Liste over kulturminner i Ørland

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller | WikiMap

Liste over kulturminner i Ørland er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Ørland. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
16836 Borgklinten Borgklinten Forsvarsanlegg Eldre jernalder 63°42′47″N 9°47′27″Ø Ørland
94380 ØRLAND HOVEDFLYSTASJON Ørland hovedflystasjon Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 63°42′44″N 9°36′57″Ø Ørland
94381 LØRBERN Lørbern Forsvarsanlegg 1900-tallet, tredje kvartal 63°43′09″N 9°39′40″Ø Ørland
94392 BREKSTAD TANKANLEGG Brekstad tankanlegg Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 63°41′14″N 9°39′06″Ø Ørland
87623 KJEUNGSKJÆR FYRSTASJON Kjeungskjær fyr
KJEUNGSKJÆR FYRSTASJON
Fyrstasjon-losstasjon 1800-tallet 63°43′37″N 9°31′50″Ø Ørland
119777 Storfosen Storfosen gods Gårdstun Etterreformatorisk tid 63°39′48″N 9°24′13″Ø Ørland
87399 AUSTRÅT (ØSTERÅT) Austråttborgen
AUSTRÅT (ØSTERÅT)
Herregård-lystgård Middelalder
1600-tallet, tredje kvartal
1700-tallet, fjerde kvartal
63°42′13″N 9°44′39″Ø Ørland
60181 Komersøya Komersøya Innskrift/ristning Førreformatorisk tid 63°38′06″N 9°19′53″Ø Ørland
60180 Kråkvåg kirkested - Ishuset ved Kirkvika Kirkegårdslokalitet Middelalder 63°38′30″N 9°19′49″Ø Ørland
7012 Storfosen gods Storfosen gods Kirkested Middelalder 63°39′48″N 9°24′13″Ø Ørland
16871 Storfosen (Storfosna) kirkested Kirkested Middelalder 63°39′48″N 9°24′16″Ø Ørland
46440 Storfosen Storfosna kirke
Storfosen
Kirkested Senmiddelalder 63°39′47″N 9°24′15″Ø Ørland
60207 Nygården (Vik) Kirkested Middelalder 63°41′56″N 9°38′19″Ø Ørland
85585 Storfosna kirkested Storfosna kirke
Storfosna kirkested
Kirkested Middelalder
1900-tallet, første kvartal
63°39′46″N 9°23′52″Ø Ørland
85835 Vik kirkested Kirkested Middelalder 63°41′56″N 9°38′18″Ø Ørland
85908 Ørland kirkested Ørland kirke
Ørland kirkested
Kirkested Middelalder 63°41′30″N 9°39′04″Ø Ørland
67118 Hoff Hoff (Ørland) Rituell-kultisk lokalitet Førreformatorisk tid 63°43′25″N 9°40′58″Ø Ørland
145988 Tarva Annen bygningslokalitet 1900-tallet, andre kvartal 63°49′15″N 9°25′02″Ø Ørland
6852 Varden. Bautasteinslokalitet Førreformatorisk tid 63°49′00″N 9°40′30″Ø Ørland
60263 Fangneshaugen. Bautasteinslokalitet Førreformatorisk tid 63°51′58″N 9°51′20″Ø Ørland
26374 Teksdal Teksdal Bergkunst Steinalder
Steinalder
63°51′18″N 9°52′51″Ø Ørland
26379 Gjølga (Rauhammerfjellet) Gjølga (Rauhammerfjellet) Bergkunst Bronsealder
Steinalder
63°48′34″N 9°58′10″Ø Ørland
101978 Mølnargården Mølnargården Bergkunst Steinalder 63°46′14″N 9°44′21″Ø Ørland
101979 Heggvik Heggvik Bergkunst Steinalder 63°44′35″N 9°53′51″Ø Ørland
122982 Melem I Melem I Bergkunst Bronsealder 63°49′58″N 9°41′27″Ø Ørland
122988 Tørrem I - III Tørrem I - III Bergkunst Bronsealder 63°49′17″N 9°42′23″Ø Ørland
127865 Bergkunst Bergkunst Steinalder 63°49′40″N 9°55′34″Ø Ørland
127866 Bergkunst Bergkunst Førreformatorisk tid 63°49′23″N 9°56′01″Ø Ørland
145647 Dam/demningsanlegg Dam/demningsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 63°49′26″N 9°25′27″Ø Ørland
145649 Dam/demningsanlegg Dam/demningsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 63°49′36″N 9°25′10″Ø Ørland
145651 Dam/demningsanlegg Dam/demningsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 63°49′32″N 9°25′18″Ø Ørland
145836 Tarva Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 63°49′25″N 9°25′26″Ø Ørland
145847 Tarva Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 63°49′16″N 9°25′16″Ø Ørland
145867 Tarva Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 63°49′25″N 9°25′26″Ø Ørland
145887 Tarva Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 63°48′59″N 9°23′56″Ø Ørland
145897 Tarva Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 63°49′31″N 9°25′27″Ø Ørland
145916 Valøya Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 63°49′32″N 9°25′08″Ø Ørland
145932 Valøya Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 63°49′31″N 9°25′07″Ø Ørland
145968 Tarva Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 63°49′29″N 9°25′07″Ø Ørland
145972 Tarva Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 63°49′24″N 9°25′34″Ø Ørland
145977 Tarva Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 63°49′25″N 9°25′28″Ø Ørland
145984 Tarva
Tarva
Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 63°49′30″N 9°24′54″Ø Ørland
145985 Tarva Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 63°49′24″N 9°25′23″Ø Ørland
145998 Leiren Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 63°49′15″N 9°25′19″Ø Ørland
146007 Tarva Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 63°49′24″N 9°25′25″Ø Ørland
146023 Valøya Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 63°49′27″N 9°24′50″Ø Ørland
146037 Tarva Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 63°49′25″N 9°25′22″Ø Ørland
146038 Tarva Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 63°49′20″N 9°25′05″Ø Ørland
146047 Leiren Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 63°49′15″N 9°25′17″Ø Ørland
146056 Tarva Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 63°49′17″N 9°25′14″Ø Ørland
146057 Myhren Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 63°49′16″N 9°25′17″Ø Ørland
146067 Tarva Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 63°49′31″N 9°25′04″Ø Ørland
146135 Tarva Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 63°49′05″N 9°25′07″Ø Ørland
146136 Tarva Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 63°49′12″N 9°25′08″Ø Ørland
146806 Forsvarsanlegg Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 63°49′37″N 9°30′33″Ø Ørland
146807 Forsvarsanlegg Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 63°49′37″N 9°30′33″Ø Ørland
146811 Forsvarsanlegg Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 63°49′37″N 9°30′33″Ø Ørland
146812 Forsvarsanlegg Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 63°49′37″N 9°30′33″Ø Ørland
146813 Forsvarsanlegg Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 63°49′43″N 9°30′42″Ø Ørland
146814 Forsvarsanlegg Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 63°49′43″N 9°30′46″Ø Ørland
87440 VALLERSUND HANDELSSTED Vallersund gård
VALLERSUND HANDELSSTED
Handelsanlegg 1700-tallet
1800-tallet
1800-tallet, andre kvartal
1800-tallet, tredje kvartal
63°51′44″N 9°44′59″Ø Ørland
146039 Kirkegårdslokalitet Kirkegårdslokalitet 1900-tallet, andre kvartal 63°48′39″N 9°22′39″Ø Ørland
83901 Bjugn kirkested Bjugn kirkested
Bjugn kirkested
Kirkested 162
1900-tallet, tredje kvartal
63°45′33″N 9°44′09″Ø Ørland
84523 Hegvik kirkested Hegvik kirkested
Hegvik kirkested
Kirkested 1800-tallet, tredje kvartal 63°44′18″N 9°52′44″Ø Ørland
84754 Jøssund kirkested Jøssund kirkested
Jøssund kirkested
Kirkested Middelalder
1800-tallet, fjerde kvartal
63°51′41″N 9°48′35″Ø Ørland
85110 Nes gamle kirkested Kirkested Middelalder
1700-tallet, tredje kvartal
63°46′11″N 9°35′10″Ø Ørland
85118 Nes kirkested Nes kirke
Nes kirkested
Kirkested 1800-tallet, fjerde kvartal 63°47′05″N 9°36′15″Ø Ørland
156409 Jøssund gamle kirkested Kirkested Middelalder
Senmiddelalder
1500-tallet
63°50′38″N 9°47′14″Ø Ørland
156448 Nes eldste kirkested Kirkested Middelalder 63°46′11″N 9°35′15″Ø Ørland
147098 Merkestein Merkestein Etterreformatorisk tid 63°48′30″N 9°25′17″Ø Ørland
147099 Merkestein Merkestein Etterreformatorisk tid 63°48′09″N 9°24′40″Ø Ørland
147100 Merkestein Merkestein Etterreformatorisk tid 63°47′59″N 9°25′01″Ø Ørland
147101 Merkestein Merkestein Etterreformatorisk tid 63°48′18″N 9°24′30″Ø Ørland
73032 Runeberget Runeberget Runer/innskrifter Førreformatorisk tid 63°49′05″N 9°40′58″Ø Ørland
123000 Varghiet Varghiet (oppdatert 2009 med utgangspunkt i bergku Runer/innskrifter Steinalder
Etterreformatorisk tid
63°48′45″N 9°58′43″Ø Ørland
136285 D/S Irma DS «Irma» (1906)
D/S Irma
Skipsfunn 1900-tallet, første kvartal 63°47′27″N 9°32′57″Ø Bjugn
145621 Vannforsyningsanlegg Vannforsyningsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 63°49′35″N 9°25′06″Ø Ørland
145623 Vannforsyningsanlegg Vannforsyningsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 63°49′07″N 9°25′34″Ø Ørland
145652 Vannforsyningsanlegg Vannforsyningsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 63°49′05″N 9°25′08″Ø Ørland
145661 Vannforsyningsanlegg Vannforsyningsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 63°49′26″N 9°25′30″Ø Ørland
145664 Vannforsyningsanlegg Vannforsyningsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 63°49′33″N 9°24′55″Ø Ørland
145666 Vannforsyningsanlegg Vannforsyningsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 63°48′58″N 9°23′54″Ø Ørland

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]