Liste over innsjøer i Hedmark

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over innsjøer i Hedmark er innsjøer større en én kvadratkilometer som helt eller delvis ligger innenfor grensene til Hedmark fylke.

Navn Areal km² Moh. Beliggenhet Bemerkning
Mjøsa 369,0339 123 Stange, Hamar og Ringsaker; også Eidsvoll (Akershus) Østre Toten, Gjøvik og Lillehammer (Oppland)
Femunden 203,4832 662 Engerdal og Os delvis Røros (Trøndelag)
Storsjøen 47,8742 252–248 Åmot og Rendalen
Osensjøen 43,6430 438–431 Åmot og Trysil
Storsjøen 42,7275 129 Sør-Odal og Nord-Odal
Rogen 35,2607 757 Engerdal også Røros (Trøndelag); Sverige
Isteren 28,7758 645 Engerdal
Sølensjøen 22,4307 688 Rendalen
Røgden 15,6695 280 Grue delvis Sverige
Savalen 15,1831 708–703 Alvdal og Tynset
Skasen 13,3538 266 Kongsvinger og Grue
Møkeren 12,7706 175–174 Kongsvinger
Engeren 11,6480 472 Trysil og Engerdal
Fundin 10,0460 1021 Folldal delvis Oppdal (Trøndelag)
Næra 9,4525 340–338 Ringsaker
Sørmesna 6,9303 520–514 Ringsaker
Varaldsjøen 6,5102 203–197 Kongsvinger delvis Sverige
Innerdalsvatnet 6,4192 813–778 Tynset delvis Rennebu (Trøndelag)
Langsjøen 6,2801 709 Engerdal og Tolga
Vonsjøen 6,2092 788 Engerdal; Sverige
Nordmesna 6,0750 520–511 Ringsaker delvis Lillehammer (Oppland)
Skjervangen 5,6260 176 Eidskog
Atnsjøen 5,0567 701 Stor-Elvdal delvis Sør-Fron (Oppland)
Vurrusjøen 5,0501 663 Engerdal
Tannsjøen 4,9454 167 Eidskog; Sverige
Rotbergsjøen (Mellom Røgden) 4,9402 331 Grue
Fallsjøen (Nordre Røgden) 4,7343 370 Åsnes delvis Sverige
Halsjøen 4,4597 299 Våler delvis Sverige
Frysjøen 4,2747 204 Grue
Falningsjøen 4,1896 873–825 Tynset
Mangen 4,1286 194 Eidskog delvis Aurskog-Høland (Akershus)
Grøvelsjøen 4,1007 765 Engerdal; Sverige
Nugguren 4,0663 150 Kongsvinger
Helgesjøen 3,9965 164 Eidskog; Sverige
Gjesåssjøen 3,9755 176 Åsnes
Rokosjøen 3,7724 215 Løten og Elverum
Forollsjøen 3,7651 993 Os også Midtre Gauldal og Holtålen (Trøndelag)
Lomnessjøen 3,6768 256 Rendalen
Flensjøen 3,3817 780 Os delvis Røros (Trøndelag)
Vermunden 3,3773 215 Åsnes
Søndre Hærsjøen 3,3540 228 Kongsvinger
Utgardsjøen 3,4794 127 Kongsvinger delvis Sverige
Litle Vonsjøen 3,1764 783 Engerdal delvis Sverige
Galtsjøen 2,8966 643 Engerdal og Rendalen
Hukusjøen 2,8008 177 Åsnes og Grue
Sennsjøen 2,7920 520 Trysil Areal inkludert Øygrunnet
Siksjøen 2,6951 710 Os
Marsjøen 2,6714 1064 Folldal
Vingersjøen 2,6153 142 Kongsvinger
Storsjøen 2,6003 764 Tolga
Digeren 2,5299 236 Kongsvinger og Eidskog
Myklebysjøen 2,3681 989 Stor-Elvdal
Harrsjøen 2,3375 676 Rendalen
Storbronken 2,3366 367 Våler, Løten og Elverum
Råsen 2,3034 136 Nord-Odal
Nedre Roasten 2,2938 720 Engerdal delvis Røros (Trøndelag)
Gutulisjøen 2,1821 692 Engerdal
Fløtningsjøen 2,1667 662 Engerdal delvis Sverige
Fjellgutusjøen 2,1276 734 Engerdal
Sigernessjøen 2,0967 182 Kongsvinger
Veksen 2,0946 660 Rendalen
Øyersjøene 2,0553 270–269 Kongsvinger Areal inkluderer både Søndre og Nordre Øyersjøen
Bureien 2,0254 212 Kongsvinger
Sætersjøen (Os) 2,0009 806 Os delvis Røros (Trøndelag)
Nessjøen 1,9644 132 Eidskog
Narsjøen 1,9543 737 Os
Nøklevatnet 1,9149 352 Grue delvis Sverige
Harasjøen 1,8186 280 Stange
Nordre Billingen 1,7557 196 Eidskog og Kongsvinger
Løpsjøen 1,7276 235 Åmot
Søre Rensjøen 1,7263 819 Rendalen
Storjyltingen 1,6978 683 Engerdal
Brumundsjøen 1,6750 633 Ringsaker og Hamar
Storsverjesjøen 1,6598 873–868 Tynset
Havsjøen 1,6003 220 Eidskog; delvis Aurskog-Høland (Akershus)
Breisjøen 1,5822 951 Alvdal
Rønsjøen 1,5744 888 Engerdal
Steinreien 1,5170 220 Kongsvinger
Store Tallsjøen 1,5108 665 Tolga
Nøklevatnet 1,5037 424 Nord-Odal, Grue og Åsnes
Dølisjøen 1,4836 170 Sør-Odal
Kroksjøen 1,4825 882–879 Ringsaker
Bæreia 1,3783 231 Kongsvinger
Søndre Øyungen 1,3607 194 Eidskog
Søndre Billingen 1,3572 182 Eidskog
Grunna 1,3544 800 Ringsaker
Nordre Fløgen 1,3169 313 Våler
Storhiåsjøen 1,3109 931 Tynset delvis Midtre Gauldal (Trøndelag)
Øysjøen 1,3058 190 Eidskog delvis Aurskog-Høland (Akershus)
Sjusjøen 1,2509 810–806 Ringsaker
Østersjøen 1,2506 349 Åmot
Stikkelen 1,2445 764 Tolga Areal innkl. Asmaren
Stor-Børsjøen 1,2332 910 Tynset
Kynnsjøen 1,2288 290 Våler og Elverum Areal inkl. Renmyrsjøen
Nettmangen 1,1993 201 Sør-Odal delvis Nes (Akershus)
Finnstadsjøen 1,1975 516 Rendalen og Tynset
Tørrbergsjøen 1,1898 466 Trysil
Nordre Hærsjøen 1,1564 228 Kongsvinger
Storbørja 1,1551 301 Eidskog, Kongsvinger og Sør-Odal
Holmsjøen 1,1419 559 Åmot
Arasjøen 1,1115 693 Rendalen
Holmsjøen 1,1056 173 Eidskog delvis Sverige
Nørdersjøen 1,1011 765 Tolga
Namnsjøen 1,0982 198 Grue
Rotnesjøen 1,0858 260 Grue
Nordre Baksjøen 1,0633 357 Grue
Stugusjøen 1,0574 676 Tynset
Meitsjøen 1,0524 357 Nord-Odal og Grue
Sørsjøen 1,0508 670 Engerdal
Ottsjøen 1,0209 369 Nord-Odal og Stange; delvis Eidsvoll (Akershus)

Kilder[rediger | rediger kilde]