Liste over kulturminner i Leka

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller Bing

Liste over kulturminner i Leka er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Leka. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
110350 Sommerfjøsen i Einaskaret? Sommerfjøsen i Einaskaret? Annen bygningslokalitet 1900-tallet 65°03′38″N 11°33′20″Ø Leka
110686 Solsemvika Solsemvika Annen bygningslokalitet 1900-tallet, andre kvartal 65°02′33″N 11°33′38″Ø Leka
8381 Solsem I /Solsemhulen Solsem I /Solsemhulen Bergkunst Steinalder
Bronsealder
65°03′41″N 11°34′22″Ø Leka
57521 Mannatind Mannatind Forsvarsanlegg Jernalder
Eldre jernalder
65°05′57″N 11°35′54″Ø Leka
74380 Steinstind Steinstind Forsvarsanlegg Jernalder
Eldre jernalder
65°06′01″N 11°36′19″Ø Leka
87451 Sklinna fyrstasjon Sklinna fyr
Sklinna fyrstasjon
Fyrstasjon-losstasjon 1900-tallet 65°12′06″N 10°59′45″Ø Leka
38200 Kvaløy Gårdsanlegg Førreformatorisk tid 65°06′39″N 11°39′07″Ø Leka
109562 Solsem Solsem Gårdstun 1900-tallet, tredje kvartal 65°03′06″N 11°33′17″Ø Leka
110339 solsem solsem Gårdstun 1800-tallet, andre kvartal 65°03′29″N 11°33′27″Ø Leka
110344 Bakkan Bakkan Gårdstun Etterreformatorisk tid
1800-tallet
1800-tallet, andre kvartal
1800-tallet, tredje kvartal
1900-tallet
65°03′09″N 11°33′05″Ø Leka
110347 Bergsmo Bergsmo Gårdstun 1800-tallet, andre kvartal 65°03′23″N 11°33′37″Ø Leka
110348 Auståker Auståker Gårdstun 1800-tallet 65°03′31″N 11°33′56″Ø Leka
110349 Flåtta Flåtta Gårdstun 1800-tallet 65°03′28″N 11°33′38″Ø Leka
110687 Solsemvika Solsemvika Gårdstun 1900-tallet 65°02′31″N 11°33′30″Ø Leka
109637 Vestre Leka handelslag Vestre Leka handelslag Handelsanlegg 1900-tallet, første kvartal 65°03′15″N 11°33′20″Ø Leka
8390 Kvaløy Havneområde Førreformatorisk tid 65°06′42″N 11°38′14″Ø Leka
18191 Kvaløy Havneområde Førreformatorisk tid 65°06′38″N 11°38′19″Ø Leka
47780 Klubbenhula Klubbenhula Innskrift/ristning Etterreformatorisk tid
Uviss tid
65°05′03″N 11°35′03″Ø Leka
84284 Leka kirkested Leka kirkested
Leka kirkested
Kirkested Middelalder
162
1800-tallet, tredje kvartal
65°05′19″N 11°42′37″Ø Leka

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]