Liste over innsjøer i Trøndelag

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over innsjøer i Trøndelag er innsjøer og deler av innsjøer som ligger innenfor grensene til Trøndelag fylke. Dersom innsjøen ligger i flere kommuner er den kommunen som tilregnes størstedelen oppført først.

Denne listen er foreløpig ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den. Husk referanser.


Navn Areal km² Moh. Beliggenhet Bemerkning
Almåsgrønningen 3,80 203 Høylandet
Andorsjøen 4,25 364 Snåsa
Aursunden 46,4 690 Røros
Austre Sipmeken 2,49 668 Røyrvik delvis Sverige
Bangsjøan 21,07 315 Snåsa, Steinkjer, Overhalla, Grong
Beingårdsvatnet 2,19 104-111 Flatanger
Benna 5,73 184 Melhus
Bjørkvatnet (Lierne) 3,72 633 Lierne delvis Sverige
Blåskogvatnet 1,3584 30,6 Hitra
Bolagen 2,5 789 Røros
Botn 5,4944 2 Indre Fosen Sjøvannspåvirket poll
Byavatnet 2,31 41 Levanger
Børsjøen (Selbu) 1,0335 355 Selbu
Djupsjøen 4,37 705 Røros
Eidsvatnet 6,27 9 Overhalla, Høylandet
Elgsjøen 2,39 1133 Oppdal
Esandsjøen - - Tydal Opprinnelig 723 moh, inngår siden 1971 i Nesjøen
Femunden 203,52 662 Røros også Engerdal og Os (Hedmark)
Feragen 15,78 654 Røros
Feren 25,88 401 Meråker, Verdal, Levanger, Stjørdal
Finnkoisjøen 6,33 769 Meråker, Tydal
Finnvollvatnet 2,97 179 Namsos
Fjergen 14,41 507 Meråker
Flensjøen 3,41 780 Røros delvis Os (Hedmark)
Foldsjøen 2,04 205 Malvik
Forollsjøen 3,77 993 Holtålen, Midtre Gauldal Delvis Os, Hedmark
Fossemvatnet 3,72 18 Steinkjer
Frilsjøen 0,4291 350 Orkland
Frøyningen 2,72 252 Namsskogan
Fundin 9,72 1021 Oppdal delvis Folldal (Hedmark)
Funnsjøen 7,99 442 Meråker
Gangåsvatnet 5,49 153 Orkland
Gaustadvatnet 1,1919 163,8 Melhus
Gilten 6,46 202 Steinkjer, Namsos
Gjevillvatnet 20,9 660 Oppdal
Gjevsjøen 16,77 448 Snåsa delvis Sverige
Gjøljavatnet 5,35 52 Ørlandet
Granasjøen 6,0 650 Rennebu
Grungstadvatnet 6,71 14 Høylandet
Grøningen 4,81 465 Snåsa
Grønsjøen 1,5269 740,2 Tydal
Grøtvatnet 2,56 238 Melhus
Gusvatnet 4,02 536 Lierne
Hallsjøen 3,89 615 Meråker delvis Sverige
Hammervatnet 6,03 25 Levanger
Havdalsvatnet 8,12 594 Lierne
Hersjøen (Selbu) 1,1998 414 Selbu
Hoklingen 6,10 88 Levanger
Holden 3,61 403 Lierne
Holden 13,31 301 Verran
Holderen 8,27 439 Snåsa delvis Sverige
Holsjøen 2,29 532 Meldal, Midtre Gauldal
Holtsjøen 7,39 542 Midtre Gauldal
Hostovatnet 3,14 199 Orkland, Meldal
Hudningsvatnet 6,73 464 Røyrvik
Hyllingen 2,446 754 Røros
Håen 3,84 433 Melhus, Midtre Gauldal
Håsjøen 2,61 648 Røros
Ingjelsvatnet 7,16 460 Lierne
Innsvatnet 3,90 415 Verdal
Jengelvatnet 2,54 652 Røyrvik også Grane og Hattfjelldal (Nordland)
Jonsvatnet 14,26 148 Trondheim, Malvik
Jølvatnet 0,8914 710 Rennebu
Kalvvatnet 2,65 741 Namsskogan delvis Bindal (Nordland)
Kingen 5,10 374 Lierne delvis Sverige
Kjesbuvatnet 3,80 147 Verdal
Korssjøen 8,22 759 Røros
Kjerkdalsvatnet 0,8546 9 Frøya
Kvesjøen 19,09 320 Lierne
Kvistingen 0,193 435 Trondheim
Laksjøen 19,20 398 Lierne
Langen (Meråker) 3,38 498 Meråker
Langen 3,9 773 Tydal, Røros
Langvatnet (Lierne) 2,85 641 Lierne
Langvatnet (Snåsa) 6,80 503 Snåsa
Langvatnet (Steinkjer og Åfjord) 1,2093 354 Steinkjer, Åfjord
Laugen 1,8376 63 Skaun
Lauja 0,131 133,9 Indre Fosen
Lauvsnesvatnet 2,7 18-15 Flatanger
Leksdalsvatnet 21,73 70 Verdal, Steinkjer
Lenglingen 16,90 354 Lierne
Litjbælingsjøen 0,7223 700-706 Holtålen Regulert
Litlhukkelvatnet 0,3484 542 Midtre Gauldal
Litltissvatnet 2,31 501 Lierne
Lundavatnet 0,24 70 Steinkjer
Luruvatnet 2,61 627 Lierne, Snåsa
Lustadvatnet 7,16 275 Steinkjer
Lømsen 2,15 38 Steinkjer
Løvsjøen 3,78 538 Lierne
Malmsjøen 2,29 186 Skaun
Mellingsvatnet 4,47 274 Namsskogan delvis Grane (Nordland)
Meltingvatnet 8,85 217 Mosvik, Leksvik
Mjosundvatnet 8,76 150 Fosnes, Nærøy
Mokkavatnet 5,25 331 Steinkjer
Movatnet (Levanger) 6,83 88 Levanger
Murusjøen 7,19 311 Lierne
Namsvatnet 39,38 455 Røyrvik
Nedre Roasten 2,29 720 Røros delvis Engerdal (Hedmark)
Nesjøen 65,89 729-706 Tydal regulert
Orkelsjøen 1,8988 1058 Oppdal
Orvatnet 4,90 545 Røyrvik
Ormsetvatnet 4,27 375 Verran
Orvatnet 4,90 545 Røyrvik
Rambergsjøen 3,1 646 Røros
Ramsjøen 1,1428 771 Tydal
Ramstadsjøen (Midtre Gauldal) 1,2357 476,6 Midtre Gauldal
Reinsvatnet (Steinkjer) 2,93 18 Steinkjer
Rengen 21,49 345 Lierne delvis Sverige
Rennsjøen 3,9 66 Heim delvis Aure (Møre og Romsdal)
Rensjøen (Selbu) 0,4405 498 Selbu Regulert
Renselvatnet 4,76 541 Røyrvik
Resvatnet 1,0583 472,5 Orkland
Riasten 5,14 805 Holtålen, Røros
Rien 14,87 748 Røros
Rogen 35,12 757 Røros også Engerdal (Hedmark) og Sverige
Rotvikvatnet 2,65 1 Nærøy
Rovatnet 7,65 13 Hemne
Rusasetvatnet 0,0285 14 Ørland
Saglivatnet 2,16 51 Nærøysund delvis Bindal (Nordland)
Salvatnet 44,77 9 Fosnes, Nærøysund
Samsjøen 10,02 487 Midtre Gauldal, Melhus
Sandholtvatnet 0,0346 374 Hovin, Melhus
Sandsjøen 15,07 409 Lierne
Selbusjøen 58,26 157 Selbu, Trondheim Regulert 155-161 moh
Skjeggstadvatnet 1,5753 187 Melhus
Skjellbreia 0,7002 225 Trondheim
Skjulungen 0,7446 613,9 Midtre Gauldal
Skjækervatnet 7,47 440 Snåsa, Steinkjer, Verdal
Skrøyvstadvatnet 2,98 9 Fosnes
Solsjøen 0,4126 297 Orkland
Sonvatnet 4,32 389 Meråker, Stjørdal
Snåsavatnet 121,58 22 Snåsa
Storbælingsjøen 0,9986 948 Holtålen Regulert
Stor-Drakstsjøen 4,58 264 Malvik, Selbu
Stordalsvatnet 4,22 19 Åfjord
Store Leirsjøen 0,2920 197 Trondheim
Storhiåsjøen 1,3109 931 Midtre Gauldal
Stornålsjøen 0,7001 640 Holtålen
Storhukkelvatnet 0,6943 538 Midtre Gauldal
Storburusjøen 2,15 568 Midtre Gauldal
Storgollomsvatnet 5,30 473 Rørvik
Storgrønningen 5,45 160 Høylandet, Overhalla
Storgåsvatnet 2,80 493 Namsskogan
Storslindvatnet 4,08 349 Selbu
Stortissvatnet 4,63 507 Lierne
Storvatnet (Leksvik) 15,78 132 Indre Fosen
Storvatnet (Namdalseid) 2,32 136 Namsos
Storvatnet (Salsbruket i Nærøy) 8,32 117 Nærøysund
Storvatnet (Gravvik i Nærøy) 2,04 10 Nærøysund
Storvatnet 2,93 6 Orkland
Storvatnet 3,48 84 Åfjord
Straumsetervatnet 4,72 260 Åfjord, Steinkjer også kjent som Selavatnet
Stuggusjøen 6,62 612 Tydal
Svorksjøen 3,55 237 Melhus, Orkland
Sønningen 0,86 140 Levanger
Sørungen 7,24 452 Selbu
Sørvikvatnet 0,0820 100 Indre Fosen
Søvatnet 5,24 280 Heim, Orkland, Rindal
Teksdalsvatnet 3,77 52 Ørland
Tissvassklumptjønnin - 602 Lierne
Tovatna 2,7267 757 Oppdal delvis Surnadal (Møre og Romsdal)
Tunnsjøen 100,18 358 Røyrvik, Lierne
Tunnsjøflyan 7,12 348 Røyrvik, Namsskogan
Ulen 6,23 346 Lierne
Vasslivatnet 2,92 280 Heim
Vektaren 9,23 445 Røyrvik
Veresvatnet 6,50 360 Verdal
Vessingsjøen 3,12 677 Tydal
Viglsjøen 3,47 888 Tydal, Røros
Våvatnet 5,04 300 Snillfjord, Orkland
Østrungen 1,6694 420 Selbu
Øyangsvatnet 6,75 126 Orkland
Øyingen (Steinkjer) 2,95 254 Steinkjer
Øyingen (Snåsa) 2,95 384 Snåsa
Øyvatnet (Høylandet) 9,74 65 Høylandet
Øyungen 6,13 786 Holtålen
Ångardsvatnet 3,24 583 Oppdal
Ånøya 10,57 179 Melhus, Skaun

Kilder[rediger | rediger kilde]