°49′04″N 10°59′29″Ø Inderøy
85356 Sakshaug kirkested Sakshaug kirkested
Sakshaug kirkested
Kirkested 1800-tallet, tredje kvartal 63°52′19″N 11°16′33″Ø Inderøy
85360 Salberg kirkested Salberg kirkested
Salberg kirkested
Kirkested Middelalder
162
63°51′01″N 11°24′28″Ø Inderøy
85395 Hegstad kirkested Heggstad kirke
Hegstad kirkested
Kirkested 1800-tallet, fjerde kvartal 63°56′48″N 11°19′39″Ø Inderøy
85722 Ulven (Ulvin) kirkested Kirkested Middelalder 63°50′41″N 11°08′39″Ø Inderøy
85823 Vestvik kirkested Vestvik kirkested
Vestvik kirkested
Kirkested Middelalder
1800-tallet, andre kvartal
1900-tallet, første kvartal
63°53′32″N 10°58′01″Ø Inderøy
87437 Røvika (Inderøy kapellangård) Røvika (Inderøy kapellangård) Prestegård 1600-tallet
1800-tallet
1900-tallet, andre kvartal
63°51′59″N 11°12′55″Ø Inderøy
87438 INDERØY PRESTEGÅRD Inderøy prestegård
INDERØY PRESTEGÅRD
Prestegård Etterreformatorisk tid
1800-tallet
63°53′02″N 11°17′04″Ø Inderøy
38102 Letnes, Olavskjelda Tradisjonslokalitet Førreformatorisk tid 63°54′24″N 11°08′40″Ø Inderøy

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]