Liste over Frankenstein-filmer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Skuespilleren Boris Karloff (1887-1969) ble verdensberømt for sin stildannende rolletolkning av Dr. Frankensteins monster i tre filmer på 1930-tallet. Her i et rollebilde fra traileren til Frankensteins brud fra 1935.

Få figurer er det laget flere filmer om enn «Dr. Frankenstein» og hans monster fra Mary Shelleys roman Frankenstein. Her følger en liste over alle filmer om vitenskapsmannen og hans monster som er laget der monsteret opptrer.


Norsk tittel Originaltittel År Rollen som monsteret Regissør Genre Ekstern lenke
Frankenstein Frankenstein 1910 Charles Ogle J. Searle Dawley Stumfilm IMDb
Life Without Soul Life Without Soul 1915 Percy Standing Joseph W. Smiley Stumfilm IMDb
Il Mostro di Frankenstein Il Mostro di Frankenstein 1920 Umberto Guarracino Eugenio Testa Stumfilm Pasadizo
Frankenstein Frankenstein 1931 Boris Karloff James Whale Grøsser IMDb
The Bride of Frankenstein The Bride of Frankenstein 1935 Boris Karloff James Whale Grøsser IMDb
Frankensteins sønn Son of Frankenstein 1939 Boris Karloff Rowland V. Lee Grøsser IMDb
The Ghost of Frankenstein The Ghost of Frankenstein 1942 Lon Chaney jr. Erle C. Kenton Grøsser IMDb
Frankenstein Meets The Wolfman Frankenstein Meets The Wolfman 1943 Bela Lugosi Roy William Neill Skrekk IMDb
House of Frankenstein House of Frankenstein 1944 Glenn Strange Erle C. Kenton Grøsser IMDb
Abbott og Costello i redselskabinettet Abbott and Costello Meet Frankenstein 1948 Glenn Strange Charles Barton Komedie IMDb
The Curse of Frankenstein The Curse of Frankenstein 1957 Christopher Lee Terence Fisher Grøsser IMDb
I Was a Teenage Frankenstein I Was a Teenage Frankenstein 1957 Gary Conway Herbert J. Strock Grøsser IMDb
Frankensteins hevn The Revenge of Frankenstein 1958 Michael Gwynn Terence Fisher Grøsser IMDb
Frankenstein 1970 Frankenstein 1970 1958 Howard W. Koch Grøsser IMDb
Frankenstein's Daughter Frankenstein's Daughter 1959 Richard Cunha IMDb
Frankenstein, el vampiro y compañía Frankenstein, el vampiro y compañía 1961 Benito Alazraki Skrekk IMDb
The Evil of Frankenstein The Evil of Frankenstein 1964 Freddie Francis IMDb
Fuharankenshutain tai baragon Furankenshutain tai chitei kaijû Baragon 1965 Inoshiro Honda Skrekk IMDb
Frankenstein Meets the Space Monster Frankenstein Meets the Space Monster 1965 Robert Reilly Robert Gaffney Skrekk imdb
The War of the Gargantuas The War of the Gargantuas 1966 Inoshiro Honda Skrekk
Udyret Frankenstein Frankenstein Created Woman 1967 Susan Denberg Terence Fisher Skrekk IMDb
La marca del hombre loco La marca del hombre loco 1968 Enrique L. Equiluz Skrekk IMDb
Frankenstein Must Be Destroyed Frankenstein Must Be Destroyed 1969 Terence Fisher Skrekk IMDb
Dracula jager Frankenstein Los Monstruos del terror 1970 Jacinto Molina Tulio Demicheli IMDb
Frankenstein The Horror of Frankenstein 1970 David Prowse Jimmy Sangster Skrekk IMDb
Dracula vs Frankenstein Dracula vs Frankenstein 1970 Al Adamson IMDb
Lady Frankenstein Lady Frankenstein 1971 Paul Whiteman Ernst von Theumer Skrekk IMDb
Frankenstein: The True Story Frankenstein: The True Story 1972 IMDb
Frankenstein Frankenstein 1973 Glenn Jordan IMDb
Redselens slott Il castello della paura 1973 Robert H. Oliver IMDb
Frankenstein Carne per Frankenstein - il monstro è in tavola... 1974 Antonio Margheriti Grøsser IMDb
Frankenstein og Helvetesmonsteret Frankenstein and the Monster from Hell 1974 David Prowse Terence Fisher Skrekk IMDb
Frankenstein Junior Young Frankenstein 1974 Peter Boyle Mel Brooks Grøsser IMDb
The Rocky Horror Picture Show The Rocky Horror Picture Show 1975 Peter Hinwood Jim Sharman Musikal IMDb
Frankenstein all'Italiana Frankenstein all'Italiana 1977 Aldo Maccione Armando Crispino Skrekk IMDb
Victor Frankenstein Victor Frankenstein 1977 Calvin Floyd IMDb
Familien Flint og Frankenstein The Flintstones Meet Rockula and Frankenstone 1979 George Gordon Tegnefilm IMDb
Frankenstein 90 Frankenstein 90 1984 Alain Jessua IMDb
Frankenstein kommer tilbake Frankenstein 1984 James Ormerod Grøsser IMDb
The Alpha Code The Vindicator 1986 Jean Claude Lord Thriller IMDb
Frankenstein's Hospital Frankenstein General Hospital 1988 Deborah Roberts Komedie IMDb
The Frankenstein Mystery Frankenstein Unbound 1990 Roger Corman Action IMDb
Frankenstein på College Frankenstein: The College Years 1991 Tom Shadyac Komedie IMDb
Frankenstein Frankenstein 1992 David Wickes Thriller IMDb
Mary Shelley's Frankenstein Mary Shelley's Frankenstein 1994 Robert De Niro Kenneth Branagh Skrekk IMDb
Frankenstein Sings Monster Mash: The Movie 1995 Alec Sokolow Musikal IMDb
Frankenstein and Me Frankenstein and Me 1996 Robert Tinnell Drama IMDb
House of Frankenstein House of Frankenstein 1997 Peter Werner IMDb
Lust for Frankenstein Lust for Frankenstein 1998 Jess Franco Skrekk IMDb
Alvin and the chipmunks meet Frankenstein Alvin and the Chipmunks Meet Frankenstein 1999 Tegnefilm IMDb
Frankenstein Frankenstein 2004 Luke Goss Kevin Connor Grøsser IMDb
Frankenstein Frankenstein 2004 Marcus Nispel IMDb
My Stepbrother Frankenstein Moy svodnyy brat Frankensteyn 2004 Valery Todorovsky Drama IMDb
Frankenstein Reborn 2005 Leigh Slawner Skrekk IMDb
Frankenstein - The Legacy Collection
Frankenstein Collection