Ghost of Frankenstein

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
The Ghost of Frankenstein
orig. The Ghost of Frankenstein
The Ghost of Frankenstein
Generell informasjon
SjangerGrøsser
Prod.landUSA
Utgivelsesår1942
Lengde67 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørErle C. Kenton
ManusforfatterScott Darling
Eric Taylor
Foran kamera
MedvirkendeCedric Hardwicke
Lon Chaney Jr.
Eksterne lenker

The Ghost of Frankenstein er en amerikansk film fra 1942 og fortsetter historien som ble startet i Frankensteins sønn. Den opprinnelige historien om Frankensteins monster var basert på romanen Frankenstein av Mary Shelley.

Historien[rediger | rediger kilde]

Historien fortsetter med den som ble startet i Frankensteins sønn og her blir enda en sønn av Frankenstein introdusert – «Dr. Ludwig Frankenstein» (Sir Cedric Hardwick). Både «Ygor» (Lugosi) og monsteret (Lon Chaney Jr.) overlevde slutten av forrige film, og paret setter ut i verden for å finne den andre sønnen til «Frankenstein». «Ygor» trenger hjelp for å få tilbake monsterets krefter, etter det har blitt badet i sulfur og vært nediset. Før de kommer så langt, kommer de i bråk med de sinte landsbyboerne igjen.

«Ludwig» har bygget opp et eget liv og rykte rundt sin person i en annen by, langt fra stigmatiseringen og skammen som hans far og bror bragte over familien. Den gode «Ludwig» inser at monsteret er ondt og må destrueres, men han stever mot tanken om å ta liv, selv om det er et ikke-levende vesen. Han finner en løsning: å erstatte monsterets kriminelle hjerne med hjernen til et av hans seneste ofre, den noble «Dr. Kettering». Den slu «Ygor» ligger et steg foran. Han manipulerer Ludwigs kollega, den sjalu «Dr. Bohmer», til å bytte «Ygor»s hjerne med Ketterings. Etter operasjonen, når monsteret har sine gamle krefter tilbake og under ledelse av Ygors ondskapsfulle hjerne, er det blitt mer skremmende enn noen gang. Når skal vitenskapsmennende endelig lære? Heldigvis står det en gjeng med sinte landsbyboere utenfor «Frankenstein»s hus.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Rolle Skuespiller
Dr. Ludwig Frankenstein Cedric Hardwicke
Monsteret Lon Chaney jr.
Erik Ernst Ralph Bellamy
Dr. Theodor Bohmer Lionel Atwill
Ygor Bela Lugosi
Elsa Frankenstein Evelyn Ankers
Cloestine Hussman Janet Ann Gallow
Dr. Kettering Barton Yarborough
Martha Doris Lloyd
Chief constable Leyland Hodgson
Hussman Olaf Hytten
Magistrate Holmes Herbert

Filmene i serien[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]