Liste over kulturminner i Selbu

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller Bing

Liste over kulturminner i Selbu er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Selbu. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
128098 Røset melkerampe
Røset melkerampe
Annen bygningslokalitet 1900-tallet 63°12′21″N 11°04′23″Ø Selbu
128215 Velve melkerampe
Velve melkerampe
Annen bygningslokalitet 1900-tallet 63°12′18″N 11°05′03″Ø Selbu
128216 Bårdsgard melkerampe
Bårdsgard melkerampe
Annen bygningslokalitet 1900-tallet 63°11′38″N 11°09′29″Ø Selbu
128217 Eidemsgjerdet melkerampe
Eidemsgjerdet melkerampe
Annen bygningslokalitet 1900-tallet 63°14′54″N 11°04′09″Ø Selbu
128218 Hoem melkerampe
Hoem melkerampe
Annen bygningslokalitet 1900-tallet 63°12′25″N 11°03′15″Ø Selbu
128219 Hårstadengene melkerampe
Hårstadengene melkerampe
Annen bygningslokalitet 1900-tallet 63°12′26″N 11°01′38″Ø Selbu
128220 Kolstad melkerampe
Kolstad melkerampe
Annen bygningslokalitet 1900-tallet 63°11′35″N 11°04′20″Ø Selbu
101971 Grøtte I Grøtte I Bergkunst Bronsealder 63°15′58″N 11°00′04″Ø Selbu
101972 Grøtte II Grøtte II Bergkunst Bronsealder 63°15′00″N 10°54′38″Ø Selbu
101973 Grøtte III Grøtte III Bergkunst Bronsealder 63°14′59″N 10°54′39″Ø Selbu
101974 Grøtte IV Grøtte IV Bergkunst Bronsealder 63°14′59″N 10°54′40″Ø Selbu
102119 Grøtte V Grøtte V Bergkunst Bronsealder 63°14′57″N 10°54′57″Ø Selbu
102131 Solem 1 (Solem I, II, XV, XVI, XVII, XVIII) Solem 1 (Solem I, II, XV, XVI, XVII, XVIII) Bergkunst Bronsealder
Steinalder
Uviss tid
63°14′58″N 10°53′26″Ø Selbu
102132 Solem 2 (Solem III-VIII, X-XIV) Solem 2 (Solem III-VIII, X-XIV) Bergkunst Bronsealder
Uviss tid
63°14′56″N 10°54′04″Ø Selbu
102133 Solem 3 (Solem IX) Solem 3 (Solem IX) Bergkunst Bronsealder 63°15′04″N 10°52′43″Ø Selbu
122791 Solem XIX-XXIII Solem XIX-XXIII Bergkunst Bronsealder
Uviss tid
63°15′00″N 10°53′14″Ø Selbu
123066 Engan I Engan I Bergkunst Bronsealder 63°15′17″N 10°57′44″Ø Selbu
123068 Balstad I Balstad I Bergkunst Bronsealder 63°15′44″N 10°58′40″Ø Selbu
123077 Svinås I Svinås I Bergkunst Bronsealder 63°15′58″N 11°00′16″Ø Selbu
123080 Stamnes I Stamnes I Bergkunst Bronsealder 63°16′20″N 11°01′45″Ø Selbu
122651 KJØSNES SØNDRE Forsvarsanlegg Romertid 63°13′20″N 10°56′47″Ø Selbu
122688 Gullsetborgen Forsvarsanlegg Yngre bronsealder 63°11′30″N 10°56′20″Ø Selbu
83903 Børdalen kirkested Bjørdalen kirkested Kirkested Middelalder 63°17′04″N 11°10′44″Ø Selbu
84162 Flora kirkested Flora kapell Kirkested 1900-tallet, andre kvartal 63°06′34″N 11°18′34″Ø Selbu
85415 Selbu kirkested Selbu kirke
Selbu kirkested
Kirkested Middelalder 63°12′59″N 11°02′32″Ø Selbu
85416 Selbustrand kirkested Selbustrand kirke Kirkested 1900-tallet, første kvartal 63°14′55″N 10°57′07″Ø Selbu
86030 SELBU GAMLE PRESTEGÅRD, museum Selbu gamle prestegård, museum Prestegård Etterreformatorisk tid
1700-tallet, andre kvartal
63°12′57″N 11°02′32″Ø Selbu

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]